Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

En tåpelig ta: Sannheten bak S & P 500's Record High

Anonim

S & P 500

(SNPINDEX: ^ GSPC)

Gjorde nyheter i fredags da den stengte på en heltid høy på 2, 874, 69. Ved å gjøre dette satte det brede markedsmarkedet sitt første rekord siden slutten av januar, og slo sitt forrige beste med mindre enn to poeng, eller rundt 0, 06%.

Likevel er S & P 500 bare et mål på aksjemarkedet. Det finnes dusinvis av andre målere med markedsresultater, og de ulike referansene som de sporer, inkluderer forskjellige aksjer som deler felles egenskaper som størrelse, industri eller geografi. Når du ser nærmere på noen av disse andre indeksene, kan du se at enkelte deler av markedet har presset kraftig høyere de siste syv månedene, mens andre har blitt etterlatt.

På den ene siden, Nasdaq Composite

(NASDAQINDEX: ^ IXIC)

og Russell 2000

(RUSSELLINDICES: ^ RUT)

har begge sett ekstremt sterk ytelse siden januar. For Russell 2000 er de mindre amerikanske selskapene med aksjer som inngår i referansen, mindre potensiell eksponering for noen av de geopolitiske og makroøkonomiske problemene som har dominert overskrifter, særlig de pågående handelstvister mellom USA og mange av sine store handelspartnere. Små bedrifter har en tendens til å gjøre mer av sin virksomhet innenlands og stole mindre på utenrikshandel for deres velstand enn større selskaper. Nasdaq har blomstret som teknologibestanden som utgjør en stor del av det referanseporteføljen, har ført veien høyere, med investorer som konkluderer med at teknologiske fremskritt må skje uansett hva som skjer på handelsfronten.

På den annen side, den svake ytelsen til Dow Jones Industrial Average

(DJINDICES: ^ DJI)

så vel som utenlandske markeder som Japan og Tyskland reflekterer mer industrielle tungt multinasjonale selskaper som utgjør betydelige deler av disse referansene. Mange av deres sammenslåtte selskaper vil bære bruken av pågående handelsspenninger hvis de fortsetter.

Mange investorer vil feire S & P 500s nye høyde som en milepæl. Men de som har fokusert på andre deler av aksjemarkedet har allerede hatt rikelig med grunn til å feire - og de fortsetter å gjøre det.