Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Chegg-abonnentnumre Fortsett til ballong

Anonim

Studie og veileder innovatør Chegg Inc.

(NYSE: CHGG)

utgitt resultat for 2. kvartal 2018 30. juli. Som det har vært tilfelle i de siste kvartalene, utnyttet selskapet sterk etterspørsel etter sin serie av studieverktøy blant amerikansk middelskole, videregående skole og studenter. La oss se på hvordan utdanningsleverandøren har gått med først å gå gjennom oppsummerte tall, og deretter dykke inn i kvartets fremtredende detaljer:

Chegg Inc .: Rå tallene

Metric2. kvartal 20182. kvartal 2017Årsvekst vekst
inntekter$ 74, 2 millioner56, 3 millioner dollar31, 8%
Netto inntekt (tap)($ 3, 9 millioner)($ 6, 0 millioner)N / A
Utvannet inntjening (tap) per aksje($ 0, 03)(0.06)N / A

Hva skjedde på Chegg i kvartalet?

  • Selskapets flotte 32% topplinjeforskudd ble drevet av Chegg Services-avdelingen, som utvidet årets omsetning med 38% til $ 61, 8 millioner. Chegg Services inkluderer produkter som Chegg Study, Chegg Tutors, Chegg Writing, og test forberedelse. Segmentet utgjorde 83% av kvartalsomsetningen.

  • Abonnenter på Chegg Services økte med 45% til 1, 7 millioner brukere. Selskapet rapporterte 158 millioner innholdsvisninger i kvartalet, en økning på 62% sammenlignet med andre kvartal i 2017.

  • Nødvendige materialer, Cheggs læreboksalg og utleie service (oppfylt gjennom tredjeparts lærebokleverandører), forbedret omsetningen med 7%, til $ 12, 4 millioner. Chegg CFO Andy Brown observerte at i løpet av første halvår av året er Required Materials-omsetningen til og med året før, noe som indikerer at selskapet er i ferd med å få markedsandel siden det totale markedet for læreboksalg og utleie er i en nedadgående trend.

  • Cheggs kvartalsvise tap fra driften gikk ned til bare $ 711 000 mot $ 5, 3 millioner i andre kvartal 2017. Men nye rentekostnader på $ 3, 7 millioner knyttet til selskapets $ 345 millioner konvertible obligasjonstilbud i april 2018 presset selskapet til et ultimat nett tap på nesten $ 4 millioner . Som jeg har diskutert denne våren, har Chegg økt sin kontantkasse gjennom egenkapital- og obligasjonstilbud, med sikte på å utvide sin kapasitet via bolt-on-oppkjøp.

  • Når vi snakker om denne strategien, har selskapet nylig fullført to oppkjøp, og setter sine høyere kontanter i bruk. Chegg snappet opp kunstig intelligens (AI) -powered skriveplattform WriteLab i mai for $ 15 millioner i kontanter sammen med $ 5 millioner av fremtidig ytelsesbasert, betinget vurdering. Og straks etter kvartalslutningen kjøpte Chegg online flash-kortspesialist StudyBlue, for $ 20, 8 millioner i kontanter.

  • Bruttomarginen fortsatte å øke, og økte mer enn 6 prosentpoeng mot kvartalet i fjor, til 76%, da høyere salg av selskapets skybaserte programvaretjenester utover en relativt fast kostnadsstruktur.

  • Bedre marginer bidrar til bedre kontantstrøm. I løpet av første halvår 2018 genererte Chegg $ 23, 5 millioner i operativ kontantstrøm versus $ 16, 5 millioner i første halvår 2017.

Hvilken ledelse måtte si

I forberedte bemerkninger på selskapets inntekterskonferanse fremhevet konsernsjef Dan Rosensweig et fremvoksende fokusområde som skulle utvide Cheggs totale adresserbare marked (TAM). Det området er et av de mest bekymrende fagene for mange videregående og høyskoleelever: matematikk. Rosensweig videresendte følgende:

... [I] n Juni lanserte vi en desktop versjon av Chegg Math Solver-abonnementet. Denne tjenesten hjelper elevene til å forstå matematikk ved å gi guidede, trinnvise forklaringer for å hjelpe dem å lære vanskelige begreper i emner som pre-algebra, pre-kalkulator, kalkulator og lineær algebra. Den er utformet for å øke forståelsen og forståelsen av emnet og akselerere læring i videregående skole og høyskole.

Konsernsjefen legger også en dato på en etterlengtet funksjon av både forbrukere og aksjonærer i selskapet: evnen til å kjøpe et bunt av de forskjellige Chegg Services-produktene. Servicebundting, som er vanlig i SaaS-markedet (Software-As-a-Service), bør ytterligere styrke Cheggs abonnementsgrunnlag og topplinje:

Med tillegg av matte til vår voksende pakke med Chegg Services, har vi begynt å teste vår første pakke, Chegg Study Pack, som vi forventer å lansere høsten 2019. Dette kombinerer Chegg Study med Math Solver og EasyBib Plus, vår matte og skrive abonnementer, til et enkelt abonnementstilbud. Studentene vil ha tilgang til alle tre tjenestene, for første gang, sømløst integrert og for en betydelig rabatt.

Ser frem til

Cheggs ledelse var hensiktsmessig oppmuntret av sterk abonnementsvekst for å øke helårsinntektsveiledningen for andre gang i år. Selskapet forventer nå 2018 inntekter i en rekkevidde på $ 306 millioner til $ 311 millioner mot siste kvartals estimat på $ 300 millioner til $ 305 millioner.

Bruttomarginen, som tidligere var forventet å lande mellom 72% og 74% for året, forventes nå å treffe et bånd på mellom 73% og 75%. Inntektsgevinstene og høyere bruttomargin gir en ny justert EBITDA-forventning på $ 79 millioner til $ 81 millioner. Det er en inkrementell forbedring på målet om $ 77 millioner til $ 79 millioner på tre måneder siden, men vær ikke overrasket om ledelsen gjør en siste oppjustering til årets utsikt når Chegg rapporterer resultater neste kvartal.