Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Å få denne ferdigheten vil ha nytte av nesten hvilken som helst arbeider

Anonim

Hver ansatt ser etter en måte å komme videre på.

Noen ganger er det mulig å utarbeide kollegaene dine for å bli lagt merke til, men i mange tilfeller er det ikke nok. Hvis du jobber med høypresterende og hardt arbeidere, blir trengsel og ekstra innsats normen.

Det betyr at for å skille seg ut, må du gå over alt utover. I mange tilfeller får du en ekstra ferdighet - noe som ikke er lett å lære - kan hjelpe deg med å skille seg ut. En ting du kan gjøre som vil hjelpe til nesten enhver jobb, er å lære å snakke et annet språk.

Hvorfor lære et annet språk?

Verden har i økende grad blitt et mindre sted. Det store flertallet av yrker inneholder muligheter der man legger til språklige ferdigheter, vil være en fordel.

Hvis du for eksempel jobber med kundeservice eller gjestfrihet, kan du vite at et annet språk gir deg mulighet til å være en problemløser når dine kolleger ikke vil kunne. I salg snakker flere språk på nye markeder, og i den tekniske / digital verden har det blitt vanlig for lag å spore flere land. Et andre språk kan hjelpe en lærer til å nå nye studenter, og en journalist som snakker flere språk kan utvide sin rapportering.

Det er vanskelig å finne et felt hvor tospråklig ikke gir deg en kant, spesielt fordi mens over 50% av europeerne kan holde en samtale på flere språk, kan mindre enn 20% av amerikanerne. Og det store flertallet av flerspråklige amerikanere vokste opp i boliger hvor to språk ble snakket, mens kun 1% fikk ferdigheter i et klasserom, ifølge Atlanterhavet.

Hvilket språk skal du lære?

Mens et allment snakkes andre språk vil styrke ditt CV, bestemmer hvilken som skal studeres, for å analysere yrket ditt. I de fleste tilfeller, hvis du fokuserer på USA, er det fornuftig å lære spansk, siden det er det nest mest populære språket etter engelsk.

Hvis du jobber i et mer globalt yrke, blir ditt valg vanskeligere. Kinesisk er det mest populære språket i verden, og på grunn av innsatsen det tar å lære det, snakker få amerikanere det. Hindi, en av 23 språk som snakkes i India, kan være nyttig for alle som jobber for et teknologibedrift, som i noen tilfeller ville være japansk.

Å plukke et språk bør være et praktisk valg basert på sannsynligheten for at den nye ferdigheten vil hjelpe deg på jobb. Å lære fransk kan for eksempel gjøre reisen til Paris enklere, men hvis det ikke er et språk som brukes i yrket eller arbeidsplassen, kan det ikke være en god investering i tiden din å lære det.

Hvor begynner du?

Mens å lære et språk kan være en skremmende oppgave, er det viktig å ta det første skrittet. Det finnes en rekke onlineprogrammer, programvare som Rosetta Stone, og selv leksjoner du kan lytte til mens du kjører som er lett tilgjengelig. I tillegg tilbyr de fleste fellesskoler klasser på forskjellige språk, og de fleste større byer har skoler dedikert til undervisningsspråk.

Men å lære et språk er vanskelig

Å bli fullt flytende i et språk tar de fleste år og krever et visst nivå av full nedsenkning, slik som å bo på et sted hvor det er sagt. Det beste med språk er imidlertid at det ikke er en all-eller-ingenting-situasjon. Det er verdifullt å være i stand til å holde en enkel samtale eller til og med å kunne bytte grunnleggende hilsener og behag.

Den vanskeligste delen av å lære et språk er å komme i gang og holde seg dedikert til oppgaven når noen ganger fremgang kan være vanskelig å få. Å lære et språk er imidlertid bare et tilfelle av innsats. Sett arbeidet inn, og du vil stadig få ferdighet.

Det vil ta tid, men fordelene med å være tospråklig burde gi deg en kant over medarbeidere og andre i ditt valgte felt. I tillegg til arbeidskanten vil det gi deg, og å snakke et andre språk vil åpne opp nye muligheter for å møte mennesker og kommunisere med flere av verden.