Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Kan Darden restauranter overvinne sin tredje fjerdedelte dunkel?

Anonim

Investorer vil ikke lenger ha et sete ved bordet med Darden Restaurants

(NYSE: DRI)

, eieren av Olive Garden og Longhorn Steakhouse kjeder. Etter å ha rapportert skattemessige inntekter fra tredje kvartalet som viste at salget slo analytikerenes forventninger, men det oppstod lett på fortjenesten, har andeler i restaurantoperatøren mistet 12% av verdien.

Det var en tilsynelatende merkelig reaksjon på en rapport der ledelsen hevet helårsveiledning, men kanskje det skapte en mulighet også.

Undercutting sin innsats

Til tross for økningen i salget faller profittmargenene fordi Darden stole for tungt på kampanjer for å bringe inn kunder. Driftsmarginene i kvartalet falt fra over 12% til under 11%, og selv om netto marginer økte året over, skyldtes det kun en stor skattefordel selskapet mottok. Resultatet ble kuttet i halv før inntektsskatt. Darden innser imidlertid at diskonteringsprogrammet går inn i loven om sviktende avkastning, og det planlegger å redusere sine kampanjer, men det var i stand til nesten fullstendig å oppveie utgiften gjennom sikring.

Den italienske restaurantkjeden, Olive Garden, er en mikrokosmos av det som plager restaurantoperatøren. Salget økte med 3, 7% i kvartalet og segmentresultatet økte mer enn 4%, men det var det laveste resultatet av noen av enhetene. Longhorn Steakhouse hadde en økning på 4, 3% og en økning i segmentresultatet på 5, 8%, mens segmentet fine dining var opp med henholdsvis 7% og 10, 7%.

Mens Olive Garden's comps var bedre enn Longhorns, var det hovedsakelig resultatet av høyere priser. Gjestetrafikken var bare opptil 0, 1%. Mens det er bedre enn steakhouseens 0, 1% nedgang, var det ikke den samme typen drakk det hadde i fortiden, da kampanjen ikke genererte det samme svaret fra kundene.

Som et resultat sier Dards ledelse at det kommer til å trekke seg tilbake på kampanjer, redusere kalenderen fra ni hendelser til seks og sette på hyllen sin tidligere populære Buy One, Take One-avtale som hadde kunder som tok hjem et tilberedt måltid da de bestilte en pasta parabolen. Darden administrerende direktør Gene Lee sier at den aktuelle forfremmelsen faktisk er en lønnsom for kjeden fordi det er "additiv" som suppe, salat og brødstenger blir ofte lagt i, ved å løpe det for lenge, blir det mindre effektivt. "Vår intuisjon fortalte oss at langsiktig, du må beskytte disse kampanjene over tid, " sa Lee.

Kjøp One, Take One vil bli kjørt bare en gang i året, som den endeløse Pasta Bowl-kampanjen - en av de mest suksessrike tilbudene som har en tendens til å øke salg, trafikk og fortjeneste.

Ser utover restauranten

Hvor markedet ser ut til å mangle muligheten i Darden Restaurants er i veksten av takeaway mat som en stadig viktigere del av sin virksomhet. Salgsforsikring økte med 13% i perioden og utgjorde omtrent 15% av totalt salg. Det peker på Valentinsdag, men selv om det er vanskelig å få plass ved bordet i en restaurant, har det også gjort det til Olive Gardens travleste takeoutdag på året.

Akkurat nå er Darden fortsatt fokusert mer på storfrokost catering for sin off-premise virksomhet, hvor den gjennomsnittlige bestillingsstørrelsen er $ 300. Dens andre kjeder har også takeaway service, men det er i Olive Garden hvor den virkelige muligheten ligger fordi maten går bra og Dards unike emballasje holder opplevelsen i samsvar med det som er sett i restauranten.

Restaurantindustrien forblir i en tilstand av fluss. Markedsanalytikerne på TDn2K sier at vekstrestaurantene i fjerde kvartal nå har stanset igjen, og rullende tre måneders salg er nede 0, 1% med comps fra 2, 4%. I februar var comps imidlertid nede 3% som indikerer at nedgangen kan være tilbake.

Darden Restauranter har utført over industrien for det meste, og selv om markedet reagerte på inntektsrapporten med frykt for at fjerde kvartal i fjerde kvartal vil være svakt, ser det ut til ledelsens mål om å fokusere på hva som fungerer og jettisoning hva som er minst effektivt, har vært en bevist vinner og skal tjene det godt.

Selv etter avsalg er Dards lager ikke billig, og investorene vil kanskje vente litt lenger for å se hvordan dagens kvartal spiller ut før de trekker stolene tilbake til buffeen.