Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Disneys oppkjøp av Fox er i finalen

Anonim

The Walt Disney Company

(NYSE: DIS)

rystet media landskapet i slutten av 2017 da det annonserte sin intensjon om å kjøpe film og TV-eiendeler av tjueførste århundre Fox

(NASDAQ: FOX)

(NASDAQ: Foxá)

. Kombinasjonen ville ikke bare resultere i et TV- og kassekontor, men det ville også sette scenen for at Disney skulle være en enda mer formidabel konkurrent ved å få en kontrollerende eierandel i streaming service Hulu.

Det har vært en lang vei siden den første kunngjøringen. La oss ta en titt på noen nyere utviklinger og hvor ting står nå for House of Mouse.

Venter endelig godkjennelse

I forrige uke ble det rapportert at Disney vant den endelige godkjenningen fra brasilianske myndigheter for oppkjøpet av Fox-eiendelene. Brasiliens antitrustregulator - Administrasjonsrådet for økonomisk forsvar (CADE) - godkjente avtalen på betingelse av at Disney selger Fox Sports-kanalen i Latin-Amerika, samt andre relaterte idrettsprogrammer. Disney vil også bli pålagt å avhende kringkasting rettighetene til Libertadores Cup, en regional fotballkonkurranse. Disse trekkene er utformet for å "eliminere konkurransedyktige bekymringer i betalings-TV-sportskanalmarkedet, " sa regulatoren.

Dette følger en bemerkelsesverdig enkel prosess i Kina, hvor fusjonen mottok ubetinget godkjenning tilbake i november. Dette var en viktig geografi for Disney, ettersom Kina har verdens nest største billettkontor.

Disney venter på å gå frem fra myndighetene i Mexico, som antas å være det siste gjenværende landet i prosessen. Samtykke er allerede gitt av Federal Economic Competition Commission i Mexico, men krever også en nikk fra Federal Telecommunications Institute for endelig godkjenning. Fusjonen forventes å få betinget godkjenning etter at Disney har avhendet visse sportsrettigheter eller eiendeler. Som brasilianske regulatorer sa, "I Latin-Amerika resulterte den tette dialogen mellom byråer i Brasil, Mexico og Chile i en koordinert løsning på saken."

Ta en titt på det siste inntjeningsanropet for Disney.

Et større stykke

Rapporter oppdaget i forrige uke at Disney var i aktive forhandlinger for å erverve 10% eierandel i Hulu eid av AT & T

(NYSE: T)

, ifølge Variety. Streaming-tjenesten er eid av Disney, Comcast

(NASDAQ: CMCSA)

, og Fox, med hver eier 30%, i tillegg til AT & Ts eierandel.

AT & T hadde tidligere signalisert at det var interessert i å avlaste sin minoritetsbeholdning. AT & T CFO John Stephens sitert på en analytikerdag i slutten av fjoråret som eierskapet som noe selskapet ville dele med for å betale ned gjeld relatert til det siste Time Warner-oppkjøpet.

Disney har tilsynelatende kommunisert sin interesse for å eie Comcasts del av Hulu også. Steve Burke, administrerende direktør i NBCUniversal, en divisjon av Comcast, sa at selskapet for tiden ikke er interessert i å selge. "Disney vil gjerne kjøpe oss ut, " sa Burke. "Jeg tror ikke noe kommer til å skje på kort sikt."

Ved å eliminere noen av byråkratiet som kommer fra å ha flere eiere, ville Disney kunne strømline beslutningsprosessen og flytte Hulu raskere mot lønnsomhet. Streamingstjenesten får raskt nye abonnenter, som utgjorde 25 millioner, opp 48% året over i 2018, men det er anslått at Hulu tapte rundt 1, 5 milliarder dollar i fjor.

Alt vil bli klart

Disney håpet å ha salget av Foxs regionale idrettsnettverk (RSN) ferdigstilt i slutten av måneden, en betingelse for å motta godkjenning fra amerikanske antitrustregulatorer, selv om selskapet ikke har offentliggjort noe. Med godkjenningene fra Brasil og Mexico sannsynligvis i posen, er det bare et spørsmål om tid. Prosessen er svingete ned, og jeg ville ikke bli overrasket om Disney kunngjorde ferdigstillelsen av Fox-oppkjøpet en gang i de kommende ukene.