Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Fra iPhone til MacBook, vil Apple ha applikasjoner til å fungere over hele økosystemet

Anonim

En av måtene som Apple Inc.

(NASDAQ: AAPL)

revolusjonert smarttelefonen var med det store antallet applikasjoner som kundene kunne kjøpe på selskapets App Store. Evnen til å tilpasse opplevelsen og evnen til iPhone var sentral for den raske vedtakelsen av teknologien.

Apple hadde lignende suksess ved å bruke strategien for sin iPad, men tilnærmingen falt flatt når den ble utvidet til selskapets bærbare og stasjonære datamaskiner. Mens Apple solgte over 46 millioner iPhones og 10 millioner iPads i nettopp ferdig 2017 fjerde kvartal, ga de 5 millioner totale Macene et mye mindre tiltalende marked for utviklere, med langt færre potensielle kunder.

Det vil snart forandre seg hvis iPhone-produsenten har sin vei.

Et operativsystem for å styre dem alle

Foreløpig må utviklere lage to separate apper, en for iOS-operativsystemet som kjører Apples mobilenheter, og en for MacOS som håndterer selskapets stasjonære og bærbare datamaskiner. Det store antallet kunder med Apple mobile enheter gir et mye større utvalg av potensielle kjøpere til appene. Utviklere har liten insentiv til å lage apper for den mye mindre Mac-brukerbasen, og enda mindre grunn til å holde de eksisterende appene oppdatert.

Apple jobber for tiden med å lage universelle applikasjoner som kan kjøre på begge operativsystemene, ifølge en rapport i Bloomberg. Hvis bedriften er vellykket, vil utviklerne kunne designe en app som ville fungere over hele økosystemet i Apples produkter, enten enheten bruker en mus, sporbrett eller berøringsskjerm.

Dette ville nesten sikkert gi selskapet et mye større marked for sine apps, da Mac-eiere lenge har talt på mangelen på applikasjoner designet for sine enheter. De som eksisterer, ser vanligvis lange sykluser før de oppdateres, hvis i det hele tatt.

Kan jeg være til tjeneste?

Apple har i økende grad blitt fokusert på vekstpotensialet i sin tjenesteavdeling, som har blitt en av selskapets raskest voksende bedrifter. Segmentet, som inkluderer App Store, Apple Music, iCloud og Apple Pay, ga en omsetning på 30 milliarder dollar i løpet av de siste fire kvartaler, en økning på 23% i forhold til året før.

Et trekk for å forene apputviklingsprosessen kan føre til økte fortsatte inntekter fra App Store, og den siste utviklingen synes å peke på et bredere trekk i å utvide tjenester utover det nåværende tertiære nivået.

Tidligere i år sa Apple CEO Tim Cook at selskapets mål var å doble størrelsen på servicesegmentet innen fire år, og veksten hittil i år ser ut til å sette dette målet godt innenfor rekkevidde. I de fire kvartaler før den åpenbaringen hadde selskapet generert 25 milliarder dollar - noe som peker på fremtidige ambisjoner for 50 milliarder dollar årlig fra tjenester.

Apple bekreftet nylig sin intensjon om å kjøpe streaming musikk selskap Shazam. Selskapet kan gi iPhone-produsenten forbedrede anbefalinger, da den søker å øke appellen fra sin Apple Music-tjeneste til abonnenter.

Tidligere i år ansatt Apple to tidligere Sony-ledere for å lede selskapets inntrykk i videoprogrammering. Dette fulgte rapporter som Apple planlegger å bruke 1 milliard dollar til å opprette originalt innhold i 2018. Dette førte til at noen spekulerte på at Apple kan være interessert i å skape sin egen streamingtjeneste. Selskapet har allerede testet farvannet med flere programmer det ble utelukkende tilgjengelig for Apple Music-abonnenter.

Rykter og spekulasjoner

Apple har ennå ikke kommentert fremtidige planer for operativsystemet, og selv om de er i planleggingsfasen, kan de aldri komme til å bli oppfylt. Alene er det bare ett datapunkt, men tatt med det andre tilgjengelige beviset og Tim Cooks egne ord, har Apple store planer for å utvide sin tjenestevirksomhet og omsetningen den produserer.