Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Cronos Group kan ikke holde et lys til Aurora Cannabis eller Canopy Growth

Anonim

I tilfelle du savnet det, skjedde noe interessant i marijuanaindustrien de siste par ukene. Nemlig, Cronos Group

(NASDAQ: cron)

overgått Tilray

(NASDAQ: TLRY)

å bli den tredje største offentlighandlede pottelageret i verden bak bare Canopy Growth

(NYSE: CGC)

og Aurora Cannabis

(NYSE: ACB)

.

Hvorfor Cronos Group sprang over Tilray i nr. 3-spot

Heisen til Cronos Group kom fra lukningen av $ 1, 8 milliarder av egenkapitalinvesteringen til selskapet av Altria

(NYSE: MO)

. Ved avslutningen tok Altria en 45% eierandel i Cronos, med potensial til å øke eierskapet til 55% dersom det velger å gjennomføre tegningsretter som ble mottatt som en del av investeringen. Med tanke på den fallende nedgangen i tobakksforsendelsesvolumene som Altria har vært i strid med i USA, gir denne investeringen den amerikanske tobakks konge tilgang til en raskt voksende trend (det vil si cannabis) i Nord-Amerika.

Samtidig hevet $ 1, 8 milliarder kontantinfusjon fra Altria hvelvet Cronos til nr. 2-spot når det gjelder kontanter på hånden mellom pottebeholdninger, bak bare Canopy Growth. Selskapet endte forrige kvartal med mindre enn $ 25 millioner i kontanter på hånden, slik at 1, 8 milliarder dollar gir nå friheten til å utøve sin langsiktige strategi.

I mellomtiden, på samme tid som Cronos Group stengte sin egenkapitalinvestering fra Altria, rapporterte Tilray resultatet for fjerde kvartal. De 15, 5 millioner dollar i salget, 20% bruttomarginen og tapet på 0, 33 dollar per aksje var alle mindre enn ønskelige resultater etter at Canada hadde legalisert rekreasjonsmarihuana dette siste oktober. I tillegg, med Tilray CEO Brendan Kennedy kunngjorde at selskapet ville fokusere sin innsats på USA og Europa, i hovedsak å kaste inn håndkleet på fremtidige investeringer i Canada, ser det ut til at Tilray er et rudsløst skipfartøy til sjøs for tiden.

Legg til dette opp, og det er ganske enkelt å se hvordan Cronos Group oppnådde markedet nr. 3 på markedet fra Tilray. Men la oss gjøre en ting veldig klart: Cronos Group kan ikke holde et lys til Aurora Cannabis eller Canopy Growth.

Canopy og Aurora kunne kjøre sirkler rundt Cronos

Selv om Cronos nå befinner seg i elite-selskap blant marijuana-aksjer, har det svært lite å gå for det utover Altrias egenkapitalinvestering. Bortsett fra denne kontanter og Cronos-konsernet opp til $ 100 millioner avtale med Ginkgo Bioworks for å utvikle cannabinoider i kommersiell skala, har selskapet absolutt ingen virksomhet som er oppført hvor som helst i nærheten av Canopy eller Aurora.

På grunnlag av produksjonen, er Aurora Cannabis ansvarlig for å lede alle produsenter med rundt 700 000 kilo i topputbytte innen 2021 eller 2022. Canopy Growth, mens den er mer stramt om sin årlige produksjon, har over 4, 3 millioner kvadratmeter 5, 6 millioner kvadratmeter allerede lisensiert av Health Canada. Dette burde sette selskapet på rette spor for (komfortabelt) mer enn 500 000 kilo i topp årlig produksjon. I mellomtiden ville Cronos Group måtte skrape hver knopp sammen for å kanskje slå 120 000 kilo i år med produksjon.

Aurora Cannabis har dypere inn i produksjonen, og har mer enn et dusin anlegg som vil hjelpe det med å nå nr. 1 produksjonsstatus. Canopy Growth har 10 anlegg som står for sine 5, 6 millioner kvadratmeter. Når det gjelder Cronos Group, har det et joint venture på 850 000 kvadratmeter med en kapasitet på 70 000 kilo. Peace Naturals, som vil gi maksimalt 40 000 kilo, og tre andre marginalt produserende anlegg. I en annen sammenheng har Aurora tre fasiliteter som kommer nær utproduksjon av Cronos Group - om ikke flat-out gjør det.

I tillegg har Aurora Cannabis presset inn i 24 totale markeder, med Canopy Growth som enkelt overgår et dusin. Disse internasjonale salgskanaler er ekstremt viktige, med sannsynligheten for at tørket cannabisblomst til slutt blir overforbruk og kommoditert i Canada. Dermed vil det være at Aurora og Canopy har en tilstedeværelse i oversjøiske markeder, og ser ikke at de innenlandske driftsmarginene blir ransacked av fallende pergrampriser for tørket blomst.

Når det gjelder Cronos, har den en liten produksjonstilstedeværelse i Australia og Israel, samt distribusjonsplattformer i Polen og Tyskland. Men det handler om det når det gjelder internasjonal ekspansjon.

For å gjøre denne sammenligningen enda mer om dagen, rapporterte Canopy Growth og Aurora Cannabis omsetning på henholdsvis USD 62, 3 millioner og $ 40, 6 millioner i deres siste kvartal. Tilsvarende, selv med rekreasjonslisalisering, klarte Cronos Group kun $ 4, 2 millioner i salg. Det ble overgått av mange produsenter med betydelig mindre markedskapsler.

Samlet sett, ja, Cronos Group er den nye nr. 3 i markedsverten blant pottebeholdere. Men nei, det fortjener ikke eksternt å være hvor som helst nær toppen av listen. Mitt forslag er å ikke bli enamored med Cronos Groups siste suksess, og i stedet unngå det som ser ut til å være den mest overvurderte marihuana lager av dem alle.