Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Kjøp Facebook for denne 1 viktigste grunnen

Anonim

Det har vært en tøff måned for Facebook

(NASDAQ: FB)

. På grunn av dette skrives aksjene ned med 12% på en måned, og tørker rundt 50 milliarder dollar av markedsverdier utenfor styret. Åpenbaringer at selskapet hadde lax dataovervåking, slik at strategisk kommunikasjonsfirma Cambridge Analytica kan skaffe data fra mer enn 50 millioner brukere, har slått ned aksjene og den større teknologisektoren.

Selv om situasjonen virker forstyrrende, vil det sannsynligvis ikke påvirke Facebook i det lange løp. Den største risikoen for Facebook er kortsiktig risiko for risikoen. Annonsører vil fortsette å skifte utgifter fra andre reklameforretninger, som fjernsyn og print, til digital, og peker på en langveis bane for vekst for Facebook.

eMarketer viser Facebook vil vokse i betydning for annonsører

Ifølge markedsføringsbasert dataanalyseselskap eMarketer, digital markedsføring største konkurrerende uttak - fjernsyn - er mottakeren av mindre markedsføringsutgifter. I fjor var den første siden 2009 at utgifter til amerikansk fjernsynsannonsering falt på årsbasis, og fallte 1, 5% fra 2016-utlegget.

Hovedforskjellen er at økonomien utvidet 2, 3% i 2017 mot 2, 8% reduksjon i 2009, og endringen i utgifter skyldtes økt digital reklame. Se etter mindre utgifter på fjernsyn som et skifte til digital annonsering fortsetter. Ifølge eMarketer vil TV-reklamepenger fortsette å krympe, med prognoser for negativ vekst i fjor i tre av de neste fire årene.

De største mottakerne av et skifte til digital reklame er Facebook, som forventes å ta 23% av alle digitale utgifter, og Alphabet, som forventes å ha en markedsandel på 43%. Annonsører vil fortsette å skifte fra fjernsynsutgifter til digital og inn i lommene på Facebook og Alfabet, uavhengig av kortsiktige overskrifter.

Ignorer snakk om mulig regulering, men fokus på interessentstyring

For nylig har bekymringer om mulig regulering trukket ned aksjene, kanskje irrasjonelt så. Det er usannsynlig at det nåværende politiske regimet i USA vil reversere fra dens avregulerende fokus. Mens europeisk regulering er mulig, bør Facebook kunne justere seg uten en betydelig forstyrrelse av forretningsmodellen.

Enda viktigere er imidlertid betingelsene som har kalt for ytterligere regulering. Facebook har mismanaged mange interessentrelasjoner, blant annet:

  • Brukere, som bruker nettstedet mindre ofte på grunn av bekymringer om virkningen på mental helse.
  • Annonsører som Procter og Gamble, som i økende grad er bekymret for sløsing med annonsering i digital markedsføring.
  • Viktige innholdsleverandører som journalister, som skylder tjenesten for å avgjøre nyhetsutgivelsens digitale annonseringsinntekter.

Selskapet har det høye målet å koble verden. Dette er beundringsverdig, men det grunnleggende må solidiseres for å bedre balanse interessentens bekymringer. Det er på tide for Facebook-adm. Direktør Mark Zuckerberg å tvinge seg til interessentstyring eller å gå bort fra den daglige driften og finne en ekstern administrerende direktør.

Jeg føler at Facebook vil kunne overvinne denne kortsiktige overskriftsrisikoen, og investorene vil fortsette å dra nytte av skiftet til digital markedsføring, men det er på tide for ledelsen å være ytterligere oppmerksom på viktige interessenter.