Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Alt investorer trenger å vite om Pandora Premium

Anonim

Du bør bedre justere hodetelefonene dine, Pandora Media

(NYSE: P)

investorer, fordi Pandora Premium er endelig her. Og det burde omforme måten vi tenker på den populære musikk-streaming pioneren.

Kom til å tenke på det, det kan være Pandora Medias største utfordring. Gitt sin lange historie som en streaming-internett-radioplatform, må den vise både nåværende og potensielle lyttere at Pandora Premium markerer selskapets ambisiøse innspill i musikkbehovet på forespørsel.

Hvordan Pandora Premium er forskjellig

For $ 9, 99 per måned, skiller Pandora Premium seg ved å kombinere Pandoras personlige radioopplevelse med muligheten til å søke og spille av spor, album og til og med forenklet spillelister skreddersydd for hver brukers preferanser. Og som forventet, har Pandora Premium både online streaming og offline moduser for å sikre at du har musikk uavhengig av om signalet ditt slår ut.

I likhet med den $ 4, 99 per måned gratis Pandora Plus-streamingtjenesten - som ble lansert for nesten seks måneder siden - inneholder Pandora Premium en slick predictive offline funksjon som automatisk laster ned toppstasjoner og bytter til en av dem, hvis signalet ditt kuttes ut . Men Premium legger også til at brukerne kan laste ned alle album, spillelister og noen av de 40 millioner sangene på tjenesten, uten begrensninger.

Mer spesifikt, på spillelistens funksjonalitet, tilbyr Pandora Premium abonnenter muligheten til å bygge hele spillelister fra bunnen av, som de fleste andre on-demand musikk tjenester gjør. Men alternativt kan lytterne starte en spilleliste med en eller to sanger etter eget valg, og deretter fylle den med annet kurert innhold ved å trykke på "Legg til lignende sanger" -knappen. Brukerne har også tilgang til en spilleliste "Mine tommelen opp" som består av hver sang de noen gang har tømt, og kan opprette nye Thumbs Up-spillelister automatisk ved å tømme noen spor på en hvilken som helst Pandora-radiostasjon.

Hvis det ikke var nok, har Pandora skapt sin egen personlige søkemotor som hjelper lytterne til raskt å finne det de egentlig vil ha - en sannsynlig kombinasjon av sine eksisterende kurasjonsferdigheter og oppkjøpet av musikkdataanalysespesialist Next Big Sound, i 2015. Som Pandora uttalte det i sin pressemelding, "Ikke mer wading, gjennom deksler, karaoke versjoner, eller hyllest spor for å komme til din favoritt melodi."

Pandora trenger ikke å slå konkurransen

For å starte, gir Pandora eksisterende Pandora Plus-abonnenter en seks måneders prøveperiode på Pandora Premium uten ekstra kostnad. Tatt i betraktning Pandora Plus bidro til å drive akselerert 12% vekst i betalte abonnenter i kvartalet til 4, 39 millioner. Det er en solid base av potensielle lyttere som Pandora kan potensielt oppsummere til Pandora Premium.

I løpet av kvartals konferansesamtale opplyste ledelsen også at selskapets 2015-oppkjøp av Ticketfly gir en perfekt mulighet til å utnytte Ticketflys virksomhet som en måte å drive Pandora Premium-abonnementstester og billettpakker på. Og selvfølgelig planlegger Pandora å tilby gratis prøveversjonsalternativer for resten av sine nesten 80 millioner ad-støttede lyttere i de kommende ukene.

Selvfølgelig er mange investorer fremdeles skeptiske til at Pandora vil kunne lykkes med sitt Premium-tilbud, særlig ettersom det virker for å ta markedsandeler fra forankrede juggernauts i rommet, som Apple og Spotify. Men investorer bør også vite at Pandora ikke nødvendigvis trenger å slå konkurransen om Pandora Premium for å gi en meningsfylt bidrag til resultatene.

Husk for eksempel at Pandora først la grunnlaget for å utvide sitt omfang og investere i nye forretningsområder rundt denne tiden i fjor. På den tiden satte Pandora et mål om å bygge en $ 1, 3 milliarder abonnementsvirksomhet de neste fem årene, da nye produktnivåer lanseres og vedtas.

Viktigst av alt hadde Pandora ikke satt det målet basert på sin evne til å ta markedsandeler fra konkurrenter. I stedet baserte Pandora sitt mål om å konvertere rundt 10% av sitt amerikanske publikum til de nye produktnivåene. Hvis Pandora lykkes i den enden, ville det bety nesten fordobling av selskapets omsetning i løpet av de neste fire årene, fra 1, 385 milliarder dollar i 2016.

For investorer som er villige til å kjøpe og se Pandoras veksthistorie utfolde seg - og med Pandora-bestanden ned til 12% så langt i 2017 som i denne skrivingen - er det nå en flott tid å vurdere å åpne eller legge til en stilling.