Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Ikke bli lurt av eBays overraskende lave P / E

Anonim

Investorer som har fulgt de økonomiske resultatene av e-handelsplattform eBay Inc.

(NASDAQ: EBAY)

kan bli fristet til å synge selskapets ros. Og hvorfor ikke? eBay produserte et rekord fjerde kvartal for 2016, og leverte kvartalsinntekter på 2, 4 milliarder dollar og inntjening på 5, 31 dollar per aksje. Selv i det siste kvartalet har inntektene mer enn doblet seg over kvartalet i fjor.

I løpet av 12-månedersperioden rapporterte selskapet nettoinntekter på 7, 8 milliarder dollar på inntekter på 9 milliarder dollar og inntjening per aksje på 6, 96 dollar. Mens tallene er helt nøyaktige, så er det ikke så ofte, de forteller ikke hele historien, og investorer bør ta litt tid å se hva som foregår like under overflaten.

Engangsposter

Det har vært mye å gå over på eBay som faktorer i sin villedende finansielle rapport. La meg være klar: Selskapet gjør ikke noe galt, og det rapporterer resultater i samsvar med god regnskapsprinsipper. Mens disse retningslinjene er utformet for å gi epler til epler sammenligning av økonomiske resultater på tvers av selskaper, har de til tider den motsatte effekten.

Som følge av disse regnskapsprinsippreglene ble eBay pålagt å rapportere flere "engangsposter" som tjener til å skje de finansielle resultatene. Disse elementene er vanligvis ikke-tilbakevendende og er rutinemessig ekskludert for å gjøre sammenligninger. Presentasjonen av proforma eller ikke-GAAP-resultater er hensiktsmessig i en slik anledning, da det gir et klarere bilde til investorer.

Salg av en investering

I løpet av fjerde kvartal 2016 solgte eBay sin eierandel i det latinamerikanske e-handelsanlegget MercadoLibre, Inc.

(NASDAQ: MELI)

. Selskapene konkurrerte om en tid i regionen og hadde samarbeidet i slutten av 2001. eBay overlevert den brasilianske nettbaserte handelsplattformen iBazar, i motsetning til en 19, 5% eierandel i MercadoLibre. I tillegg bestemte eBay seg for å "dele beste praksis med selskapet."

Salget av eBays 8, 1 millioner aksjer av MercadoLibre-aksjen i oktober resulterte i en gevinst på 800 millioner dollar for selskapet.

Skattefordeler

eBay har også vært vanskelig på jobb å omorganisere sin eldre virksomhet, noe som har resultert i flere engangsposter. I det siste kvartalet anerkjente selskapet en skattefordel på 695 millioner dollar, hovedsakelig knyttet til sin utenlandske Classifieds-plattform. Denne omorganiseringen har vært pågående, og dette er ikke den første slike forekomsten.

I løpet av fjerde kvartal 2016 realiserte selskapet en forbløffende skattefordel på 4, 6 milliarder kroner knyttet til restrukturering av sine internasjonale enheter.

Hva betyr alt dette?

Når man ser tilbake i løpet av den etterfølgende tolvmånedersperioden, inkluderte ebay inntekter 5, 58 milliarder dollar i engangsposter. Når disse trekkes fra selskapets inntekter på 7, 84 milliarder dollar, resulterer det i inntekter produsert av den daglige driften på 2, 6 milliarder dollar, eller omtrent en tredjedel av totalen.

Dette skiller også eBays etterfølgende 12 måneders pris-til-resultat-forhold, som Yahoo! Finans rapporterer som 4, 88, mye lavere enn det normalt skulle være, ved å inkludere effekten av disse engangspostene. Men siden disse vanligvis ikke er tilbakevendende, vil det ikke bli gitt beregninger for investorer med mer nøyaktig informasjon. Selskapet handler for tiden med 27, 1 ganger sin normaliserte inntjening per aksje på 1, 25 dollar for de siste 12 månedene, en figur som er litt nærmere hva du kan forvente fra et voksende teknologibedrift.

Investor takeaway

Det er anledninger når de rapporterte økonomiske resultatene, mens de er nøyaktige, ikke forteller hele historien. Noen ganger går bare litt lenger, er nødvendig for å trekke tilbake gardinen for å se hva som skjer.