Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Elon Musks Boring Company danner en Loop Kontrakt med Chicago

Anonim

Kaller det glimrende markedsføring eller kaller det en lykkelig tilfeldighet - Elon Musk's The Boring Company har nettopp pakket en stor kontrakt for å koble Chicago O'Hare Airport til byens sentrum Loop-distrikt.

For å gjøre det, vil han bygge en "Loop" av seg selv.

Loop, som vi oppdaget på The Boring Company (TBC) pressekonferanse i LA i forrige måned, er navnet på Musks nyeste transporthjernebarn, et system av tunneler kjedet gjennom solid rock som kan brukes til å transportere passasjerbøter langs undergrunnsbaner på hastigheter nærmer seg 150 miles per time.

Et tilbud de ikke kunne nekte

Senere i fjor, Musk annonserte på Twitter at TBC ville være en av fire selskaper som bød på Chicago-transportkontrakten, og bare litt over seks måneder senere kom han ut på toppen. Musks løfte om å betale for å bygge sin O'Hare-Loop Loop ut av lommen, og få tilbake kostnadene ved å lade bruksavgift for tjenesten, var sannsynligvis nøkkelen til selskapets suksess.

Som The Chicago Sun-rapporter har Musk lovet at Loop hans vil bære passasjerer fra sentrum til flyplassen (en 18 kilometer lang tur) på 12 minutter, til en pris på $ 20 til $ 25 per billett. En anonym kilde bekreftet til Solen at TBC estimerer prosjektets kostnad på "mindre enn 1 milliard dollar".

Det er et ambisiøst mål. Andre urbane kollektivtransportkostnader i andre byer har noen ganger toppet 1 milliard dollar per kilometer konstruert tunnel. Likevel tar du $ 1 milliard projeksjon til pålydende og bruker det som et takbeløp på prosjektets kostnad, og antar at 16 passasjerer per pod betaler $ 20 til $ 25 på hodet, kan det ta Musk hvor som helst fra 2, 5 millioner til 3, 1 millioner turer til å betale for prosjektet - ikke teller noen finansieringskostnader, og antar full kapasitet på hver tur.

Men vurder at O'Hare er den tredje travleste flyplassen i landet, og transporterer nesten 80 millioner passasjerer gjennom sine dører hvert år. Hvis hver av disse passasjerene brukte Loop bare en gang, ville inntektene være nok til å betale for Loops konstruksjon på mindre enn ett år. I tillegg vil TBC kunne selge reklame om bord på bøssene, og selge varer og tjenester til passasjerer i transitt, noe som ytterligere kunne redusere tilbakebetalingsperioden på Musks investering.

Hva dette betyr for investorer

Musk finansierer Loop først og fremst ut av sin egen lomme, og selskapet er ikke børsnotert. Likevel er det minst to måter investorene bør se på Loop - en mellomlang sikt, og en mye lenger ut.

Musk håper å begynne å bygge Chicago's Loop så snart han mottar alle nødvendige tillatelser, kanskje så snart som tre til fire måneder fra nå. På mellomlang sikt kan konstruksjonen være fullført, og Loop opererer, innen 18 til 36 måneder.

Igjen, dette virker som en ambisiøs tidsplan for et stort byprosjekt for offentlig transport. Likevel, hvis Musk kan trekke den av, kan Chicago Loop-prosjektet gi et økonomisk løft til Musks mest berømte selskap, Tesla

(NASDAQ: TSLA)

. TBC har bekreftet at det kommer til å kjøpe bøssene som skal kjøre passasjerer gjennom Loops tunneler fra Tesla. Avhengig av hvor mange bøller vi snakker om (og det kan være mye for å imøtekomme de 80 millioner O'Hare-passasjerene), kan det bety en betydelig inntektsforhøyelse for Tesla, om enn sammen med ledsagende investeringskostnader for å bygge den nye type kjøretøy.

På lengre sikt, hvis Loop viser seg som et konsept i Chicago, har det potensial til å gjenopprette transportmarkedet i andre byer, og i hele USA - deprimerende salg av personlige biler, som bidrar til salg av masseforsendelsesbiler som Loop's pods, og gir Tesla et captive marked for en av sine produkter.

Til syvende og sist virker Musk Loop som mindre av en Punkt A til Punkt B-pendelservice, som for eksempel Chicago, og flere av et undergrunnsbanenettverk forbinder hundrevis eller til og med tusenvis av små stasjoner for ombordstigning og lossing av passasjerer. Jo nærmere han kommer til det målet, jo mer inntekter for Tesla, og jo større er risikoen for å investere i andre bilselskaper enn Tesla.