Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Boston øl føles fortsatt varmere av konkurransen

Anonim

Boston øl

(NYSE: SAM)

utgitt første kvartal 2017 resultater onsdag etter at markedet lukket. Aksjer gikk ned med en beskjeden 0, 7% på torsdag da investorer forsøkte å fordøye skuffende salg av Boston Beers nye vårsesongtilbud.

La oss sprekke en kald en og se nærmere på hvordan Boston Beer sparket av det nye året, så vel som det som investorene kan forvente fra båtbrukeren fremover.

Inntektene i første kvartal snublet 14, 6% året etter, til $ 161, 7 millioner, da prisøkningene ble mer enn oppveid av et 15% nedgang i forsendelser, til 707.000 fat. Nettoinntektene falt også 18, 8% året etter, til $ 5, 7 millioner, og - ved hjelp av tilbakekjøp av aksjer i løpet av det siste året, inkludert 238.000 aksjer på aksjer kjøpt tilbake for 43, 3 millioner dollar i Q1 - nettoinntekt per utvannet andel falt 15, 1%, til $ 0, 45. Men disse resultatene inkluderte også en skattekostnad på 0, 28 dollar per aksje fra nye regnskapsstandarder knyttet til aksjebasert kompensasjon vedtatt i begynnelsen av året. Justert for den fordelen ville resultatene fra første kvartal ha vært $ 0, 17 per utvannet andel.

For et perspektiv anslår analytikernes konsensusberegninger en justert inntjening på $ 0, 21 per aksje med høyere inntekter på 169, 5 millioner dollar.

Et annet tøft kvartal

Depletions - en nøkkelberegning for hvor raskt Boston Beers produkter reiser fra lager til forbrukerforretninger - redusert 14% året over, en bratt nedgang fra 1% nedgangen Boston Beer endte i fjerde kvartal.

"Disse nedgangene var hovedsakelig forårsaket av svakhet i Samuel Adams-merkevaren, spesielt våre sesongbaserte øl, og en generell mykering av håndverket ølkategorien som fortsatt er veldig konkurransedyktig, " forklarte Boston Beers grunnlegger og formann, Jim Koch. "Nye båtbryggerier fortsetter å gå inn i markedet, og eksisterende båtbryggerier utvider deres distribusjon og trykkrum, med det resultat at drikkere ser flere valg."

Boston Beer CEO Martin Roper utdybte at de fleste av Boston Beers volumnedgang var forårsaket av den relative underprestasjonen av 2017 våren sesonger, inkludert Samuel Adams Hopscape og Samuel Adams Fresh som Helles, sammenlignet med deres mer populære Samuel Adams Cold Snap lansert i fjorårets første kvarter.

"Svakheten i våre to nye vårsesonger synes å være resultatet av en kombinasjon av drikkerforvirring i detaljhandel, aksept av disse sesongbestemte ølstilene og tidspunktet for våre sesongmessige overganger sammenlignet med fjoråret, " tilføyte Roper.

Boston Beer fortsatte også med å se nedganger fra sin Angry Orchard-merkevare blant hoveder i cider-kategorien - selv om trender her har vist jevn forbedring ettersom selskapet har opprettholdt sin markedsandel i dette lovende segmentet. I mellomtiden har Boston Beer's Twisted Tea og True Spiked and Musserende merker opprettholdt sin fart og fortsetter å fungere godt.

Ser fremover

Fortsatt, Boston Beers prioriteringer for resten av året forblir uendret. Som en påminnelse avslørte Roper i fjor at deres primære mål er å returnere både Samuel Adams og Angry Orchard til vekst "gjennom fortsatt emballasje, innovasjon, markedsføring og merkevarekommunikasjonsinitiativer."

For det andre vil Boston Beer utvide sitt fokus på kostnadseffektive prosjekter for å bidra til å finansiere investeringene som kreves for å få disse tiltakene til å bli oppfylt, blant annet å tilpasse kortsiktig bryggekapasitet, tilpasse sin organisasjon bak merkevare- og markedsprioriteter, revidere utgiftspolitikk og optimalisere sin forsyningskjede. Og til slutt, vil Boston Beer fortsette sin faste evne til langsiktig innovasjon med nye varianter for å holde drikkere tilbake for mer.

I mellomtiden har Boston Beer opprettholdt sin helårs 2017 veiledning for inntjening per utvannet andel (unntatt virkningen av de nye regnskapsstandardene) på mellom 4, 20 og 6, 20 dollar. Alle sine tidligere underliggende forutsetninger for dette området forblir intakte, inkludert nasjonale prisøkninger på mellom 1% og 2%, bruttomargin på mellom 51% og 52% (og økende gjennom året med kostnadsbesparende tiltak), og en endring i utbrudd på mellom minus 7% og pluss 1%.

Alt i betraktning var dette et åpenbart smertefullt kvartal for Boston Beer da konkurransen fortsetter å bære seg ned. Men selskapet har gjort en beundringsverdig jobb med å forvitre denne tøffe plassen, og ser ut til å posisjonere seg godt for å komme sterkere på lang sikt for det. Så med Boston Beer-bestanden allerede ned 17% så langt i 2017, er det ingen overraskelse å se investorer i stor grad å holde seg i dag.