Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Selv med Apple TV + kan Roku trives

Anonim

KeyBanc Capital Markets analytiker Evan Wingren økte sitt prismål for Roku

(NASDAQ: ROKU)

lager til $ 76, opp fra $ 63, over helgen.

"Vi anbefaler å eie ROKU. Vi ser det som et unikt plattformspill på veksten i langformet streaming video, med en sterk konkurranseposisjon og forbedrede grunnleggende, " sa Wingren (via Barron). I tillegg merket Wingren at Apples

(NASDAQ: AAPL)

ny streaming-tv-tjeneste - planlagt å starte i høst - er usannsynlig å ha en meningsfull negativ innvirkning på Roku's virksomhet.

Selv om Roku's markedskapital på 7, 5 milliarder dollar kan være blek i forhold til Apples markedspris på 890 milliarder dollar, ser Apples streaming-tv-innsats ikke ut som en trussel mot Roku. Faktisk ser Roku seg klar til å trives.

Roku plattform fordel

Den største grunnen til at Roku kan stå opp mot Apples nye streaming-TV-tjeneste, er at selskapets forretningsmodell er bygget rundt en plattform for å støtte alt streaminginnhold. Dette inkluderer juggernauts som Netflix, Disneys majoritetseide Hulu, og Amazons Prime Video. Jo mer innhold som er tilgjengelig på Roku plattform, jo ​​bedre.

Med rundt 1 av 5 amerikanske husholdninger som bruker Roku-plattformen for en del av visning, er selskapet posisjonert for å dra nytte av den økende populariteten til tilkoblet TV, da de fleste nye tjenester vil tilby sine innhold på Roku plattform. Faktisk planlegger Apple seg selv å lage sin nye tjeneste, kalt Apple TV +, tilgjengelig på Roku.

Som Rokus administrerende direktør Anthony Wood forklarte i et nylig intervju med CNBC da han ble spurt om Apple TV + kunne ha en negativ innvirkning på Roku:

Apples tjeneste er et annet eksempel på innhold av høy kvalitet som kommer til streaming. Og et av problemene med streaming er selvsagt, 'Hvordan får jeg innholdet mitt på en fjernsyn?' - og Roku er den ledende streamingplattformen for fjernsyn i USA

Roku kan ikke bare tjene på andre abonnementer på plattformen - ved å ta del av inntekter fra abonnementer der brukerne registrerer seg for tredjepartstjenester via plattformen - men det kan også tjene penger på reklame på det annonsestøttede innholdet den tilbyr.

Apples nye tjeneste kan være til nytte for Roku

Det står grunnen til at Apples nye tjeneste faktisk kunne ha fordel for Roku. Å bringe Apple TV + til Roku vil gi brukerne økt tillit til innholdet som er tilgjengelig på plattformen. Videre reduserer tilgjengeligheten av Apple TV + på Roku verdien av Apples set-top box-maskinvare: Apple TV. Med Apple TV + som kommer til Roku, kan flere forbrukere som tidligere bare har vurdert å kjøpe en Apple TV-set-top-boks, nå vurdere å gjøre Roku-plattformen deres standard tilkoblet TV-opplevelse.

Jo mer innhold som er tilgjengelig på Roku plattform, vil de mer forankrede brukerne bli i selskapets stadig voksende økosystem. I tillegg vil mer innhold av høy kvalitet fra selskaper som Apple kun akselerere overgangen til streaming-tv og styrke Rokus virksomhet.