Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Delta Air Lines retools igjen i Asia

Anonim

For omtrent fem år siden, Delta Air Lines

(NYSE: DAL)

implementert et stort strategisk skift i Asia. Den økende tilgjengeligheten av uforbeholdne transpacificfly og en kraftig nedgang i den japanske yens verdi har dramatisk undergravet lønnsomheten til Delta-knutepunktet i Tokyo. Som et resultat sluttet Delta sin tidsplan i Tokyo og begynte å bygge et nytt nav i Seattle for å tjene som en inngangsport til Asia, rivaling United Continental 's

(NASDAQ: ual)

mye større knutepunkt i San Francisco.

I det siste året har Delta-strategien i Asia begynt å skifte igjen. Nøkkelkatalysatorene har vært en oppgang i oljeprisen fra lavene i 2015-2016 og transportørens nye joint venture med Korean Air. Dette kulminerte i flere endringer i Delta's Asia-rutenettet, som ble annonsert i forrige uke.

Delta legger til en internasjonal rute i Seattle og dråper en annen

På torsdag annonserte Delta at det vil starte nonstop-flyreiser fra Seattle til Osaka, Japan, i 2019. Dette er ikke en helt ny rute for Delta. Det fløy mellom Seattle og Osaka i noen år til å kansellere ruten i 2013 på grunn av den fallende yenen. (Delta fløy også raskt mellom Tokyo og Osaka i 2016, for å kunne tilby engangsforbindelser for reisende som kommer fra sine amerikanske hubber.)

Mens Delta sa at ruten Seattle-Osaka vil være en del av sitt joint venture med Korean Air, flyr Korean Air kun til noen få byer i Sør-Korea fra Osaka. En større grunn til at Delta mener at det kan lykkes der det tidligere mislyktes, er at det nå driver 174 toppdagsavganger i Seattle, opp fra bare 45 sommeren 2013. Dette hjelper det med å samle tilkoblingstrafikk.

I samme pressemelding oppgav Delta at den vil avbryte sin Seattle-Hong Kong-rute i begynnelsen av oktober. (Timingen er ironisk, fordi Delta først annonserte flyene til Hong Kong et par dager etter at den avbrutt sin Seattle-Osaka-rute tilbake i 2013.)

Denne ruteavbestillingen betyr at Delta ikke vil ha noen fly til Hong Kong, selv om det er et stort globalt forretningsmarked. Derimot flyr American Airlines og United Airlines hver til Hong Kong fra flere amerikanske byer. American Airlines drar imidlertid fordel av et codeshare og hyppig flier-partnerskap med Hong Kong-baserte Cathay Pacific, mens United Airlines har hubber i store forretningsmarkeder som genererer de høye prisene som er nødvendige for å støtte langdistanseflyvninger. (United flyr for øyeblikket nonstop fra New York, Chicago og San Francisco til Hong Kong.)

Utnytte det koreanske luftforetaket

En annen grunn til at Delta Air Lines har råd til å trekke seg ut av Hong Kong, er at det nå kan tilby sømløse forbindelser via Seoul, takket være joint venture med Korean Air. Faktisk er Seouls geografiske posisjon ideell for å legge til rette for forbindelser mellom USA og Hong Kong.

Delta arbeider for å lette flere forbindelser i Seoul ved å operere flere nonstopruter fra USA til Seoul. Siste onsdag, bare en dag før annonseringen av den nye ruten til Osaka og avbestillingen av sin Hong Kong-rute, avslørte Delta at det vil begynne å fly nonstop fra Minneapolis-St. Paul til Seoul neste år.

Med introduksjonen av denne nye ruten vil Delta fly til Seoul fra hver av sine tre største knutepunkter - Atlanta, Detroit og Minneapolis - samt fra Seattle. Korean Air tilbyr nonstop service til Seoul fra flere andre store amerikanske byer, inkludert Delta's New York og Los Angeles-hubber. Dette vil tillate de to joint venture-partnere å tilby one-stop-service til Seoul fra nesten hvor som helst i USA, med forbindelser tilgjengelig i Seoul til mange destinasjoner i Asia.

En Delta-retur til Hong Kong er sannsynlig - til slutt

Delta har fløyet en 777-200ER på sin Seattle-Hong Kong-rute. Flytypen kom inn for mer enn to tiår siden - og det er også blant de største flyene i Delta's flåte. Med et mindre og mer moderne (og dermed mer brenseløkonomisk) fly, kan denne ruten ha vært levedyktig for Delta.

For øyeblikket har Delta ingen ordre for 787 Dreamliner, det mest egnede produksjonsflyet for "lange og tynne" ruter som Seattle-Hong Kong. Men det kan endres etter hvert - eller Airbus kan tilby en direkte konkurrent.

Før eller senere forventer jeg Delta Air Lines å returnere til Hong Kong-markedet i sin egen rett. Samarbeidet med Korean Air er flott for å åpne opp tilgang til markeder som ikke kan støtte nonstop-fly til USA. Utenfor navene sine vil Delta imidlertid trolig slite for å tiltrekke seg kunder til sin tilknytningstjeneste til Hong Kong når begge sine rivaler flyr nonstop fra USA For å holde tritt med United Airlines spesielt, må Delta finne en måte å støtte nonstop-flyreiser fra det kontinentale USA til alle de beste forretningsmarkedene i Asia.