Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

General Motors 'Crossover SUVer kjører en salgsboom

Anonim

General motors

(GM)

hadde en fantastisk måned for amerikansk salg i august. Generalens amerikanske salg økte med 7, 5% i fjor, langt overkant av 1, 9% nedgangen som ble oppført av det amerikanske lette kjøretøymarkedet som helhet.

GMs gevinst kom til tross for virkningene av orkanen Harvey, til tross for svak etterspørsel etter sedan-modeller, og til tross for en stor måned for ark-rivaliserende Ford Motor Company 's

(NYSE: F)

pickup salg.

Hva kjørte GMs gevinst? Suksessen til sine kryssinger.

Hva er det store problemet med kryssoverganger?

"Crossover" SUVer selger i store mengder i USA og Kina, GMs to største markeder, og de er stadig mer populære andre steder i verden. De kalles "crossovers" fordi de "krysser" rommen og noen av bruken av tradisjonelle lastebilsbaserte SUVer med arkitekturer som er mer som de for biler enn lastebiler. Det bidrar til å gi dem en mer komfortabel kjøretur og håndteringsegenskaper og bedre drivstofføkonomi enn de lastebilbaserte SUVene som var vanlige for 10 eller 15 år siden.

Populariteten av crossovers har vokst de siste årene ettersom salget har gått ned. For investorer i bilprodusentene, som selger mange overganger, har det vært gode nyheter: Overordnet sett er crossovers mer lønnsomme enn tilsvarende store sedans.

For GM har bommen i crossover-salg kommet i god tid. I løpet av det siste året har GM rullet ut helt nye (og mye forbedrede) versjoner av nesten alle sine crossover-modeller, med flere på vei. Siden helt nye biler pleier å være mer konkurransedyktige og selge med færre rabatter enn de som har vært på markedet i noen år, bør det være en lønnsom situasjon for GM.

Faktisk har GM-ledere sagt at de tror at den økte fortjenesten fra de nye overgangene skal bidra til å kompensere for effekten av en samlet svekkelse av det amerikanske markedet for nybiler. Det vil være sant hvis GMs nye crossovers selger godt til gode priser.

Store gevinster for de fleste av GMs overganger i forrige måned

Så hvordan går det med det? Her er salgsresultater fra august i USA for alle GMs crossover-modeller:

ModellAugust 2017August 2016Endring
Buick Enclave

3766

5227

(28%)

Buick Encore

7682

5843

31, 5%

Buick Envision (ny)

2726

1531

78, 1%

Cadillac XT5 (ny)

7236

4929

46, 8%

Chevrolet Equinox (ny)

28245

15273

84, 9%

Chevrolet Traverse (ny, men se notat i tekst)

11337

8415

34, 7%

Chevrolet Trax

8171

6997

16, 8%

GMC Acadia (ny)

9497

6101

55, 7%

GMC Terreng (ny)

9218

6004

53, 5%

Som du kan se, var etterspørselen etter alle GMs "nye" overganger veldig sterk i forrige måned. Den lille Buick Encore er ikke helt ny, men den fikk en betydelig oppdatering for 2017 modellåret. På den annen side skal den store Buick Enclave erstattes med en helt ny 2018 modell; forhandlere selger for tiden den siste av de utgående modellene.

Noen av disse totalene ble hjulpet av rabatter. TrueCar anslått at GMs insentiver økte til 4, 546 dollar per kjøretøy i august, opp nesten 6% fra juli. Men det betyr ikke at GM tar et bad på sine helt nye crossovers. De fleste av disse rabatter er på GMs bil- og lastebilmodeller. Og når det er store rabatter på GMs overganger, er det en historie: Den store salgsverdien for Chevy Traverse, for eksempel, er en blanding av nyopprettede, helt nye 2018-modeller og dypt diskonterte 2017-modeller.

GMs crossover profit-tog kan løpe i et år eller mer

Dette fortjenestetoget kan løpe en stund lenger. GM antas å ha flere flere helt nye crossovers i verkene, inkludert:

  • Tre helt nye Cadillac-modeller for å bli med i XT5, som var nytt i fjor. En ny Cadillac crossover større enn den mellomstore XT5 er forventet i 2019, med to mindre modeller å følge.
  • En helt ny mellomstore Chevrolet crossover (større enn Equinox, som er like i størrelse til Ford Edge), vil trolig gjenopplive Blazer navneskiltet forventes neste år.
  • Redesignede versjoner av Encore og Trax. En eller begge kunne komme sent neste år som 2019 modeller.

Lang historie kort: Vi vet ikke sikkert hvor lønnsomt denne crossover boom var for GM før den rapporterer resultatet i tredje kvartal i oktober. Men Augusts resultater tyder på at GMs nye overganger er på rette spor for å være lønnsomme suksesser - selv i et mykt marked.