Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Ikke prøv å fange denne fallende kniven

Anonim

Acadia Pharmaceuticals '

(NASDAQ: ACAD)

lager fikk walloped i går etter en CNN rapport foreslo at Nuplazid, selskapets Parkinsons sykdomspsykosemedisin (PDP), kan være knyttet til en økt dødelighetsrate blant pasienter, og at stoffet ikke engang kan være alt som er effektivt for å behandle hallusinasjoner, som annonsert. Min dumme kollega Brian Feroldi ga et utmerket sammendrag av gårdagens hendelser her.

Som en kjøpsjeger som elsker et godt salg, er jeg generelt alle ører når en bioteknestampp faller med over 20% i en enkelt økt, spesielt når den kratrer på over-the-top rapportering. Og gjør ingen bein om det, denne CNN-rapporten har definitivt noen alvorlige feil. Men det betyr ikke at Acadia er nå et skrikende kjøp. La oss ta et dypere utseende.

Kontroversen

Personlig ser jeg ikke hvordan det er nyhetsverdig å rapportere at pasienter som er gjennomsnittlig 81, 9 år og tar flere medisiner med avansert nevrologisk sykdom, går forbi i høyere grad når et nytt legemiddel blir lagt til deres diett. Og Food and Drug Administration (FDA), i sitt spisse svar på CNN, uttalt så mye.

Videre har byrået nøye overvåket Nuplazids fremvoksende virkelige risiko-til-fordel profil. Og så langt har regulatorene ikke sett seg egnet til å utstede noen form for ny sikkerhetsadvarsel. Dette stoffet har allerede en svært restriktiv etikett, tross alt. Acadia var raskt oppmerksom på disse fakta i sin motsetning til CNN i går.

Lang historie kort, CNNs reportere tok overveldende minoritetsvisningen av Nuplazids risikofaktorprofil for å hevde at regulatorer var for raske til å godkjenne et potensielt farlig stoff. Ved å gjøre det, sluttet de sammen konteksten der dette stoffet blir brukt, nemlig eldre pasienter med en rekke med-morbiditeter. De ga heller ikke noen bakgrunn om det alvorlige ufullstendige medisinske behovet som ble utgitt av PDP, noe som er en viktig årsak til at regulatørene følte seg tvunget til å godkjenne Nuplazids nye narkotikaapplikasjon på en enkelt positiv forsøksprøve i utgangspunktet.

Punkt blank: Acadias aksjonærer bør ta denne rapporten med et ganske stort saltkorn, for å si det mildt. Det er ikke noe bevis på at FDA er i ferd med å trekke Nuplazid fra markedet, eller endre etiketten.

Men denne fallende kniven er fortsatt ikke et kjøp

Når det er sagt, tror jeg ikke Acadias aksjer er et overbevisende kjøp her, selv etter gårsdagens blodbad. Den underliggende årsaken er at Acadias verdivurdering lenge har bygd i en heftig premie under antagelsen om at selskapet ville bli kjøpt. Jeg har diskutert dette problemet i lengden her.

Om noe, så handler Acadia nå til virkelig verdi etter denne tilbaketrekningen, og det antas at Nuplazids salg fortsetter å øke organisk i et jevnt tempo. I de siste kvartalene har det imidlertid vært noen bekymringsfulle tegn på at Nuplazids salg begynner å flate ut. Acadia tok tross alt flere prisøkninger på stoffet i fjor, og selskapet savnet fortsatt konsensusinntekter i fjerde kvartal.

Så i beste fall er Acadia riktig verdsatt for tiden, men det kan også være en verdifelle i tilfelle Nuplazids vekst avtar.

Det andre store problemet er at et buyout scenario nå ser ut til å være en pipedrøm. Nuplazids effektivitet har lenge vært under tvil, så det vil sannsynligvis trenge å gi strålende resultater i sin pågående demensrelaterte psykoseforsøk for å forandre denne oppfatningen. Store pharmas kommer ikke til å åpne sjekklisten for et kontroversielt stoff med middels risiko-til-belønningsforhold.

Så mens jeg er enig med Acadia-oksene at CNN-brikken var ute, tror jeg også at stoffmakerens radikale revaluering i går var berettiget fra et grunnleggende synspunkt.