Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

CVR Refining begynner å betale investorer igjen i 3. kvartal

Anonim

Selv om CVR Refining er

(NYSE: CVRR)

Resultatene har ikke vært bra i løpet av det siste året eller så, det var litt rart at ledelsen valgte å hoard penger i stedet for å betale en utdeling til sine aksjonærer. Dette foregående kvartalet har imidlertid ledelsen endelig bestemt seg for at det var sikkert nok økonomisk til å betale sine investorer igjen.

Her er en titt på selskapets siste resultater og hva investorene kan forvente fra her.

Av tallene

Metric3. kvartal 20172. kvartal 20173. kvartal 2016
inntekter1, 4 milliarder dollar1, 3 milliarder dollar$ 1, 2 milliarder
EBITDA$ 114, 8 millioner$ 25, 0 millioner$ 59, 2 millioner
Netto inntekt$ 70 millioner($ 19, 2 millioner)$ 15, 9 millioner
EPS$ 0.47($ 0, 13)$ 0.11
Kontanter tilgjengelig for distribusjon138, 6 millioner dollar$ 0$ 0

Etter flere kvartaler på rad gjennom en utfordrende raffineringsindustri, fikk CVR endelig noen utsagn. Høyere raffinerte produktbehov fra sommerkjøringssesongen bidro til å redusere varebeholdninger, og et bredere spredt mellom innenlandsk og internasjonal råvare bidro til å produsere et gunstigere raffineringsmarked. For tredje kvartal kom CVRs raffineringsmargin per fat inn på $ 13, 72, som var godt over $ 7, 48 per fatmargin det ble lagt ut i kvartalet.

Det skal imidlertid bemerkes at kostnadene steg dette kvartalet til $ 6, 47 per fat. Mye som var relatert til høyere enn ordinære utgifter relatert til planlagte store vekselsutgifter. Faktisk sluttet ledelsen mye av sin Wynnewood-anlegg for større gjennomslagskraft i slutten av september. Det var også grunnen til at selskapets totale gjennomstrømning falt til 203 000 fat per dag. Jo lavere tallet er, jo høyere per fat koster.

Kontanter går ut døren

For de syv foregående kvartalene valgte CVRs ledelse ikke å betale en utdeling til sine andelseierne. Siden selskapet er et mastergradspartnerskap med variabel rente, har ledelsen hvert kvartal til å sette sin distribusjon. Ledelsen valgte ikke å betale noe ut for mye av 2016 fordi, vel ikke mye penger kom i døren. CVR sa også at det var tilbakeholdende noe av det kontanter for å dekke betydelige vekselsutgifter.

I løpet av det siste og et halvt år skjønte den kontanteren seg og så ganske stor ut. Så stor, faktisk, måtte man begynne å lure på hva ledelsen hadde planlagt. Dette siste kvartalet var den pengestabelen opp til $ 560 millioner. Det var enda mer enn alle selskapets utestående gjeld.

I stedet for å hengive seg i et oppkjøp eller annen bruk av kontanter, valgte ledelsen å betale en utdeling på $ 0, 94 per aksje. Ved dagens aksjekurs vil det gi et årlig utbytte på 7, 2%. Det som er enda mer oppmuntrende er at selskapet bare skal utelukke 139 millioner dollar av den kontanterhunken for det utbyttet i fjerde kvartal, så det skal være nok penger for sine turnaroundaktiviteter og andre mulige fordelinger i de kommende kvartalene.

Hvilken ledelse måtte si

Som han pleier å gjøre, ga administrerende direktør Jack Lipinski sitt typiske spiel om hvordan dagens standarder for fornybar drivstoff i USA gjør livet til handelsbearbeidere raske utfordringer. Han ga også hodet på at investorer kan forvente at neste kvartals resultater blir mye verre:

The Coffeyville, Kansas og Wynnewood, Oklahoma, raffinerier gikk bra i tredje kvartalet 2017, og sendte totalt samlet, samlet gjennomstrømning på 203 093 fat per dag (bpd) til tross for driftsforstyrrelser i begge anleggene. I tillegg begynte Wynnewood raffinaderiet å planlegge fall vedlikehold i slutten av september og er på plan for å fullføre sin tur i begynnelsen av november. Som et resultat av den store skalaen og kostnaden av Wynnewood-omslaget, vil CVR Refinings resultater bli negativt påvirket for året.

Hva en mener

Det er oppmuntrende å se CVRs ledelse bestemmer seg for å betale en distribusjon igjen etter så mange kvartaler uten en. Det gjelder spesielt CVRs morselskap CVR Energy

(NYSE: CVI)

, som har betalt utbytte med kontanter på hånden for en stund for å dekke for manglende utdelinger fra datterselskapene.

Mens raffineringsmarkedet kan ebb og flyte over tid, er to ting ganske konsistente med CVR Energy: 1) Det vil drive sine anlegg godt og holde per fat kostnadene lave, og 2) ledelsen vil fortsette å tippe standarden for fornybar drivstoff. I løpet av det siste året satte selskapet seg i en liten bånd ved å ta noen avgjørelser før reglene ble endret, og nå må det betale for den beslutningen.