Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Breaking Down Apple, Inc. Massive $ 350 milliarder amerikanske investeringer

Anonim

I går, Apple

(NASDAQ: AAPL)

gjorde det som så ut som en ganske stor kunngjøring, men det hadde ingenting å gjøre med nye produkter. I stedet sa Mac-produsenten at det var å akselerere sine investeringer i den amerikanske økonomien og innenlands jobbsetting, og ventet å bidra med 350 milliarder dollar til den amerikanske økonomien de neste fem årene.

Det er mye å gå inn i overskrift nummeret, så la oss slå det ned.

38 milliarder dollar: Utenlandsk kontantutlandingsskatt

Dette skulle alltid være et varmt emne for Apple, med tanke på den enorme utenlandske kontanthendelen på $ 252, 3 milliarder i slutten av september. I henhold til den nye skatteloven blir en engangs repatrieringsskattesats på 15, 5% brukt på alle utenlandske kontanter, uavhengig av om denne kontoen faktisk blir brakt tilbake til USA

Apple anslår at skatteavgiften knyttet til hjemtransport vil være rundt 38 milliarder dollar. Alltid en fan av hyperbolle, selskapet er raskt å påpeke at det ville være den "største av sitt slag noensinne laget." Det er i tillegg til at Apple allerede er den største amerikanske skattebetaleren i absolutte dollar. Å bruke en 15, 5% skatt på de 252, 3 milliarder dollar som holdes i utlandet, kommer til rundt 39, 1 milliarder dollar. Summen av $ 38 milliarder kommer trolig etter fakturering i noen fradrag og kreditter for utenlandsk skatt betalt, og Apples utenlandske kontantposisjon har også utvilsomt endret seg siden slutten av september.

IPhone-produsenten angav ikke nøyaktig hvor mye det vil repatriere, men vær sikker på at det er mye, som vil bidra til å betale for ...

$ 30 milliarder: Investeringer i USA i løpet av de neste fem årene

Apples kapitalutgifter er vanligvis konsentrert i utlandet, akkurat som forsyningskjeden. I løpet av de neste fem årene planlegger selskapet å investere over $ 30 milliarder stateside. Denne investeringen skal bidra til å skape over 20 000 nye arbeidsplasser.

Apple har nå ferdig med å bygge opp sin nye Apple Park campus, den $ 5 milliarder "romskipet" som rørte ned i Cupertino, men selskapet har annonsert at det er planer om å bygge en ny bedriftskampus som i utgangspunktet vil være et teknisk støttesenter. Apple har ikke sagt hvor dette nye anlegget vil være, men det kan lett starte en budkrig med statlige og lokale myndigheter som tilbyr skattebrudd og andre insentiver i et forsøk på å styrke deres lokale økonomier, akkurat som Amazon.com har gjort de siste månedene . E-handelsgiganten har hittil fått 238 forslag til sitt andre hovedkontor (HQ2) og har ennå ikke annonsert sin beslutning.

Av de 30 milliarder dollar vil over 10 milliarder dollar bli tildelt mot å bygge opp innenlandske datasentre, noe som er i tråd med selskapets mål om å øke sin tjenesteyting. Utvidende skyttjenester som Apple Music og iCloud-lagring vil uunngåelig kreve større datasenterinfrastruktur . Det er ingen omtale av Apple Stores, som historisk var en meningsfylt del av innenlandske investeringer, men Apples nettverksnettverk i USA er modent og trenger ikke nødvendigvis ytterligere utvidelse.

$ 5 milliarder: Advanced Manufacturing Fund

Selskapet øker sitt Advanced Manufacturing Fund, som ble opprettet i mai måned, fra 1 milliard dollar til 5 milliarder dollar. Apple har tildelt to leverandører ut av dette fondet hittil: Corning og Finisar . Det ble imidlertid avslørt under Finisar kunngjøringen at Apples pris var egentlig bare forutbetalinger for "forventet fremtidig virksomhet", i motsetning til noen form for gjelds- eller egenkapitalinvesteringer.

Apple har alltid brukt forhåndsbetalinger for å sikre kritiske aspekter av forsyningskjeden for å minimere risiko og gi synlighet (som å låse ned 3D-sensing-komponenter i Finisars tilfelle), noe som sikkert gjør at fondet egentlig er et markedsføringsbil for en standard virksomhet øve på.

$ 55 milliarder: Innkjøp fra innenlandske leverandører og produsenter

Det $ 5 milliarder avanserte produksjonsfondet representerer også mindre enn 10% av de 55 milliarder dollarene som Apple allerede forventer å bruke med amerikanske leverandører og produsenter i 2018. Denne utgiftsprognosen er opp fra $ 50 milliarder Apple brukt på 9000 innenlandske leverandører og produsenter i 2017.

Hvis fondet egentlig er lite mer enn strukturert forutbetalinger, kan det i det minste noen (hvis ikke alle) av det kunne inkluderes i totalbeløpet på 55 milliarder dollar, siden forskuddsbetaling blir til slutt brukt mot kjøp av komponenter, materialer eller produksjonstjenester, selv om Apple lister det som et eget bidrag. For å være rettferdig vet vi ikke hvilke fremtidige utbetalinger fra fondet vil se ut, så la oss gi Apple fordelene med tvil.

Ubrukelig: Politiske brownie poeng

Hvis det ser ut til at tallene ikke helt legger opp til $ 350 milliarder, vel, det er fordi de ikke gjør det. Saldoen er mest sannsynlig knyttet til kjøp fra innenlandske leverandører og produsenter i 2019 til 2022, resten av femårsperioden Apple refererer til. Hvis innenlandske kjøp forblir flatt og Apple tilbringer omtrent $ 55 milliarder i gjennomsnitt i hvert av de årene, bringer det totalt til rundt 350 milliarder dollar, gir eller tar noen milliarder dollar.

Det var med andre ord svært lite ny informasjon i kunngjøringen. At 38 milliarder dollar skatteregningen ble en uunngåelighet så snart president Trump undertegnet skattelovgivningen i regningen i forrige måned, som det var at Apple ville repatriere et fjell med penger. Størstedelen av $ 350 milliarderen totalt ser ut til å være innenlandsutgifter som utvilsomt allerede var øremerket. Apple peker bare på det for å tjene politiske brownie poeng.

Så den virkelige nyheten her er at Apple bygger en annen bedrifts campus og utvider datasenterets infrastruktur for å bedre støtte sine kunder og skape titusenvis av jobber i prosessen. Det er utvetydig gode nyheter for den amerikanske økonomien, så vel som Apples kundebase, men det er fortsatt nyttig for investorer å skille kjøttet fra kunngjøringen fra den politiske fluffen.

Investorer bør like eller mer være interessert i hvordan Apples kapitalavkastningsprogram vil bli påvirket av hvor mye selskapet ender med å repatriere, og at oppdateringen skal komme i april eller mai.