Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Boeings store vinn: $ 14,3 milliard å modernisere B-52 og B-1 bombefly

Anonim

Northrop Grumman

(NYSE: NOC)

kan ha vunnet konkurransen om å bygge US Air Force's nye B-21 Long Range Strike Bomber og den 90-måneders lønndagen som følger med den. Men gråt ikke for mye for Boeing

(NYSE: BA)

, taper i den konkurransen. Boeing har nettopp landet en pris på 14, 3 milliarder dollar - for fly har den allerede bygget!

Pentagonen gir, og Pentagonen ... gir og gir enda mer

I forrige uke, i den daglige fordøyelsen av forsvarskontrakter som ble tildelt, kunngjorde det amerikanske forsvarsdepartementet at Boeing hadde vunnet "en $ 14.314.300.000 ubestemt levering / ubestemt kvantitetskontrakt for modifikasjon, modernisering, engineering, vedlikehold og test av B-1 / B-52 våpen systemer. "

Boeing var den logiske entreprenøren til å trykke for disse oppgraderingene, da han, eller sine forgjengere, bygget både B-1 og B-52. (Den andre strategiske bombeflyen du har sikkert hørt om, B-2, ble bygd av Northrop Grumman, som den nye B-21 vil være.)

Koblet til "B-1 / B-52 Flexible Acquisition and Sustainment-kontrakten", denne kontrakten vil betale Boeing "for den kommende moderniserings- og vedlikeholdsarbeidet for å øke dødeligheten, forbedre overlevelsesevnen, forbedre støttbarheten og øke responsenheten til Luftvåpenets B- 1 og B-52 strategiske bombeflyflåter - totalt 133 bombefly, ifølge de siste tallene fra Flightglobal's World Air Forces 2019-rapport.

Gjennomsnittlig ut det, og Luftvåpenet betaler mer enn $ 107 millioner per fly bare for å oppgradere hver bomber - eller om hva det ville koste å bygge en ny F-35 stealth fighter jet fra bakken!

Hva det betyr for investorer

Boeings B-1 / B-52-oppgraderingsavtale er på 14, 3 milliarder dollar til over 7 måneders inntekter for Boeings forsvars-, rom- og sikkerhetsavdeling (BDS), den nest største av selskapets tre hoveddivisjoner, men minst lønnsom på en fortjenestemargin på bare 6, 9% ifølge data fra S & P Global Market Intelligence.

Til sammenligning tjener Boeings flaggskips kommersielle flyplattform overskuddsmarginaler nesten dobbelt så høyt - 13% - mens den globale servicesektoren tjener en enda bedre 14, 7% driftsresultatmargin, om enn med mindre inntekt.

Hva vil være interessant å se i løpet av de ti årene som denne kontrakten kjører (DOD sier at bomberoppgraderingsarbeidet "forventes å være komplett innen 11. april 2029"), er om denne kontrakten endrer forbedring av marginer hos BDS. Tross alt, "modernisering og støtte" -tjenester høres mer i tråd med det arbeidet som Boeings globale tjenester gjør for sine kommersielle kunder enn bygging av helt nye krigsfly som BDS fokuserer på. Hvis denne typen arbeid resulterer i slike over gjennomsnittlige profittmarginer på sivilsiden av virksomheten, står det til grunn at det kan være like lønnsomt på forsvarssiden - bidra til å gjenopplive fortjenestemarginene ved Boeing Defense.

Hva kommer så

Uansett profittmarginer Boeing ender med å gjøre, har det best gjort god bruk av pengene, for det kan ikke være for mye mer der dette kom fra.

Når Northrop Grumman begynner å rive ut B-21s tidlig neste tiår, forventes det å bli planlagt 100 fly, US Air Force planlegger å trekke sin B-1 Lancer-flåte tilbake, samt flåten til Northrop-bygget B -2S. Skjebnen til den ærverdige B-52 Stratofortress, som er i bruk siden 1950-tallet, er mindre sikker. Noen kommentatorer tror at B-52 vil fortsette å flyr godt inn i 2040-årene. Men i sin alder er det sjansen for at Air Force vil bestemme seg for å fase ut Stratofortress på et tidspunkt, til fordel for skinnende nye B-21 Raiders.

Når det skjer, kan du forvente å se Boeing fade inn i bakgrunnen som Northrop Grumman-linjer for å hevde fremtidens fremtidige kontrakter med flere milliarder dollar.