Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Cloud Computing styrker Amazons mammutresultater

Anonim

Forventninger var høye å gå inn i Amazon.com 's

(NASDAQ: AMZN)

Første kvartalsfinansiering. Siste kvartals stellarrapport var i høyden av selskapets egen prognose, og det slo også analytikernes forventninger. Den største åpenbaringen i 2017 fjerde kvartal var standby ytelsen til Amazon Web Services (AWS), selskapets cloud computing segment. Investorer håpet på mer av det samme, og de fikk det de lette etter, som kjørte aksjene for å registrere høyder.

Amazon rapporterte et nettoomsalg på 51 milliarder dollar, en massiv 42, 9% året etter, som oversteg den høye enden av selskapets veiledning og analytikernes konsensusestimater. Utenom den gunstige effekten av valutakurser økte nettoomsetningen med 39% i forhold til kvartalet i fjor.

Eskalerende vekst

Metric

1. kvartal 2018

1. kvartal 2017

Årsendring

Netto salg

51 milliarder dollar

$ 35, 7 milliarder

43%

Driftsinntekter

1, 9 milliarder dollar

1 milliard dollar

92%

Netto inntekt

$ 1, 6 milliarder

$ 724 millioner

125%

GAAP utvannet resultat per aksje

$ 3.27

$ 1.48

121%

Nettoinntektene økte til 1, 6 milliarder dollar, en økning på 125% i forhold til kvartalet i fjor, og produserte inntjening per utvannet andel på 3, 27 dollar, skyrocketing forbi analytikernes forventninger på 1, 25 dollar per aksje.

Tap i Amazonas internasjonale segment økte etter hvert som selskapet fortsatte sin verdensomspennende ekspansjon, men de ble mer enn oppveid av driftsinntektene i Nord-Amerika som nesten doblet.

AWS fortsetter å stå opp med et nettoomsalg på 5, 4 milliarder dollar, en økning på 49% året over, og det produserer 10, 6% av Amazons totale nettoomsetning. Driftsinntektene i skytsegmentet økte til 1, 9 milliarder dollar, en økning på 73% i kvartalet, og genererte 73% av selskapets totale driftsinntekter.

Driftsinntektssegment

1. kvartal 2018

1. kvartal 2017

Årsendring

Nord Amerika

$ 1, 15 milliarder

$ 596 millioner

93%

Internasjonal

($ 622 millioner)

($ 481 millioner)

(29%)

AWS

1, 4 milliarder dollar

$ 890 millioner

57%

Total

1, 9 milliarder dollar

1 milliard dollar

92%

Amazon CEO Jeff Bezos gjorde en sjelden uttalelse i inntjeningsutgivelsen, og sa:

AWS hadde den uvanlige fordelen av en syv-årig oppstart før den møtte likestillet konkurranse, og laget har aldri bremset seg. Som et resultat er AWS-tjenestene langt den mest utviklede og mest funksjonelle rike ... Derfor ser du denne bemerkelsesverdige akselerasjonen i AWS-vekst, nå for to kvartaler på rad.

Ser fremover

For andre kvartal forventer Amazon nettoomsetning i størrelsesorden $ 51 milliarder til $ 54 milliarder, noe som vil representere vekst mellom 34% og 42% sammenlignet med kvartalet i fjor, og det vil inkludere en gunstig innvirkning på $ 1, 2 milliarder fra utenlandske valutakurser. Selskapet forventer driftsinntekter mellom 1, 1 milliard dollar og 1, 9 milliarder dollar, noe som vil være vekst mellom 75% og 202% sammenlignet med kvartalet.

AWS har vært leder innen cloud computing i årevis, og at veksten ikke viser tegn på å bremse. Det tjener som en kontant ku som gir Amazon en betydelig fleksibilitet og midler for å fortsette sin globale ekspansjon.

Like imponerende som denne svimlende mengden vekst er, synes det å være mye mer å komme fra cloud computing og e-handel giganten.