Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Kunne Exact Sciences Være en Millionaire-Maker lager?

Anonim

Uansett hvordan du ser på det, Exact Sciences

(NASDAQ: EXAS)

har vært en stor vinner. Andeler i selskapet som er best kjent for sin Cologuard-tarmkreft-screeningstest, har hevet nesten 6000% de siste 10 årene. Exact Sciences-bestanden øker mer enn 40% i de første syv ukene i 2019.

Det er ingen tvil om at Exact Sciences har gjort noen investorer ganske velstående. Men kan det muligens til og med være en millionær-maker lager?

Plukker opp momentum

Exact Sciences 'nåværende suksess skyldes helt og holdent Cologuard. Mange personer som skal screenes for kolorektal kreft, blir ikke screenet. En viktig grunn til hvorfor er at noen ikke vil ta av fra jobb for å få en koloskopi eller gjennomgå den ubehagelige forberedelsesprosessen for den invasive prosedyren. Cologuard gir et praktisk alternativ for disse personene.

Salg for DNA-screeningstesten for kolorektal kreft har gått av siden FDAs første godkjente Cologuard i august 2014. Inntektene har økt med en svimlende sammensatt årlig vekstrate (CAGR) på 126%.

Du tror kanskje at veksten vil avta etter den fantastiske forestillingen de første årene etter Cologuards lansering. Nei. Faktisk kunne Cologuard plukke opp enda mer fart i fire hovedårsaker.

For det første ordinerer flere leverandører enn noen gang Cologuard. Exact Sciences rapporterte nylig at rundt 147 000 tilbydere har vedtatt DNA-kreft testen, noe som reflekterer en CAGR på 76% siden 2014.

For det andre dekker flere betalere enn Cologuard, inkludert de største forsikringsselskapene som Anthem og UnitedHealth Group . Exact Sciences anslår at rundt 94% av Cologuard-pasientene ikke har noen kostnader for bruk av testen.

For det tredje har Exact Sciences nå en stor partner på sin side. I august 2018 signerte selskapet en avtale med Pfizer om å samarbeide Cologuard. Pfizer har en stor salgsstyrke som kaller helsepersonell som er toppkandidater for å foreskrive Exact Sciences 'DNA-kreft-test.

Og for det fjerde er Cologuard for øyeblikket kun godkjent for screening av pasienter mellom 50 og 85 år med en gjennomsnittlig risiko. Men Exact Sciences planlegger å forfølge FDA-godkjenning for en utvidet etikett for Cologuard som skal brukes av pasienter som begynner på 45 år. American Cancer Society endret sin anbefalte alder for kolorektal kreft screening fra 50 til 45 i fjor. Exact Sciences mener dette kan legge til en annen $ 4 milliarder årlig markedsmulighet for Cologuard.

En massiv ny mulighet

Like imponerende som utsikter for Cologuard er, utfører Exact Sciences forskning i et annet område som er enda mer spennende: flytende biopsi. Hva er flytende biopsi? Den typen som Exact Sciences jobber med Mayo Clinic for å utvikle er en blodprøve som gjør det mulig å oppdage flere typer kreft på svært tidlige stadier ved å analysere DNA-biomarkører som peker på forekomst av kreft.

Exact Sciences og Mayo Clinic har målrettet flytende biopsi for de 15 beste kreftformer. De har hatt spesielt imponerende tidlige resultater for en flytende biopsi for oppdagelse av leverkreft.

Ta en titt på de nyeste Exact Sciences inntektsutskriftene.

Konsulentfirmaet Frost & Sullivan forutser at markedspotensialet for væskebiopsi på tvers av alle krefttyper i USA alene kunne være 100 milliarder dollar eller mer. Eksakte vitenskap er mer forsiktig i sin optimisme, og antyder at væskebiopsi-markedet kunne øke 13 milliarder dollar innen 2030. Det er fortsatt en massiv ny mulighet for selskapet dersom innsatsen for å utvikle flytende biopsitester er vellykket.

Hva det ville ta å være en millionær-maker

Exact Sciences har absolutt god plass til å vokse, men kan aksjene virkelig være en millionær-maker? Det avhenger av flere variabler, spesielt beløpet som investeres i utgangspunktet og hvor mye tid investeringen skal vokse.

Hvis vi antok en innledende investering på $ 10.000 og en 20-årig periode, vil eksaktvitenskapens aksjekurs må øke med en CAGR på nesten 26%. En annen måte å se på er at Exact Sciences 'markedsverdi vil trenge å sveve til $ 1, 1 billioner fra rundt 11 milliarder dollar i dag. Det er en høy ordre.

Oddsen er definitivt mot Exact Sciences som setter en investor som kjøper aksjene nå til en millionær. Men sjansene for at Exact Sciences fortsetter å generere solide avkastninger som det har de siste årene fremdeles synes å være ganske bra.