Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Fiat Chrysler er fet innsats på SUVer ser ut til å betale seg

Anonim

Fiat Chrysler Automobiles '

(NYSE: FCAU)

Dristig innsats på SUVer kan begynne å betale seg: Den italiensk-amerikanske automaten sa at USAs salg økte med 14% - reverserer en 18-måneders strekk av nedgang - takket være stor etterspørsel etter Jeeps.

Mye av den etterspørselen kom fra detaljhandelskjøpere. En 11% salget gevinst var nok til å presse Fiat Chrysler Automobiles (FCA) forbi Ford Motor Company 's

(NYSE: F)

detaljhandel totalt for kun andre gang siden 2010. Fords amerikanske salg

steg 3, 4% i mars

; Detroit rival General Motors '

(GM)

steg 15, 7%.

Til nå har FCAs omsetning i USA økt med 0, 8% i mars.

Høye og lave poeng fra FCAs mars salgsresultat

De høye poengene må starte med FCAs Powerhouse Jeep SUV-merke, som hadde en enorm måned ledet av sin helt nye Wrangler og revolusjonerte Cherokee.

  • Jeepsalg steg 45% til 98.382 biler, det beste månedlige resultatet noensinne.

  • Salg av Jeeps ikoniske Wrangler steg 70% til 27.829 biler, det beste resultatet noensinne.

  • Salg av Jeep Cherokee steg 63% til 23.764. Det var ikke helt det beste resultatet noensinne, men det er et høyt tall. Det ser ut til at Cherokees nye forsamlingslinje nå kjører i full fart.

  • Salg av den stilige Chrysler Pacifica minivan steg 40% til 13, 086.

  • I det som må være et tegn på våren, økte salget av Dodge Challenger muskelkupéen 31% til 8, 150.

  • Alfa Romeo solgte 2576 biler, med den nye Stelvio SUV nesten lik Giulia sedan's totale salg.

De lave poengene:

  • Salg av Ram full-size pickup linje falt 11% til 41.307. Selv om det ikke er bra å se en nedgang når Ford og GM etter gevinster, er det ikke så ille som det ser ut: FCAs helt nye 2019 Ram begynte bare frakt i andre halvdel av mars.

  • Begge FCAs Ram ProMaster-kommersielle-van-modeller har lagt ned tosifrede salgsfall.

  • Salg av den velrenommerte tre-rad Dodge Durango crossover SUV falt 10%, og salget av Jeep Grand Cherokee søsken minket 4%. Grand Cherokee var den eneste Jeep-modellen som sendte en nedgang i salget i mars.

  • Fiat-salget falt 47% til bare 1 544 biler. Det italienske merkevarens quirky nyhet ser ut til å ha bleknet for amerikanske kjøpere.

Resultatet: Marchionnes plan virker, for nå

Konsernsjef Sergio Marchionne var foran bransjen i å gjøre en dristig innsats på SUV-salg da han kunngjorde i begynnelsen av 2016 at selskapet ville

avbryte produksjonen

av sine to massemarkeds-sedans, Dodge Dart og Chrysler 200. De eneste gjenværende bilmodellene er nisjeprodukter med (i teorien minst) over gjennomsnittet profittpotensial: den lille Fiat 500, den brawny Dodge Charger og Challenger, og Laderen er oppskalere Chrysler 300 søsken.

Marchionnes beslutning om å forlate det vanlige sedanmarkedet avgitt en

forseggjort montering anlegget shuffle

. Produksjonen av Ram 1500 og Jeep Cherokee flyttet til sedans tidligere fabrikker, og lastebilens tidligere boliger begynte å bli renoverte for å bygge helt nye modeller - flere lastebiler og SUVer.

Denne planen er fortsatt utvunnet, men nå er Cherokee oppe i Darts tidligere hjem i Belvidere, Illinois, og helt nye Ram 1500-tallet begynner å sende fra 200-tallets tidligere fabrikk i Sterling Heights, Michigan. Vi begynner å se resultatene: store salgsgevinster som bør drive store fortjenestegevinster som året går videre.

FCA ser fortsatt ut til å være godt bak på de viktigste teknologiene som de fleste analytikere forventet å drive fremtiden for biler. Men det ser ut til å være svært godt posisjonert i markedet som eksisterer her og nå. Forutsatt at det amerikanske markedet forblir sterkt, bør FCAs styrke i SUV og lastebiler drive uavhengige profittgevinster i minst de neste par årene, om ikke lenger.

Hvordan FCAs amerikanske salg sammenlignet med rivaler

Nedenfor finner du mars salgstall for de seks største selgerne bilforhandlere i det amerikanske markedet. Alt annet enn Nissan hadde salgsgevinst for å rapportere.

Vær oppmerksom på at disse totalene inkluderer både detaljhandel og flåtsalg.

makerMars 2018 salgEndre vs. mars 2017
General motors29634115, 7%
Ford2443063, 4%
Toyota2227823, 5%
Fiat Chrysler Automobiles21608314%
Nissan162535(3, 7%)
Honda1423923, 8%