Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Coca-Colas lille eksperiment med alkoholholdige drikker

Anonim

Coca-Cola Company

(NYSE: KO)

trakk mye oppmerksomhet nylig med nyheten om at den kommer inn på det alkoholholdige drikkevaremarkedet i Japan. Coca-Cola Journey, Coca-Cola Japans president, Jorge Garduno, avslørte i et intervju i forrige måned at selskapets drikkemaker snart ville slippe ut en Chu Hi-drikke i det japanske markedet. Chu-Hi er en type hermetisert drikke som kombinerer en destillert alkohol kjent som shochu med musserende vann og fruktaroma.

Aksjonærene er sikkert klar over bakgrunnen bak dette lille eksperimentet. Coca-Cola har akselerert innovasjon de siste årene, da den søker å modernisere sin globale drikkevareportefølje. Et mangfoldig tilbud er fortsatt ubehagelig avhengig av typen sukkerholdige karbonatiserte drinker som unngås av forbrukere. Er dette starten på en ny, velsmakende inntektsstrøm for verdens største alkoholfrie drikkevarefirma?

Bevis på materiell interesse i et nytt marked

Bare Coca-Cola-ledere vet sikkert. Selskapet har falt en rekke tantalizing hints om sin interesse for alkoholholdige drikker siden James Quincey overtok rollen som konsernsjef fra Muhtar Kent i fjor. I et intervju på CNBC i november bemerket Quincey at alkoholholdige drikker ikke var fornuftige for selskapet i dag, men han nektet å utelukke fremtidig bolt-on-oppkjøp av spritprodusenter i fremtiden.

Og likevel, i Pea-Coca-Colas drikkevareinnovasjon i løpet av det siste året, kan vi se en større proclivity på ledelsens side å skifte til kanten av det alkoholholdige drikkevaremarkedet. For eksempel lanserte Coca-Cola Royal Bliss, et merke av premium-miksere, i Spania i fjor, med den første kjøre tilgjengelig bare i barer og restauranter. High-end, glass-flaskeblandere eksemplifiserer ledelsens uttalte ønske om å øke antall premium drikkevarer innenfor Coca-Colas nåværende stabile hundrevis av merker.

Sammen med innføringen av en Chu-Hi-etikett i Japan signalerer Royal Bliss-utrullingen til investorer at selskapets interesse for alkoholholdige drikkevarer er opptatt. Disse hintene sikrer at aksjonærene ikke er helt blindside i tilfelle en sann inntrykk i ånd, vin eller øl i fremtiden.

Eksempler på mindre bedrifter som finner suksess på markedet for alkoholholdige drikkevarer, kan ha vært oppmerksom på Coca-Cola-ledelsen som for sent. Ta alkoholholdig drikkevareprodusent og markedsfører Constellation Brands . Som jeg har diskutert tidligere, fokuserer Constellation Brands 'modell på markedets høyeste ende, og selskapets hyppige oppkjøp av eksklusive alkoholholdige etiketter gjør det mulig å generere en tosifret driftsmargin som ligner Coca-Colas egen sunne profittprofil.

Siden Quincey ser ut til å være åpen for oppkjøp i dette rommet, bør det ikke komme som en overraskelse hvis Coca-Cola etterligner Constellation Brands ved å kjøpe en håndfull premium- eller vinprodusenter - eller til og med håndverksbryggerier - i de kommende årene. Overraskende, ville et slikt trekk ikke engang regne som Coca-Colas første forgang til alkohol. Som en artikkel i Forbes påpekte i forrige uke, hadde Coca-Cola kort eide vinbedrifter i 1970- og 1980-tallet, men de enkeltsifrede marginene generert fra massemarkedets vingårder den kjøpte, førte til at det ganske raskt skulle gå ut av markedet.

Japan gir det perfekte dekselet

For nå er det enkelt å holde konkurrenter og aksjonærer gjette om fremtidig retning. Chu-Hi-initiativet kan enkelt betraktes som en engangs innsats. Garduno var rask til å beskrive den kommende rollout som "et beskjedent eksperiment for en bestemt del av markedet vårt." Og drikkevaren passer pent inn i Coca-Cola Japans markedsførings- og distribusjonsramme. Hermetiserte Chu-Hi-drinker er typisk lett på alkoholinnhold, og fyller på 9%, slik at Coca-Cola formodentlig kan distribuere sin versjon gjennom sitt salgsautomatnett, en allestedsnærværende tilstedeværelse i Japans unike salgsautomatkultur.

I fjor diskuterte jeg hvordan Coca-Cola deltar ivrig i den quirky og raske innovasjonen som preger det japanske drikkevaremarkedet. Det er et perfekt sted for organisasjonen å tinker med alkoholholdige drikkevarer uten å tippe hånden mot fremtidige tiltak. Det samme er beviset på at vi snart vil se en dypere interesse for kjente drikker fra denne ærverdige bruseprodusenten.