Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Facebooks inntektsvekstnedgang kan ikke være like dårlig som forventet

Anonim

For fire kvartaler nå, Facebook 's

(NASDAQ: FB)

ledelsen har advart investorer om en nedgang i omsetningsveksten i andre halvår i år. Meldingen kom igjen med Facebooks resultater for andre kvartal.

"Vi fortsetter å forvente at Facebook-annonsebelastningen vil spille en mindre signifikant faktor som øker reklameinntektsveksten fremover, " sa økonomidirektør Dave Wehner analytikere om resultatet i andre kvartalet.

Faktisk har veksten i annonsevisninger allerede redusert meningsfylt i første halvår. Inntrykk økte bare 19% i fjor, en nedgang fra 49% i andre kvartal i fjor og knapt mer enn 17% økning i aktive brukere. Nedgangen ble delvis kompensert av en økning i gjennomsnittlige annonsepriser, som vokste 24% året etter, en akselerasjon fra den 9% veksten selskapet så i samme periode i fjor.

Som Facebook fortsetter å forbedre annonsemålretningen og utvikle mer verdifulle annonseprodukter, står det for å fortsette å vinne en større andel av markedsførernes annonsebudger. Men i stedet for å tilby tonnevis av annonsevisninger, kan det tilby mer verdifulle annonsevisninger.

En prisstigning for annonsører

Det er viktig å merke seg at Facebooks annonser selges via auksjon. Som sådan, som flere annonsekjøpere eller flere annonsepenger kommer inn i markedet, men forsyningsveksten senker meningsfylt, vil annonseprisene naturligvis øke.

Når det er sagt, vil Facebook fortsatt måtte produsere en bedre avkastning på investeringen enn konkurrerende plattformer som Twitter

(NYSE: TWTR)

og Snap 's

(NYSE: SNAP)

Snapchat. Det blir vanskeligere når prisene stiger. Med tanke på at mange markedsførere stiller spørsmål om Snapchat-annonseres avkastning på investeringen, og markedsførere aktivt beveger seg bort fra Twitter, bør det ikke være vanskelig for Facebook å fortsette å tiltrekke seg nye annonse-dollar for en stund. Viser disse markedsførerne at det fortsatt er penger som er godt brukt, er utfordringen.

Til dette formål fokuserer Facebook på merverdige annonseprodukter. Det øker mengden video på plattformen, og dermed videoannonser. Disse annonsene er vanligvis sett på som høyere verdi enn statiske visningsannonser. Samtidig varslet ledelsen at en økning i videovisning på plattformen tar vekk fra tid brukt på News Feed, noe som resulterer i fortsatt færre annonsevisninger.

Facebook jobber også med å lage mer verdifulle annonseprodukter som dynamiske produktannonser, og det gir flere målrettingsalternativer som ser på samme publikum. Alle disse anstrengelsene er avgjørende for fortsatt økning i annonseprisen.

"Det er en gjeng med hardt arbeid som gjør annonsene våre mer målrettede, noe som gjør utfallene til at annonsører blir mer verdifulle, " sa Wehner. "Vi skal fortsette å jobbe for å gjøre det, og vi skal fortsette å investere i å gjøre forbedringer i annonseproduktene."

Finne likevekt

Vi har sett at etterspørselskurven gjør betydelige endringer i fortiden. Når Facebook endret sine høyre kolonneannonser på sin desktop-side fra tre enheter per side til to for noen år siden, økte den gjennomsnittlige annonseprisen betydelig ettersom annonsevisninger ble avslått.

Nå ser vi begynnelsen på det likevektskiftet igjen. Ta en titt på dette diagrammet for de siste seks kvartaler av vekst i annonsevisninger og annonsepriser:

Som du ser, vokste annonsevisningen jevnt i 2016, men etter hvert som veksten senket i første og andre kvartaler økte annonseprisene. Med alt arbeidet gjør Facebook for å forbedre sine annonseprodukter og alle pengene kommer inn i digital reklame, er det ingen grunn til å tro at denne trenden ikke vil fortsette med samlet vekst i midten av 40%.

Twitter fortsetter å miste annonseinntekter og forventer ikke at ting skal vende til neste år. Snapchats vekst er drevet av nyheten av plattformen, og mange annonsører er fortsatt i eksperimentelt stadium med den. Facebook presenterer en prøvd og sann reklameplass.

Facebook er kanskje ikke i stand til å møte den fenomenale omsetningsveksten det så i fjor, da ROI kommer i fokus, men det er ikke urimelig å forvente at annonseprisene fortsetter å øke ettersom veksten i annonsevisningen faller. Analytikere forventer for tiden salgsvekst på bare 35% i løpet av andre halvdel av 2017. Det ville ikke være et stort sjokk hvis Facebooks gjennomsnittlige annonsepris alene vokser så mye i tredje eller fjerde kvartal.