Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

G & K Acquisition Hits Cintas inntjening, men organisk vekst forblir sterk

Anonim

Oppkjøp er viktige hendelser i selskapenes liv, og de innebærer ofte å akseptere kortsiktig smerte i håp om langsiktig gevinst. Cintas

(NASDAQ: oppfordringer)

nylig fullført oppkjøpet av G & K Services, som utfyller sin enhetlige utleievirksomhet og utvider sin eksponering mot fasilitetstjenester, og investorene ser frem til å se hvordan fusjonen vil påvirke selskapets økonomi.

Kommer inn i torsdagens finansregnskap for fjerde kvartal, forventet Cintas aksjonærer betydelige salgsgevinster og beskjeden lønnsvekst. Selskapet leverte på topplinjen, og investorer burde ha vært fornøyd med Cintas nettoinntekt til tross for engangsavgifter knyttet til å integrere G & Ks virksomhet. La oss ta en nærmere titt på Cintas for å se hvordan det gjorde og hva som ligger foran oss.

Cintas beveger seg fremover

Cintas 'fjerde kvartalsresultat hadde gode nyheter og dårlige nyheter for de som følger aksjene. Salg kom inn på $ 1, 53 milliarder, en økning på 23% fra år siden og tilsvarer konsensusprognosen blant investorer. Rapporterte nettoinntekter falt nesten 30% til $ 82, 1 millioner, men etter å ha regnskapet for engangsposter økte justert inntjening på 1, 18 dollar per aksje den $ 1, 10-tallet som de fleste investorer skulle se.

Ta en nærmere titt på nummeret, og Cintas brøt ut effekten av G & K-oppkjøpet. Økologisk salgsvekst fra Cintas arv operasjoner kom inn på 8%, med G & K legge til en annen $ 188 millioner til selskapets topplinje. Transaksjons- og integrasjonskostnader på 63, 7 millioner dollar sendte G & K-divisjonen til tap, men uten disse effektene ville enheten ha økt $ 0, 05 per aksje til kvartalsresultatet.

Cintas har sin sterkeste ytelse fra sitt primære uniformsleie- og anleggssegment. Salget der hoppet 27%, og segmentbruttomarginen steg noe. Cintas klumpet resten av inntektene i sin "andre" kategori, som hadde en 9% økning i salget og så enda bedre bruttomargin forbedring. Cintas sa at den organiske veksten fra enhetlig utleie og anleggstjenester var 8%, mens førstehjelps- og sikkerhetsvirksomheten økte med 9%. Overheadkostnadene klatret litt raskere enn omsetningen, og spiste i gevinster i driftsmarginen, men Cintas 'eldre virksomhet hadde gunstige trekk i rentekostnadene som bidro til å støtte bunnlinjen.

Konsernsjef Scott Farmer feiret en vellykket rapport. "Vår sterke avslutning til regnskapsåret hjalp oss med å oppnå et syvende påfølgende år med organisk vekst i midten til høye enkelt siffer, " sa Farmer, og konsernsjefen bemerket at omsetningsveksten har dramatisk overgått tempoet i bruttonasjonalprodukt og arbeidsmarked vekst i den amerikanske økonomien.

Hva foregår for Cintas?

Cintas mener at fremtiden er lysere enn noensinne for selskapet fremover. I Farmers ord, "Det finnes betydelige muligheter i alle våre virksomheter. I tillegg bidrar langsiktige investeringer som S & K-oppkjøpet og implementeringen av et ressursplanleggingssystem til en lang rullebane for fortsatt vekst."

Men Cintas første veiledning for finanspolitikken 2018 ble blandet i noen investorer. Selskapet postet inntekter fremskrivninger mellom $ 6, 27 milliarder og $ 6, 36 milliarder, som var godt kort av konsensus prognosen for $ 6.45 milliarder. Likevel forventer Cintas at inntekter fra videreført virksomhet kommer inn mellom $ 5, 15 og $ 5, 25 per aksje, noe som ligger langt over $ 4, 90 som de som følger aksjene, kom inn i dagens forventning.

Cintas har høye forventninger til G & K. Forventningene inkluderer bidrag til inntekter på $ 0, 15 til $ 0, 17 per aksje, med et salg på $ 870 millioner til $ 900 millioner. Synergi-relaterte besparelser skal produsere $ 50 millioner til $ 55 millioner i oppadgående innvirkning på inntjeningen, motvirker den økte rentekostnaden påløpt fra låneopptak for å fullføre oppkjøpet.

Cintas-investorer syntes å være generelt fornøyd med rapporten, og aksjene klatret 2% i ettertidshandelen etter annonseringen. Hvis økonomien fortsetter å fungere bra, vil Cintas være i stand til å fortsette å dra nytte av sterke sysselsettende trender og øke sin virksomhet mer aggressivt i fremtiden.