Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

GEs siste SEC-arkivering gir flere spørsmål enn det svarer

Anonim

Nedgangen i General Electric

(NYSE: GE)

aksjene i 2018 skyldes i stor grad et sviktende kraftsegment. Og dessverre kan problemene ved GE Power ikke sees i isolasjon; Du kan ikke bare ignorere problemer der og fokusere på de positive inntjeningstrendene innen luftfart og helsevesen.

Det er et bullish tilfelle for GE, men det er ikke realistisk å gjøre det uten en rasjonell vurdering av de langsiktige risikoene i aksjene. La oss ta en titt på hva de kan være, basert på opplysningene i GEs siste kvartalsskjema med Securities and Exchange Commission (SEC).

Hva ledelsen sa om Power

SEC-arkiver er ikke riveting, men de er en skattekiste av informasjon til investorer. Ingen poeng vil være mer relevant enn dette sitatet, fra ledelsens kommentar til GE Power-sluttmarkeder: "[M] arketfaktorer som økt energieffektivitet og fornybar energiinntrenging fortsetter å påvirke vårt syn på langsiktig etterspørsel. Disse forholdene har resultert i Nedjusteringer av våre prognoser for nåværende og fremtidige forventede inntekter og kontantstrømmer på disse virksomhetene. "

Er det virkelig så stor enighet at GE vil savne sin veiledning på Power, og reduserer forventet inntjening og kontantstrømforventninger? Sikkert det er alle fakturert i prisen på aksjen allerede?

Dessverre er det ikke så lett som det.

SEC og justisdepartementet ser på

Det første og mest presserende problemet er hva kommentaren innebærer for den pågående SEC-undersøkelsen til GEs regnskap. SEC forstår å se på langsiktige serviceavtaler (LTSAer) i GE Power.

LTSAs gir gassturbinklienter sikkerhet for at utstyret deres vil fungere pålitelig over tid - minimering av nedetid på utstyr er kritisk for en kraftgenerator. I mellomtiden har originale utstyrsleverandører som GE fått fordelen av en sikker strøm av svært lønnsomme ettermarkedsdeler og serviceinntekter.

LTSA er en stor del av GEs forretningsmodell - selger utstyr med lav eller enda negativ margin (flymotorer og kraftsturbiner), og genererer dermed langsiktige inntekter fra serviceavtaler.

Her er spørsmålet: Er GEs innrømmelse om at den nå nedjusterer sine forutsetninger for inntekter og kontantstrøm fra LTSA, betyr at det var for optimistisk om inntekter og inntekter fra GE Power tidligere? I så fall er det sannsynlig at GE vil måtte betale bøter til, og få lovlige bosetninger, både SEC og Justisdepartementet (DOJ). Dette kan kreve milliarder i kontanter.

Underliggende kontantstrøm

Den største årsaken til GEs nedgang i 2018 er erosjon i inntjening og kontantstrømutsikt. For eksempel begynte finansdirektør Jamie Miller å regne med årets prognose for fullfristet kontantstrøm (FCF) generasjon på 6 milliarder dollar til 7 milliarder dollar, bare for å senke den til 6 milliarder dollar på andre kvartals inntjeningsanrop, og deretter erklære FCF å falle betydelig fallende kort av målet under den fryktelige kvartalsresultatpresentasjonen.

Hvis GE har gjort altfor positive forutsetninger om inntekter og kontantstrøm fra LTSA, må analytikere og investorer redusere fremtidige forventninger til GEs samlede FCF.

Hvor er gjeldsreduksjonsplanen?

Det er ingen hemmelighet at GEs obligasjoner har falt nylig. Markedet har bekymringer om selskapets gjeldsbelastning, noe som vil svekke sin evne til å refinansiere forfallende gjeld (og øke gjelden videre, ettersom långivere øker sine priser).

Erklæringen i SEC-arkiveringen er viktig fordi obligasjonsmarkedet og kredittvurderingsbyråer bryr seg mye om netto-gjeldsinntekter når de vurderer kredittverdigheten til et bedriftslån.

I slutten av juni skisserte tidligere administrerende direktør John Flannery og Miller en plan for å spinne ut helsevesenet, og likvide GEs beholdninger i Baker Hughes, et GE-selskap

(NYSE: BHGE)

. Disse tiltakene vil kaste opp GEs balanse og redusere forholdet mellom nettogjeld og EBITDA (resultat før renter, skatter, avskrivninger og amortiseringer) fra 3, 5 i 2018 til 2, 5 i 2020 - i tråd med hvilke kredittvurderingsbyråer vanligvis forventer at investeringsklasse gjeld.

Som diskutert på den tiden, hevdet Miller at det var forventet en "betydelig forbedring ved Power", og det var sikkert en del av forutsetningene for EBITDA i 2020.

Alle fortalte at problemene i Power kaller gjeldsreduksjonsplanen i tvil. I mellomtiden syntes Miller å rydde av planen på inntektsnummeret for tredje kvartal - hevdet "betydelig fremgang gjennom 2020", i stedet for å bekrefte målet ville bli rammet.

Millers kommentar sannsynligvis ikke imponert på obligasjonsmarkedet fordi gjeldsreduksjonsplanen er en viktig del av hvordan gjeldshavere vurderer GEs kredittverdighet.

Hva betyr alt for GE-investorer?

Det er usikkerhet om SEC og DOJ undersøkelser, usikkerhet om fremtidig FCF-generasjon, og usikkerhet over gjeldsreduksjonsplanene. Det er ikke vanskelig å se søkeordet her ... og markeder liker ikke det ordet.

Det er imidlertid ikke all dommen og dysterhet. Kontantoppkall fra juridiske bosetninger, hvis det er aktuelt, vil trolig være engangseffekter fra et selskap som genererer langsiktig kontantstrøm.

På kontantstrømgenerering og gjeldsreduksjonsplaner er det klart at markedet venter på veiledning fra ny administrerende direktør Larry Culp, og han har sagt at han ikke skal gi det før han kan gjøre det med «overbevisning og selvtillit». Men han vil sikkert gi veiledning i nær fremtid, eliminere noe av usikkerheten rundt disse problemene.

Gitt at GEs nåværende markedsverdi er rundt 68 milliarder dollar, vil kontantstrøm på rundt 4 milliarder dollar i 2018 gi en verdsettelse på bare 17 ganger nåværende FCF. Det, og veiledning for forbedring, ville få aksjen til å se ut som en god verdi. Bare kjøp ikke det uten å forstå de langsiktige risikoene.