Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Kan grønne sletter være vekstlager?

Anonim

Det var ikke så lenge siden Green Plains

(NASDAQ: GpRe)

ble kalt Green Plains Renewable Energy. De to siste bokstavene i selskapets ticker vitner fortsatt over den tidligere identiteten. Det forrige navnet var fornuftig, da selskapet var en av landets største etanolprodusenter og fullt dedikert til produksjon av fornybar drivstoff. Med den logikken gjør det nye, kondenserte navnet også perfekt fornuft.

I dag er Green Plains fortsatt en stor aktør i fornybare drivstoff - den nest største eieren av konsoliderte etanolanlegg i USA, ifølge ledelsen - kan de beste vekstmulighetene være i markeder som bare er indirekte knyttet til etanolproduksjon. Aksjer har fungert bra de siste årene, men med en markedsverdi på bare 1 milliard dollar, er det nok av potensial igjen for Green Plains å være et godt vekstlager.

Muligheter for vekst

Hvert virksomhetssegment - etanol, agribusiness og energi, og mat og ingredienser - har betydelige vekstmuligheter tilgjengelig. Ved første omgang kan det virke overraskende at etanol er inkludert. Tross alt utgjør etanolproduksjon 70% av alle inntekter i første kvartal i år. Men det er flere katalysatorer som støtter fortsatt vekst for segmentet.

For det første, vurder at de amerikanske etanolprodusentene i de siste seks månedene har slått ut rekordvolumer av eksport etter hvert som den globale etterspørselen etter lavprisfornybar drivstoff har økt. Trenden ser ut til å ha betydelig oppholdskraft, noe som er bra for ledende produsenter. Green Plains uttalte at eksporten utgjorde 20% av all etanolproduksjon i første kvartal 2017. Hvor langt kan selskapet vokse sine eksportmengder?

Vel, kanskje ganske, spesielt med tanke på at den bruker en nær rekord lav mengde tilgjengelig produksjonskapasitet. Forholdet er litt ironisk. Green Plains oppnår rekordmengder av produksjon hvert kvartal mens du bruker redusert mengde tilgjengelig produksjonskapasitet. Det skyldes en jevn flyt av oppkjøp og kapasitetsutvidelser. Tenk på at første kvartal 2017 var det tredje rette kvartalet hvor etanolproduksjonen oversteg 300 millioner liter - et nivå som aldri ble oppnådd før, men også det andre rette kvartalet hvor utnyttelsessatsene gikk ned.

Muligheten for å fortsette å vokse den største delen av virksomheten viser at Green Plains har vekstpotensiale. Muligheten for å oppnå enda høyere vekst er skjult i vanlig øye i segmentet mat og ingredienser. Til tross for å utgjøre bare 11% av totalomsetningen i første kvartal 2017, bidro virksomheten til 55% av driftsresultatet. Hva er hemmeligheten? Segmentet drives av to raskt voksende interesser: eddik og storfe.

I fjerde kvartal 2016 kjøpte Green Plains Fleischmann Vinegar, verdens største produsent og markedsfører av matvare eddik. Hvorfor eddik? Den største kostnaden i eddikproduksjon er matvare etanol - som absolutt ikke mangler i selskapet. Det strategiske trekket ga en umiddelbar mulighet til å øke omsetningen og forankre segmentets ytelse. Faktisk har segmentinntektene i det siste kvartalet økt med 67% fra forrige periode. På 98 millioner dollar i salget bør nærings- og næringsmiddelvirksomheten ikke ha problemer med å bli selskapets tredje segment med minst $ 100 millioner i kvartalsinntekter.

I tillegg til eddik har Green Plains gjort en overnatting for å bli en ledende feeder. I løpet av de siste to månedene har selskapet kjøpt tre storfefôr i to separate transaksjoner som umiddelbart gjorde den til den fjerde største storfeet i USA. Hvorfor storfe? En av de største nedstrømsapplikasjonene for kornbiprodukter fra etanolproduksjon er dyrefoder - som absolutt ikke er mangel på selskapet. Det siste oppkjøpet økte selskapets storfebehold til 258 000 hoder, opp fra bare 73 000 i begynnelsen av første kvartal 2017. Det inkluderer også en flerårsavtale med Cargill Meat Solutions.

Med andre ord, Green Plains er nå en av verdens største produsenter av etanol og eddik, og en av verdens største feeders av storfe. Det virker mye mindre sannsynlig å bli en av verdens ledende kjøttprodusenter, men i denne sammenhengen kan selskapet ikke regnes ut.

Lang historie kort

Jeg tror investorene skal være fullt sikre på at Green Plains vil bli et godt vekstlager i årene som kommer. Etanolbransjen gir betydelig kontantstrøm og inntjeningspotensial, som kan brenne fremtidige oppkjøp, i tillegg til et kraftig nettverk av råvarer og distribusjonsnett for etterfølgende segmenter. I mellomtiden segmentet mat og ingredienser gir betydelig potensial for inntekt og inntjeningsvekst. Hvis du er ute etter fantastisk vekst på lang sikt, så se ikke lenger enn dette $ 1 milliard selskapet som flyr under radaren.