Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Dead Stock Walking: Snap Inc. har ingen steder å gå, men ned

Anonim

Investorer som kjøpte seg inn i hype rundt Snap Inc.

(NYSE: SNAP)

lærer en smertefull leksjon om farene ved radikalt overpriced aksjer. Snap gikk offentlig i mars og økte 44% på sin første handelsdag, og oppnådde en markedsverdi på over 30 milliarder dollar. Den sterke viser var til tross for selskapets forferdelige økonomi. Snap produserte bare 404 millioner dollar av omsetningen i 2016, sammen med et netto tap på 514 millioner dollar.

Snaps første kvartalsrapport som et offentlig selskap var en katastrofe. Inntekter på $ 149 millioner markerte en nedgang i forhold til forrige kvartal, gjennomsnittlig omsetning per bruker gikk ned 14% i rekkefølge, og antall aktive aktive brukere økte med bare 5%. Fri kontantstrøm var negativ $ 173 millioner. Ikke overraskende, lageret tanket.

De dårlige nyhetene holdt bare på å komme. Credit Suisse nedgraderte aksjene på mandag, og Morgan Stanley, en underskriver for selskapets børsintroduksjon, fulgte på tirsdag og banket sitt prismål ned til $ 16 per aksje. En NYU Stern professor kommenterte CNBC samme dag som investerer i Snap "er som å kjøre full, " hevder at det er "det mest overvurderte selskapet i verden." Mens hyperbolic, er jeg ikke uenig.

Snap aksjer har nå falt under IPO-prisen, og tumbler ca 40% fra post-IPO peak. De som håper på en gjenoppretting bør huske at selv nå er selskapet verdsatt til en utrolig 18 milliarder dollar, nesten 45 ganger salg. Det er ingen begrunnelse for den verdsettelsen. Mens aksjekursen vil svinge, har den ingensteds å gå, men ned i det lange løp.

Bare ren, gal

Hvor mye er Snap virkelig verdt? Hvis du er ekstremt sjenerøs og tildeler den samme pris-til-salgs-ratio som den uber-profitable Facebook, litt over $ 6 milliarder, eller bare en tredjedel av dagens markedskapitalisering. Hvis du i stedet tildeler den samme salgspris som Twitter, et annet perennielt ulønnsomt sosiale mediefirma med en stagnerende brukerbase, ville Snap være verdt bare 2, 3 milliarder dollar.

Et problem som kan vise seg uoverkommelig: Kjernefunksjonene i Snapchat-appen blir kopiert. Facebooks Instagram tilbyr nå samme funksjonalitet gjennom Instagram Stories, en funksjon som kan skryte av 250 millioner daglige brukere sammenlignet med Snapchats 166 millioner. Snap har lagt til flere funksjoner, inkludert Snap Map, som lar brukerne se hvor folk sender innlegg i nærheten. Men det er ingen grunn til å tro at den store sosiale media-giganten ikke vil fortsette å kopiere Snapchats beste funksjoner.

Snap heve milliarder av dollar i sin børsnotering, så selskapet har mye ammunisjon til å bruke tungt på produktutvikling og oppkjøp. Snap Map-funksjonen kom fra anskaffelsen av Zenly, som angivelig koster mellom $ 200 millioner og $ 350 millioner. Dette fulgte $ 125 millioner til $ 200 millioner oppkjøpet av Placed, en oppstart som binder i butikkbesøk på annonser.

Det store spørsmålet: Hva er Snap sikte på å være? Det er et kamera selskap, ifølge IPO-arkivering, men noen av disse oppkjøpene gir ikke mye mening hvis det egentlig er tilfelle. Snap har mer enn $ 3 milliarder i kontanter i balansen, men en kombinasjon av å skje penger på dyre oppkjøp og brenne mer penger enn omsetningen hvert kvartal, vil kjøre den totale ned raskt.

På kort sikt bør investorene også være bekymret for utløpet av Snaps lock-up-periode. Den 29. juli vil tidlige investorer få lov til å selge aksjen etter at standardkravperioden er avsluttet. Med aksjer av Snap komfortabelt under IPO-prisen, og med en av garantistene som nedgraderer aksjene, kan investorer se på å dumpe aksjene før prisen faller ytterligere. Dette kan gi enda mer nedadgående press på aksjen.

Snap trenger å øke omsetningen i et blåsende tempo for å rettferdiggjøre sin verdsettelse. Årets vekst er fortsatt sterk siden selskapets brukervekst var solid frem til forrige år, og innsatsen for å øke reklamevirksomheten er fortsatt ung. Men den fordelen vil begynne å forsvinne i andre halvdel av dette året som Snap-runder sterkere kvartaler.

Hvis Snap fortsetter å ha de to problemer med å ikke tiltrekke seg betydelig antall nye brukere og ikke kan øke inntektene per bruker, ser jeg ikke hvordan lageret kan gjøre noe annet enn å kollapse.