Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Kan en ny administrerende direktør få Pandora A / S tilbake på sporet?

Anonim

Det har ikke vært et godt år for aksjonærer i det danske smykkemerket Pandora A / S

(NASDAQOTH: Pandy)

. Aksjene er nede på nesten 50% på året, med mye av det som kommer midt i en nylig revidering av selskapets inntekter og EBITDA-mål for hele året 2018. I kølvandet på nyheten gikk konsernsjef Anders Colding Friis ned, og selskapet annonserte at det ikke bare ville søke en ny administrerende direktør i de neste månedene, men også for noen nye styremedlemmer.

Det høres ut som en katastrofe, men det var faktisk noen sølvfôr i selskapets andre kvartalsresultater, og aksjene handler til et priskjøpspris-til-resultatforhold på 8x. Så er det håp for Pandora, eller vil den innkommende konsernsjefen fortsette å ha sine hender fulle?

Faldende kort av "Pandora 2022" mål

Det som er ironisk om forandringsledelsen er at selskapet implementerte en omfattende femårig strategiplan i januar. Til tross for Friis avreise har styret opprettholdt at det er forpliktet til strategien, som innebærer økt produktinnovasjonsfrekvens, kjøp av franchisetakere, økende penetrasjon av e-butikk og andre kostnadsbesparende tiltak.

Så hvorfor er Friis ute? Vel, en, Pandora endrer sin konsernsjef noe ofte for et offentlig selskap - det har hatt fem konsernsjef siden selskapet ble offentliggjort i 2010. Friis hadde vært i rollen siden slutten av 2014, og hans oppkast var sannsynligvis på grunn av press fra investorer. Mangelen på investor tillit har drevet ned aksjene, da den siste veiledningsreduksjonen kom like etter at ledelsen hadde bekreftet sin helårs EBITDA-marginveiledning mindre enn en måned før.

Pandora A / S-beregninger

Forrige 2018 Veiledning

Ny 2018 Veiledning

Inntektsvekst

7% til 10%

4% til 7%

EBITDA-margin

35%

32%

Nye butikkåpninger

200

250

Hva gikk galt

Problemet, ifølge ledelsen, er spesielt relatert til sjarmsegmentet, som ikke har gjenoppbygget nye design. Ledelsen hadde forventet at den nye Shine-samlingen skulle reignere veksten i kategorien, men i stedet solgte nye sjarm i tråd med eksisterende samlinger. Kunder, mens de fortsatt ser ut til å kjøpe armbånd (som vokste 15%, unntatt engangsreguleringer), har i gjennomsnitt på seg færre sjarm per armbånd, noe som fører til at sjarmkategorien krymper 3%. Selv om selskapet selger et mangfoldig utvalg av smykker, inkludert armbånd, halskjeder og øredobber, utgjør sjarmkategorien 53% av salget og er veldig knyttet til Pandoras merkeidentitet.

Å legge til brensel i brannen, er at disse nye produktene også har tatt lengre tid enn forventet å lage - så mye som 50% lengre enn eldre, eksisterende design - og det har lagt seg i bruttomargin.

Noen glimmer av håp

Selv om det ikke er mange positiver med Pandora akkurat nå, var det samme salg i samme butikk for selskapet i andre kvartal bare ned 1% - ikke uvanlig i den nye alderen av forhandlingsforstyrrelser. Det var også en forbedring fra første kvartals 5% lysbilde.

De viktigste amerikanske og kinesiske markedene har også forbedret seg fra første kvartal, med Kina som økte samme butikksalg 1% (på en raskt voksende butikkbase) og USAs samme butikksalg på 3%, justert for valuta og engangsposter. E-butikk salg også hoppet en stor 54% og utgjorde 9, 2% av topplinjen.

Alle kategorier som ikke er sjarmere, som nå utgjør en samlet 47% av omsetningen, vokste to sifre, og selskapet økte faktisk planene sine for nye butikkåpninger til 250. Det kan være en risikofylt trekk, men også at ledelsen er sikker på at selskapet kan åpne flere steder i underpenetrated markeder.

Veier det gode og det dårlige

Mens usikkerhet venter på Pandora, er markedet prissetting i en særlig dyster fremtid. Spørsmålet er selvsagt om totalomsalgssalg vil stabilisere seg eller om de vil gjennomgå raskere nedganger. Verdiorienterte investorer vil ønske å overvåke Pandoras fremgang som etterspørselen etter nytt lederskap begynner.