Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

ETFer eller Fondforeninger: Hvilket er det bedre investeringskjøretøyet?

Anonim

Selv folk som foretrekker å investere i enkelte aksjer, bruker ofte en del av porteføljene til den umiddelbare diversifiseringen som er et godt indeksfond. Men på bordets midtre side er det et par brede klasser å velge mellom: dine gode gammeldags fond, og dine nyskapede fancy børshandlede midler. Men hvis du prøver å velge mellom et fond og en ETF som følger den samme indeksen, som er bedre?

Det spørsmålet dukket opp i Motley Answers mailbag, og i dette segmentet, verter Alison Southwick og Robert Brokamp - og spesiell gjest Sean Gates, en finansiell planlegger med Motley Wealth Management, et søsterselskap av The Motley - pakker ut de subtile forskjellene mellom dem som vil tillate deg å bestemme.

Et fullt utskrift følger videoen.

Sjekk ut det siste

innkjøpsavskrivninger for selskaper vi dekker

.

Denne videoen ble registrert 29. januar 2019.

Alison Southwick: Det neste spørsmålet kommer fra Brett. "Jeg forstår at ETFer er mer skatteeffektive enn verdipapirfond, så det er fornuftig å bruke dem i detaljhandelskredittkontoer, men antar at et fond og en ETF investerer i samme indeks og har samme utgiftskvoter i en utsatt skatt konto, ser det ut til at fondet er et bedre valg fordi det er lettere å investere i varierende mengder kontanter og kan være mer praktisk for langsiktig investering. Er det en annen grunn til å velge ETF i en skattefordelte konto annen enn sanntidshandel? "

Robert Brokamp: Jeg skal begynne med å forklare hva han mener med "sanntidshandel". ETF er et fond - det er "F" - som handler som en aksje. Hvis klokken er to, markedet er åpent, og du vil kjøpe eller selge en bestemt ETF, tar du opp sitatet fra megleren, du legger inn bestillingen, og du kommer nok til å komme veldig nær den prisen.

Tradisjonelle fondskasser handles kun og er kun verdsatt på slutten av dagen etter at markedet er stengt. Så hvis det er to, og du tenker på å kjøpe eller selge et aksjeselskap, kan du trekke opp sitatet og se hva det var verdt dagen før, men du vet ikke prisen du er kommer til å få hvis du plasserer den ordren. Det er definitivt en fordel for ETFs.

Han snakket om at ETFer var mer skatteeffektive. Det er generelt sant, men ikke alltid sant, og du kan finne ut skatteeffektiviteten og sammenligne et fond til en ETF på Vanguard . Du legger bare tickerne på nettstedet, du klikker på en fane som sier Skatt og du finner skatteeffektivitetsforholdet.

Som et eksempel er en av de største ETFene, SPDR S & P 500 - tickeren SPY - faktisk mindre skatteeffektiv enn det tradisjonelle fondet i Vanguard 500, slik at ETFer ikke alltid er de mest skatteeffektive.

Southwick: Kan du gå tilbake og definere hva som gjør noe mer eller mindre skatteeffektivt?

Brokamp: Hva Morningstar gjør er det beregner hvor mye du ville ha mistet for skatt hvis du holdt investeringen i en skattepliktig konto. Forskjellen mellom disse to midlene er liten, men uansett er Vanguard 500 fondet mer skatteeffektivt.

Sean Gates: Og verdipapirfond er en samling av dollar som deretter går for å kjøpe en rekke aksjer. Du som en individuell investor - når du kjøper inn i fondet, kan du kjøpe til aksjer som allerede har verdsatt verdi fordi det allerede er blitt regnskapet for alle de andre investorene de har, og så går de å fordele deg en pro rata del av kapitalgevinsten av disse aksjene, selv om du ikke deltok i veksten. Og ETFs gjør en bedre jobb - ikke en perfekt jobb - men en bedre jobb med å være mer likvide ved å tildele individuelle aksjer til prisen du går inn fordi de handler i dag.

Brokamp: Høyre. Det varierer bare fra fond og ETF. Du vil se spesifikt på dine midler hvis du kjøper dem i en detaljhandelskonto. Men som Brett peker på, er han i en skattefordelt konto, så bryr han seg ikke. Han peker også på en annen fordel med fond i den forstand at hvis du vil investere $ 200 i et fond, sender du inn $ 200 og det vil bli investert.

Med ETFer har de en aksjekurs, og du må rulle opp eller runde ned. Hvis du har $ 200, er sjansene at du ikke kommer til å kunne investere alt det fordi hver aksje har sin egen pris. Det er som å kjøpe en individuell lager. Noen meglere vil la deg kjøpe delvise aksjer av ETF, men de fleste vil ikke, så det er en fordel for verdipapirfond.

Og så er det endelig provisjoner. For å kjøpe en ETF fra en vanlig meglerhandelskans, betaler du en provisjon for hvert kjøp. Når det er sagt, tilbyr flere og flere meglerhus provisjonsfrie handler på ETF. Du vil også se på hvor mye du skal betale for hvert kjøp av ETF vs prisen på et fond. For de fleste open end-indeksfondene vil du sannsynligvis ikke betale en provisjon.

Bunnlinjen, her for Brett, må du se på det spesifikke fondet og den spesifikke ETF og sammenligne alle disse kostnadene. For å være ærlig, hvis det virkelig følger nøyaktig samme indeks og de har lignende utgiftsforhold, er det sannsynligvis ikke til å gjøre det stort av en forskjell.

Southwick: Når jeg hører spørsmål som dette, får det meg til å føle at jeg ikke bekymrer meg nok om hvordan jeg investerer pengene mine.

Gates: Jeg tror du er sannsynligvis i en bedre bane enn det.

Southwick: Det høres ut som Brett åpenbart bryr seg mye om dette, men så får det meg til å tenke: "Åh, jeg har aldri engang vurdert om jeg er skatteeffektiv." Så føler jeg seg skremt og fryktelig om meg selv.

Brokamp: Du burde ikke.

Gates: Nei.

Southwick: OK, takk! Brett, du er bedre enn meg!