Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

ExxonMobils massive oljedisponering holder seg større

Anonim

Exxonmobil

(NYSE: XOM)

og dets partnere Hess

(NYSE: HES)

og Kinas CNOOC har funnet en skattekiste av olje utenfor kysten av Guyana de siste fire årene. Selskapene har nylig avslørt den tiende oppdagelsen på deres fellesareal, som de nå tror inneholder mer enn 5 milliarder fat oljeutvinningsolje. Dette styrker Exxons tro på at partnerskapet kan produsere mer enn 750 000 fat olje per dag (BPD) fra regionen innen 2025.

Det blir bare større

Exxons nyeste oppdagelse ved Pluma-1 brønnen, kombinert med ytterligere evaluering av tidligere funn, førte til at selskapet økte ressursestimatet fra over 4 milliarder fat oljeekvivalenter (BOE) til over 5 milliarder BOE. Det er nok ressurser til å støtte minst fem flytende lagrings-, produksjons- og avlastningsfartøyer (FSPO) som kan produsere mer enn 750 000 BPD.

Selskapet og dets partnere startet den første utviklingsfasen i fjor, som de forventer bør begynne å produsere 120.000 BPD innen tidlig 2020. Selskapene er for tiden i planleggingsfasen på to prosjekter, som de håper å gi det grønne lyset i 2019 . Dette setter dem på rette spor for å starte opp fase 2 - som skulle produsere 220.000 BPD - innen midten av 2022, etterfulgt av en tredje i begynnelsen av 2023. Selskapene håper å fullføre to faser innen 2025 for å nå sitt mål.

Det som er verdt å merke seg om denne oljen er at den skal ha lave produksjonskostnader. Exxon estimerer at kostnaden for forsyning er rundt $ 35 per fat, noe som gjør det relativt lønnsomt for dagens oljepris.

I mellomtiden, med totalt 6, 6 millioner hektar å utforske i regionen, har Exxon og dets partnere potensial til å finne milliarder av ekstra fat med lavprisolje, noe som kan gjøre dem i stand til å sanksjonere flere faser i fremtiden.

Drivstoffet for deres vekstplaner

De nåværende utviklingsplanene for Guyana satte opp ExxonMobil og Hess for å øke produksjon og inntjening i et raskt tempo de neste årene. Exxon, som eier en 45% interesse i partnerskapet, forventer at andel av produksjonen - kombinert med sin posisjon i det raskt voksende Permian Basin - vil bidra til å utvide produksjonsraten fra det nåværende nivået på rundt 4 millioner BOE / D opp til 5 millioner BOE / D innen 2025. Den økningen i høymarginoljeproduksjonen fra Guyana og Permian Basin-posisjonen Exxon gir mer enn doblet inntjening og kontantstrøm over den tidsrammen uten noen forbedring i oljeprisen fra 2017-nivå. Denne utvidelsesplanen kunne gjøre det mulig for Exxon å øke selskapets verdi betydelig, selv om produksjonen bare utvider 25%.

Hess forventer også nålebevegende vekst fra sin 30% eierandel i disse Guyana-funnene. Selskapet forventer at produksjonen vil stige til en 10% sammensatt årlig vekstrate (CAGR) fra fjorårets base gjennom 2023, støttet av både Guyana og posisjonen i Bakken Shale. Den ferske ekspansjonen i oljeproduksjonen med høy marginal bør gi en 25% CAGR i Hess 'kontantstrøm, forutsatt at olje er gjennomsnittlig rundt $ 60 per fat, som er omtrent hvor det er i disse dager. Denne strategien har Hess i tempo for å generere betydelig kontantstrøm i begynnelsen av 2023 uten ytterligere forbedringer i oljeprisen, som den kunne returnere til investorer gjennom høyere utbytte eller ytterligere tilbakekjøp av aksjer.

En lys fremtid for disse to oljelagerene

Med hver oppdagelse, gir Exxon og Hess ytterligere bekreftelse på at de kan nå sine ambisiøse vekstplaner. Disse strategiene har potensial til å skape betydelig verdi for sine investorer på lang sikt selv om oljeprisene forblir lave, med betydelig ytterligere oppside hvis råprising forbedres. Det gjør dem begge store oljelager til å vurdere å holde på lang sikt.