Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Diplomat Pharmacy, Inc. Q1 Inntjening Lider av Hepatitt C Headwinds og høyere DIR Fee

Anonim

Diplomatapotek

(NYSE: DPLO)

møtte betydelige headwinds i 2016, spesielt med sin hepatitt C-virksomhet. Spesialitetsapoteket gikk inn i 2017 med mye lavere forventninger.

Selskapet rapporterte resultatet for kvartalet 2017 etter at markedet stanset på mandag. Fikk Diplomat sine reduserte forventninger, eller var det et annet skuffende kvartal i butikken? Her er høydepunktene.

Diplomatapotekresultater: De røde tallene

Metric

1. kvartal 2017

Q1 2016

Årsendring

salgs~~POS=TRUNC

$ 1, 08 milliarder$ 995, 9 millioner

8, 3%

Netto inntekt fra videreført virksomhet

$ 4, 233 millioner$ 15, 2 millioner

(72, 2%)

Justert EPS

$ 0.19$ 0.23

(17, 4%)

Hva skjedde med Diplomat Pharmacy i kvartalet?

Det var flere faktorer som bidro til ytterligere inntekter for Diplomat i første kvartal. Selskapets oppkjøp sparket i $ 116 millioner. Produsent prisøkninger genererte en ekstra $ 74 millioner i salg. Nye narkotika-lanseringer bidro til en annen $ 48 millioner. Du kan imidlertid legge merke til at disse faktorene økte til betydelig mer enn Diplomats faktiske resultatøkning for første kvartal. Det er fordi tapt noen kontrakter og fortsatte å møte hepatitt C drug headwinds, som begge delvis kompenserte selskapets inntektsgevinster.

Diplomats inntjening falt i første kvartal sammenlignet med foregående år av flere grunner. For det første oppsto selskapet direkte direkte og indirekte godtgjørelse (DIR). Disse DIR-avgiftene var opprinnelig relatert bare til Medicare Part D-rabatter, men de inkluderer nå en rekke avgifter som betalere og apotekets fordeler forvaltere belaster apotek.

For det andre, Diplomats produktmiks skiftet til høyere pris, men med lavere marginer. For det tredje økte selskapets utgifter i første kvartal. Salgs-, general- og administrasjonskostnader økte med 41% året over. Mye av denne økningen skyldes imidlertid en endring i virkelig verdi av betinget vederlag for oppkjøp gjort i første kvartal 2016. Imidlertid rapporterte Diplomat også høyere arbeidstakerkostnader og amortiseringskostnader knyttet til oppkjøp som bidro til å øke de totale kostnadene.

Hvilken ledelse måtte si

Diplomat Pharmacys styreformann og administrerende direktør Phil Hagerman sa: "Våre økonomiske resultater i første kvartal 2017 var i tråd med våre forventninger. Diplomats høyteknologiske høymodighetsmodell tjener som en konkurransefortrinn i den økende trenden med uavhengige spesialitetsapotek ledende mindre begrensede distribusjonspaneler. Vi utvidet vårt nav- og pharma-tjenestetilbud gjennom oppkjøpet av WRB Communications, Inc., og er overbevist om at disse tjenestene vil vise seg å være svært komplementære til vår kjernevirksomhet.

Ser frem til

Diplomat opprettholdt sin helårs 2017 veiledning utstedt tidligere. Selskapet fortsetter å forvente 2017 omsetning mellom 4, 3 milliarder og 4, 7 milliarder kroner. Helårsresultatet forventes å komme mellom $ 6, 5 millioner og $ 15, 5 millioner, eller $ 0, 09 til $ 0, 23 per utvannet andel. Diplomatprosjektets justerte resultat per aksje vil ligge i størrelsesorden $ 0, 54 til $ 0, 70.

De to primære tingene for investorer å se på Diplomat Pharmacy i dagene fremover, er to av problemene som førte til at selskapets inntjening falt i første kvartal. Diplomat håper at DIR-avgifter vil redusere. Det er tosidig støtte til lovgivningen for å forby DIR-avgifter. Selskapet vil også ha nytte dersom salget for hepatitt C-legemidler stabiliseres.

Diplomat ser ut til å være godt posisjonert i det lange løp. Imidlertid kan det være kortsiktige choppiness da disse problemene er løst.