Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

General Motors: Si det er ikke slik

Anonim

Når det regner, helles det, og ingen gruppe selskaper forstår det bedre enn Detroit bilprodusenter akkurat nå. Vi er bare noen få dager fjernet fra Ford Motor Company 's

(NYSE: F)

plutselig fjerning av tidligere CEO Mark Fields til fordel for Jim Hackett, og Fiat Chrysler Automobiles '

(NYSE: FCAU)

snuble inn i korshårene i den amerikanske justisdepartementet - og på den tiden kunne man ha trodd General Motors

(GM)

så bra ut akkurat nå.

GM så bra ut til torsdag da Detroits største automaker ble anklaget i et søksmål for å bruke utslippsenheter, som ligner Volkswagen, i mer enn 705.000 Duramax dieselbiler. La oss ta en titt på scenariet, hvordan det er forskjellig fra FCAs situasjon, og hva GM hadde å si om påstandene.

Hva skjer?

Dette syntes å komme ut av ingensteds på torsdag, og det gjør General Motors den sjette bilprodusenten knyttet til diesel-svindelskandaler siden Volkswagen ble oppdaget å ha installert utroskapsprogramvare for å tippe utslippstesting. Det var en skandale som førte til forstyrrelser i Volkswagens ledelse, massive tilbakekallinger og rettelser, og tvang den tyske automaten til å sette opp rundt 18 milliarder dollar for å dekke kostnadene ved bøter, rettslige krav og andre relaterte problemer - en enorm mengde. For å understreke hvor kostnadseffektivt VWs dieselskandale var, var det mer enn fire ganger de 4, 1 milliarder dollar som General Motors 'nylige tenningsbryter debacle kostet.

Enkelt sagt, dette kan koste GM stort hvis det er noen fordel for søksmålet, spesielt med tanke på at disse er noen av GMs mest lønnsomme og populære produkter. Klagesakssaken ble arkivert på vegne av personer som eier eller leier mer enn 705 000 Chevrolet Silverado og GMC Sierra-lastebiler i full størrelse produsert med Duramax-motorer mellom modellårene 2011 og 2016. Her er en av de mer inkriminerende linjene i arkiveringen via Bilnyheter:

Nederlaget enheter tillot GM å ha sin kake og [spise den] også. Det kan få fordelen av at varmt eksos går inn i SCR-systemet som trengs for å passere kaldstartstester, samtidig som man unngår drivstoff- og kraftrøvende Active Regeneration-prosedyren som DPF-filteret krever når SCR-behandlingen kommer først. GM viste et blikk øye til to ganger til fem ganger økning i dødelige NOx-utslippene, som ordningen forårsaket ...

Hva blir det neste?

GMs aksje handles først 2% lavere på nyheten torsdag. På den lyse siden, i det minste i utgangspunktet, nekter selskapet voldsomt påstandene. Ifølge GMs erklæring:

Disse påstandene er grunnløse og vi vil sterkt forsvare oss selv. Duramax Diesel Chevrolet Silverado og GMC Sierra oppfyller alle amerikanske EPA og CARB utslippsregler.

Det er en forskjell investorer bør notere mellom FCAs nylige juridiske problemer og GMs utviklingsmål. Den amerikanske justisdepartementet innlever søksmål mot FCA, som vil tvinge bilprodusenten til å forsvare seg og kunne koste bilprodusenten fra $ 460 millioner til over $ 1 milliard, ifølge flere estimater, inkludert fra Barclays og Evercore ISI. General Motors, på tidspunktet for denne skrivelsen, handler bare om en klageaksjon og ikke den amerikanske justisdepartementet, og det er mye bedre utstyrt med en kontantskudd og mindre bilgjeld, for å håndtere denne mulige økonomiske torpedo.

Men i en tid da amerikanske bilsalg ser ut til å være topp og med GMs aksjekurs har forblitt i nøytral nylig, er dette bare om den siste utviklingen investorer ønsket å se kastet inn i blandingen.