Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Ford resultater er overraskende bra, med en stor unntak

Anonim

Investorer var i full panikkmodus før Ford Motor 's

(NYSE: F)

Resultatrapport for tredje kvartal. Fra og med onsdagens nærhet, like før inntjeningsfrigivelsen, var aksjen nede på mer enn 30% hittil og over 50% de siste fem årene.

Sikker nok, konkurranseproblemer i flere regioner rundt om i verden veide på Fords salg i fjor. I mellomtiden økte profittene. Men mens Ford har problemer å fikse over hele verden, kjørte den plutselige forverringen av sin virksomhet i Kina langt størstedelen av profittfallet.

Fords to nøkkelfortjeneste søyler øker sin inntjening

Det er ingen hemmelighet at Ford stoler sterkt på sin nordamerikanske virksomhet og datterselskapet Ford Credit for sin inntjening. I løpet av det siste tiåret eller så har disse vært de eneste konsekvent lønnsomme delene av virksomheten.

I fjor har begge disse langsiktige profittpilarene gitt gode resultater. I Nord-Amerika oppnådde Ford et justert driftsresultat bare sjenert på 2 milliarder dollar, opp 136 millioner dollar året før. Mens engrosvolumet falt 1%, hoppet segmentinntektene 7%, da Fords produktmiks skiftet dramatisk fra personbiler og mot pricier crossovers, SUVer og lastebiler.

Blandeskiftet gjorde det også mulig for Ford å holde sin segmentmargin flatt til 8, 8% i lys av alvorlige råvareprisvind og stigende garantikostnader. De sterke resultatene i Nord-Amerika var spesielt bemerkelsesverdige i lys av Blue Ovals daterte crossoverportefølje. Ford vil oppdatere hver av sine tre høyvolum crossover-modeller innen utgangen av 2019, noe som bør føre til betydelige prisforbedringer på disse kjøretøyene etterpå.

I mellomtiden har Fords økonomi datterselskap kapitalisert seg på å forbedre forbrukskreditten og et hopp i brukte videresalgsverdier i fjor. Som et resultat, Ford Credit booket et resultat på 678 millioner dollar før skatt, opp fra 600 millioner dollar året før. Dette var det beste kvartalsresultatet i mer enn sju år, ifølge Ford CFO Bob Shanks.

Kina er en katastrofe

Bedre resultater i Nord-Amerika og finanssegmenter kunne imidlertid ikke kompensere for en kraftig nedgang i Fords lønnsomhet i Kina.

Ford står overfor flere utfordringer i Kina akkurat nå. Det kinesiske bilmarkedet gikk betydelig opp i kvartalet på grunn av lavere økonomisk vekst og færre offentlige incitamenter til bilkjøp. Fordi saken ble verre, fikk Ford en stor økning i importtariffer på biler som den sender til Kina fra USA. Til slutt har automaker en utdatert produktportefølje i Kina som ikke virkelig samsvarer med kundenes ønsker.

Som et resultat døde Ford-leveranser i Kina 32% i juli, 36% i august og 43% i september. Disse resultatene førte til at selskapets årlige omsetningsnedgang i Kina til en fryktelig 30%.

Ikke overraskende, de bratte salget avtar har uttalt Fords lønnsomhet i Midt-Kongeriket. Driftsinntektene i Kina - inkludert både lokale joint ventures og Fords heleide operasjoner - doblet $ 480 millioner året etter år til et tap på $ 378 millioner. Denne ytelsen kjørte hele Ford-automatsegmentets driftsinntekter på 477 millioner dollar i kvartalet.

Kan ford snu ting rundt?

Mens Fords resultatnedgang siste kvartal kan forklares av sine problemer i Kina, er selskapet fortsatt dårligere ulønnsomt i Sør-Amerika, og den europeiske virksomheten tok en svindel i verre tidligere i år. Med andre ord sliter selskapet i flere store regioner.

Hittil har investorene blitt skuffet over farten til Fords turnaround-tiltak. Likevel krever mange land at Ford skal konsultere fagforeninger før de tar beslutninger som kan ha stor innvirkning på sysselsetting, så det vil ta tid å løse noen av de underliggende problemene. Ford har antydet at det eventuelt kan flytte til en joint venture-modell i Sør-Amerika, eller til og med selge den virksomheten helt. I Europa mener ledelsen at det kan forvandle ting gjennom en kombinasjon av kostnadsreduksjoner og et mikseskifte fra biler til mer lønnsomme overganger og SUVer.

Viktigst av alt, Ford er i ferd med å lansere et stort produkt offensiv i Kina. Det første nye tilbudet er Ford Territory, en billig, mellomstore SUV rettet mot forbrukere i Kinas andre og tredje tier byer. Ford planlegger å introdusere totalt 50 nye biler i Kina innen 2025. Dette ambisiøse målet vil hjelpe det bedre å matche kundens smak.

Endelig er det rom for Fords suksessrike Nord-Amerika-virksomhet å være enda mer lønnsomt. Som i Europa, vil nøkkelen være et dramatisk skifte i produksjonsmixen fra biler til crossover, SUVer og lastebiler. Med flere viktige nye produkter som kommer i neste år, vil investorene ikke måtte vente for mye lenger for å begynne å se virkelige tegn på forbedring hos Ford.