Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Globale bilprodusenter endelig se stort bilde

Anonim

For to tiår siden, store bilprodusenter som Ford Motor Company

(NYSE: F)

og General Motors

(GM)

klart kunne ikke se skogen for trærne. Deres visjon var så nærsynt at alle bilprodusentene ønsket å gjøre, var å kutte ut så mange SUVer og lastebiler som mulig, mens drivstoffeffektive biler, som snart ville bli høye krav, ble etterlatt for døde. Vi vet hvor dårlig det endte i løpet av den store lavkonjunkturen, da det var dyrt, var gasstrålende SUV-etterspørselen redusert, og det har forårsaket mange investorer å unngå å eie aksjer til store bilprodusenter siden.

Raskt frem til i dag, og den langsiktige fremtiden er tydelig som dag for bilprodusenter: elektriske kjøretøyer. Og mens strategiene er langsiktige, er de siste trekkene fra Volkswagen Group

(NASDAQOTH: VWAGY)

, Ford og GM, i det minste oppfordrer investorer de er på rett vei.

Elektrifisert eller bust

La oss ikke vike bort fra det faktum at bilprodusentene er i bransjen for å tjene penger, selv om det vil ta tid for elektriske motorer å bære betydelig frukt på bunnlinjen. Men å dømme etter bilprodusenters prognose, kan salgs- og produksjonsrampe skje før det mange regner med. Ford forventer at Kinas EV-marked vil vokse til 6 millioner enheter per år innen 2025, med fire millioner av disse enhetene er allelektriske. Ifølge China Association of Automobile Manufacturers, leverte leveranser av slike kjøretøy 53% til mer enn 500.000 enheter i fjor alene.

For tiden planlegger Ford å begynne å tilfredsstille denne etterspørselen gjennom eksport til Kina, samt å samarbeide. Husk at utenlandske bilprodusenter må skape et joint venture for å selge biler i Kina eller stå overfor bratte takster for å eksportere kjøretøy inn i landet. En stor Ford-leder i Asia, Peter Fleet, innrømmet at Ford planlegger å eksportere nesten 10 milliarder dollar i eksport fra USA til Kina i løpet av de neste tre årene alene. Men den Dearborn-baserte bilprodusenten har også smurt en avtale med Kinas Anhui Zotye Automobile Co. for å produsere en komplett serie av elektriske motorer med en innledende investering på $ 756 millioner. Faktisk, innen 2025, forventer Ford at minst 70% av sine Ford-merkede biler skal tilbys i Kina med elektrisk eller hybrid fremdrift.

Alle ønsker et stykke kaken

Etter hvert som Kinas regjering fortsetter å presse nullutslippsbiler for å rydde opp landets forurensningsproblem, ser andre bilprodusenter også langsiktige muligheter i EV. Bare denne uken annonserte Volkswagen sine planer om å bruke 11, 8 milliarder dollar innen 2025 for å utvikle og produsere elektrifiserte biler. Nærmere bestemt har den til hensikt å lansere 15 av de såkalte nye energikjøretøyene (NEV) de neste to til tre årene, med en annen stor del av 25 NEV som kommer etter 2025, ifølge Reuters. Detroits største automaker, General Motors, ga også investorer et glimt inn i sine planer denne uken. Og, lik Volkswagen og Ford, hadde strategien en sterk kinesisk smak som kjører sin globale prognose.

Spørsmålet alle spør

Når man ser på grafen ovenfor, planlegger GM å nå 1 million EV-salg årlig innen 2026 gjennom debut av minst 20 nye all-elektriske og brenselcellekjøretøyer globalt innen 2023. Men spørsmålet investorer virkelig vil vite svaret på er: Når vil dette flytte nålen på fortjeneste? Heldigvis ga GM litt mer innsikt i det samme spørsmålet denne uken.

Mary Bara, GMs administrerende direktør, sier at dagene med å brenne penger på all-elektriske biler som Chevrolet Bolt burde komme til slutt med lanseringen av automakerens neste generasjons EV-plattform i 2021. GM mener at neste generasjons plattform vil være kunne kjøre total per-enhetskostnad ned med 30% - eller kanskje enda mer.

Snakkes på Barclays 2017 Global Automotive Conference, kommenterte Bara også "Gjør ingen feil, vi er her for å vinne." Men det er også mange andre globale bilprodusenter, og det er spennende for investorer fordi bilprodusentene ikke lenger savner skogen for trærne.