Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Dave & Buster's Notches En annen Comps-nedgang

Anonim

Det er ingen hemmelighet at restauranter har vært i nedgang. Mellom e-handel-drevet migrasjon vekk fra kjøpesentre, hvor mange restauranter ligger, for å forringe industridynamikken som får folk til å lage mat hjemme, har få spillere blitt spart.

I lang tid, Dave & Buster er

(NASDAQ: PLAY)

syntes over trenden. Lykken ser imidlertid ut til å være tynn. Etter å ha kunngjort i januar at resultatene ville bli lavere enn ledelsen hadde opprinnelig prognostisert, klarte selskapet ikke å leve opp til de lavere standardene i denne ukens utgivelse av fjerde kvartal og 2017 resultater.

Dave & Buster er inntjening: Rå tallene

Før vi dykker inn i detaljene, la oss ta en titt på overskriftstallene for selskapet.

Metric4. kvartal 20174. kvartal 2016Vekst
inntekter$ 305 millioner270 millioner dollar1. 3%
EPS$ 0.61$ 0.63(3%)
Fri pengeflyt($ 6 millioner)$ 6 millionerN / A

Det er imidlertid viktig å merke seg at disse resultatene ikke er epler til epler. Selskapet hadde nytte av en ekstra uke i fjerde kvartal av det nettopp ferdigstillede året. Uten denne fordelen ville inntektene ha økt 5, 5% og EBITDA ville faktisk ha krympet noe, ned 1% fra samme tid i fjor.

Den store historien - som det er tilfelle med en restaurant - kom fra samme butikksalg. Her er en titt på trenden selskapet har vist i løpet av de siste åtte kvartaler.

Med hensyn til nedgang i 5, 9% i det nettopp rapporterte kvartalet, er det fire bevegelige stykker for å være klar over:

  • Innkjørsalg var ned 6, 4%.
  • Spesielt arrangement salg var ned 2, 9%.
  • Samme butikk mat og drikke salg var ned 7, 8%.
  • Same-store fornøyelsessalg var nede på 4, 2%.

Ledelsen visste ikke bort fra å anerkjenne det tøffe kvartalet. Kommenterer i en pressemelding om et "sterkt konkurransemiljø", sa CEO Steve King, "de siste salgstrender i våre sammenlignbare butikker har vært skuffende ..."

Da Dave & Buster fikk traction, satte det sine fornøyelsespenninger fra hverandre av feltet. Men med selskapets suksess har det kommet imitasjon. I tidligere konferansesamtaler har teamet utpekt Top Golf som en inngående konkurrent, og Main Event Entertainment har også flyttet inn på selskapets territorium med sitt bowling- og spisekonsept.

Hva skjedde i løpet av kvartalet?

  • Selskapet kjøpte 2.6 millioner aksjer til en gjennomsnittspris på 58, 42 dollar.
  • Fem nye butikker åpnet. Selskapet har 110 arenaer i Nord-Amerika.
  • Selskapet debuterte en fire-planet plan for å reignite salg: (1) Signering proprietære fornøyelsespark, som vil inkludere virtuell virkelighet. (2) Effektivisering av mat og drikkealternativer. (3) Bruke teknologi for å forbedre butikkøkonomien. (4) Å vokse butikkbasen med 10% årlig.

Hva blir det neste?

På baksiden av den firedoblede tilnærmingen til forbedring ser ledelsen at selskapet åpner 14-15 nye butikker i regnskapsåret 2018. Inntekten forventes å øke med 5% til 9% for året, som kommer inn i et midtpunkt på 1, 22 milliarder dollar, mens nettoinntektene forventes å falle mellom 14% og 1%.

Det er forventet at salget i samme butikk vil fortsette å synke, mens ledelsen forutsetter "lav-til-midt-en-sifret" nedgang.

Redaktørens notat: De frie kontantstrømstallene i tabellen i denne artikkelen er blitt korrigert.