Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Kan Skjønnhet og Beast Controversy skade Disney Sales?

Anonim

Den kommende filmen Beauty and the Beast, Walt Disney Co. 's

(NYSE: DIS)

live-action remake av 1991 animerte klassiker, forventes å ha en åpenlyst homofil karakter. Det er første gang i filmmakerens historie at det vil fungere som filmens regissør Bill Condon ringte i et nylig intervju med magazine Attitude, et "eksklusivt homofil øyeblikk i en Disney-film."

Denne åpenbaringen har allerede forårsaket en viss oppvarmet reaksjon, inkludert noen anrop til "boikott Disney" og potensialet for at filmen til og med blir utestengt i enkelte land. Spørsmålet er, vil noe av dette meningsfylt skade Beauty and the Beast's salg eller Disney som helhet?

Hvorfor filmen gjør overskrifter allerede

De fleste kjenner plottet til den klassiske filmen, som inneholder provinskvinne Belle, eventyrlig for å redde sin far fra dyret som har ham låst i et slott, mens han trosser den muskelbundne skurken Gaston og hans sidekick, Lefou. Det er den Lefou karakteren, spilt av Josh Gad, som også er stemmen til snømannen Olaf i Disney's Frozen og spilte en ledende rolle i den originale casten av Broadway musical Book of Mormon, som vil bli omtalt i hva Condon kalte "utelukkende homofil "scene.

Noen grupper og offentlige figurer har kommet ut offentligheten mot bevegelsen, og så langt synes det å være noe trekkraft blant sine samtaler for å boikotte Disney på grunn av det. Aktiviststedet OneMillionMoms.com, som eies av American Family Association, har startet en petisjon som for tiden har nesten 50.000 signaturer. Evangelisk aktivist og publikum Franklin Graham skrev til sine 5, 9 millioner Facebook- følgere at Disney har rett til å lage sine filmer som det passer, men at han håper at hans etterfølgere vil utøve sin rett til ikke lenger å støtte selskapet. Den russiske regjeringen har selv gjort krav på at det kan forby filmen å dukke opp i teatre i landet, ifølge en rapport fra BBC.

Kan dette virkelig påvirke Disney på en meningsfull måte?

Skjønnhet og dyret er en av flere nyere filmer for å få tilbakemelding fra bestemte grupper og krever boikott. Disneys siste Star Wars-film, Rogue One, ble brann via hashtag #DumpStarWars etter at rapporter om at skriptforfattere med vilje satte scener i det var politisk motiverte. Det var anrop til å boikotte The Batman Lego Movie fordi den utøvende produsenten av filmen Steven Mnuchin, var også president Trumps valg for statssekretær. Begge filmene spilte veldig bra på billettkontoret, med Rogue One å ta over 155 milliarder dollar i hjemlandet sin første helg for å bli den tredje vellykkede filmåpningen i 2016, og The Batman Lego Movie stiger over forventningene til å holde nummer én plassering for åpningshelgen.

Disse resultatene skal være oppmuntrende til Disney, men vi har ingen pålitelig måte å virkelig kvantifisere tapt kassekontorsalg fra noen boikott. I stedet bør vi spørre, er det grunn for investorer å være bekymret for at kontroversen over Beauty and the Beast kan ha en meningsfylt negativ innvirkning på Disney eller dets lager? Det virker veldig lite sannsynlig.

"Disse slags tilbakeslag og boikottforsøk blåser over veldig raskt, " sier John Roberts, partner og porteføljeforvalter ved Denver Investments. Roberts er skaperen av arbeidsplassens likestilling indeks og arbeidsplass likestilling ETF

(NYSEMKT: EQLT)

, begge spor firmaer med mer inkluderende politikk om lesbiske, homofile, biseksuelle og transgender (LGBT) ansatte og lokalsamfunn.

Disney som et selskap har en historie med progressive retningslinjer mot LGBT-ansatte og samfunn. Hittil ser selskapet ikke ut til å ha hatt noen form for merkbart økonomisk tap som følge av disse praksiser. Tvert imot mener Roberts at selskaper med mer progressive og inkluderende politikker og tiltak kan gjøre for investeringer i markedsslag. Arbeidsplassens likestilling indekserer en årlig avkastning på 10 år på 8, 49% i desember 2016, sammenlignet med 6, 95% for S & P 500. I løpet av de siste fem årene er gapet enda bredere, fra 18, 72% til 14, 66%.

Disney selv har vært medlem av indeksen i nesten et tiår, i løpet av hvilken tid har det langt overgått markedet. "Disneys rekord for å være både LGBT-vennlig og overfor markedet snakker for seg selv, " sier Roberts. "Disney kom inn i arbeidsplassens likestillingsindeks i 2008, og siden da har det mer enn doblet retur av S & P 500-indeksen."

Disney er en veldig stor og mangfoldig virksomhet. Studio-underholdningssegmentet som er ansvarlig for filmproduksjon, står for om lag en femtedel av totalt salg, og Beauty and the Beast er en av åtte store filmer satt til å bli utgitt av Disney i 2017. Takeaway: Det er liten sjanse for at kontroverser over dette film vil ha en meningsfylt negativ innvirkning på Disneys bunnlinje.