Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Har min statlige skatt sosiale trygd fordeler?

Anonim

Utallige amerikanere stole på sosial sikkerhet for å betale regningene i pensjon - kanskje litt for tungt. Selv om sosial sikkerhet bare skal erstatte ca. 40% av den typiske arbeidstakerens tidligere inntjening, anslås det at 21% av de gifte støttemodtagerne og 43% av enkeltmottakere i alderen 65 år og eldre er avhengige av fordelene med å gi 90% eller mer av pensjonsinntektene. Verre ennå, noen eldre får ikke beholde disse fordelene i sin helhet, fordi det er 13 stater som beskatter inntektsavgift i varierende grad.

Listen over stater som beskatter Social Security lyder som følger:

 • Colorado
 • Connecticut
 • Kansas
 • Minnesota
 • Missouri
 • Montana
 • Nebraska
 • New Mexico
 • Norddakota
 • Rhode Island
 • Utah
 • Vermont
 • vest.virginia

Hvis du bor i en av disse statene, bør du være forberedt på å dele med en del av inntektsinntektene dine, selv om enkelte unntak kan bidra til å redusere slaget.

Colorado

Selv om betalinger for trygdeavgift er skattlagt i Colorado, kan mottakere under 65 utelukke opptil $ 20 000 av ytelser, sammen med annen pensjonsinntekt. I mellomtiden kan eldre 65 år og eldre utelukke ytelser og andre inntekter på totalt 24 000 dollar. I tillegg er inntektsinntekt som ikke er skattlagt av den føderale regjeringen, ikke inkludert i beregningen av bruttonasjonalinntekt (AGI) for statens skattemessige formål.

Connecticut

I Connecticut er sosial sikkerhet unntatt fra statlige skatter for single tax filers hvis AGI er mindre enn $ 50.000. Gift par som arkiverer felles hvis AGI er mindre enn $ 60.000 får en lignende pause.

Kansas

Mens velstående begunstigede som bor i Kansas, kan se at deres trygdeavgifter betales, vil de fleste mottakere beholde alle pengene sine. Kansas frigjør sosiale ytelser for de som har en AGI på $ 75.000 eller mindre.

Missouri

Du må gjøre det ganske bra økonomisk for å få beskattet på trygdeordninger i Missouri. Single tax filers med en AGI under $ 85.000, og felles filers med en AGI under $ 100, 000, er unntatt fra skatt på ytelser. Selv de som har overskudd som overskrider disse grensene, kan kvalifisere for delvis fritak for sine betalinger.

Montana

Montana's unntak for sosial sikkerhet skatt etterligner de av den føderale regjeringen. Single tax filers tjener mindre enn $ 25, 000 i året og felles filers tjener mindre enn $ 32.000 kan unngå skatt på fordelene sine.

Nebraska

Nebraska innbyggere som ikke er spesielt høyt inntektsgivende kan unngå skatt på trygdeordninger. Enkeltstående begunstigede med en AGI på $ 43 000 eller mindre og giftede mottakerne med en AGI på $ 58 000 eller mindre, vil ikke ha inntektsavgift for sine trygdeordninger.

New Mexico

New Mexico tillater inntektsgiveravgift å bli innregnet i en total pensjonsinntektsfrihet på inntil $ 8000 for enkeltpersoner 65 og over. Dette unntaket er imidlertid inntektsbasert. Single tax filers med en AGI under $ 28, 500 og felles filers med en AGI under $ 51, 000 kan ta unntaket.

Rhode Island

Som Missouri, må du være ganske frisk i Rhode Island for å få dine trygdeordninger for personvern beskattet. Enkeltskattefilister med en AGI på $ 80 000 eller mindre og felles filers med en AGI på $ 100 000 eller mindre, kan unngå skatt på trygdeordninger.

Utah

I Utah kan innbyggere som er 65 år og eldre kreve en inntektsskatt på inntil 450 dollar per person, eller 900 dollar per par, forutsatt at de ikke tjener for mye. De under 65 år kan kreve en ikke-refunderbar skattekreditt på inntil 6% av pensjonsinntekt eller $ 288 - det som er mindre. Kreditten er redusert med $ 0, 025 for hver dollar modifisert AGI over $ 25, 000 for single filers og $ 32, 000 for joint filers.

Stater uten sosial sikkerhet unntak

Av de 13 sier at skattepliktige sosiale trygghetsfordeler, bare Minnesota, North Dakota, Vermont og West Virginia tilbyr ingen fritak overhodet. Hvis du går i pensjon i en av disse statene, forberede deg på å få fordelene dine beskattet i den grad det er tillatt i lokale lover.

Som en pensjonist, kan du bli fristet til å flytte et sted som ikke skattlegger trygdeordninger, men husk at disse skatter er bare ett stykke av puslespillet. Det er andre faktorer som bolig og generelle levekostnader, som spiller en like (om ikke mer) viktig rolle for å bestemme en statens pensjonister, så vær sikker på å se på det store bildet når du bestemmer deg.