Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Bitcoin Investering: Disse 2 selskapene investerer millioner i Blockchain

Anonim

Blockchain-investorer vil ikke glemme 2017. Cryptocurrencies, tokens av blockchain, har eksplodert, med aktivaklassen verdt 600 milliarder dollar, en økning på mer enn 3.200% fra markedsuttaket på 18, 3 milliarder dollar i begynnelsen av året. Andre kvartal var spesielt bemerkelsesverdig da samlede midler økt av ICOer (innledende mynttilbud) overgikk venturekapitalfinansiering på tidlig stadium.

Wall Street har stort sett blitt splittet på kryptokurver og blokkkjede. Mange selskaper er helt avskedige av cyberkurser, særlig JPMorgan CEO Jamie Dimon, som kalte bitcoin investorer "dumt", og de fleste aksepterer ikke noen cryptocurrency som transaksjonsbud. Men noen (inkludert JPMorgan) investerer i den underliggende blockchain-teknologien.

De to største selskapene for cryptocurrency og blockchain investerer er Alfabet

(NASDAQ: GOOG)

(NASDAQ: GOOGL)

og overstock.com

(NASDAQ: OSTK)

. En rapport fra CB Insights viser bare hvor aktive selskaper er i rommet.

Alfabetet har investert millioner i teknologien, men svært lite i kryptokurver

CB Insights bemerker at selskaper har gjort mer enn 140 aksjeinvesteringer i blockchain siden 2012 med en samlet investering på $ 1, 2 milliarder kroner. Fra tidspunktet for rapporten hadde 42 bedriftsavtaler blitt tatt inn. Bortsett fra det japanske selskapet SBI Holdings, viser CB Insights Alfabet som den største bedriftens blokkblokker investor med seks investeringer gjennom sin Google Ventures arm.

Alfabetet er mer opptatt av blockchain enn valutaer. Selskapets mest bemerkelsesverdige blockchain-investering, Ripple, bruker teknologien til å avgjøre internasjonale banktransaksjoner. Selskapet hevder at det kan gjøre det med en tredjedel reduksjon i driftskostnader og tillate långivere å flytte penger i løpet av sekunder. Men siden de største kundene er banker, er det usannsynlig at kryptokurvurer er handelsvalutaen, men blokkering er den teknologien som skal hjelpe bankene til å transaksere i fiat-valutaer.

Andre investeringer er i lik linje med Ripple: Ledger X, den første regulerte institusjonelle handelsplattformen, Veem, nettbetalingsleverandøren som bruker blockchain til å avgjøre internasjonale transaksjoner, og Storj, en blockchainbasert cloud storage service.

Overstock er en sjelden "all-of-the-above" investering

Utenfor å investere i kryptokurvurer, er kanskje den beste måten å investere i cyber-valutaen, Overstock. CEO Patrick Byrne er den mest utrolige supporteren av bitcoin blant store konsernsjef, og noterer seg at "bitcoin er kraftigere enn fysiske penger." I tillegg var selskapet blant de første detaljhandlerne som handlet i bitcoin.

Mer nylig skapes Overstock mer av en buzz med sine blockchain forays enn sin online-detaljhandel. Under sin Medici Ventures-enhet har selskapet en portefølje av 12 forskjellige selskaper. (Dette er forskjellig fra CB Insights-tallet på seks investeringer totalt, men forskjellen ser ut som at noen av Medicis selskaper ble internt utviklet.)

Det mest anerkjente selskapet i Medici Ventures portefølje er blockchain-baserte nettverkshandel plattformen, tZERO. Denne måneden gikk Overstock enda lenger i sine nettverksplaner ved å lansere en 250 millioner dollar ICO for tokens for tZERO som ville fungere som foretrukket egenkapital på handelsstedet.

Et lite stykke kaken

Det er en dumhet å investere i selskapene over for å dra nytte av cryptocurrency mani. For alfabetet kommer 99% av inntektene fra sin Google-enhet, som er søk og annonserelaterte inntekter. Den andre 1%, som Google kaller anstendig andre spill, huser mange forskjellige virksomheter i tillegg til Google Ventures. I tillegg, under ny CFO Ruth Porat, har selskapet senket utgifter i sitt annet spill segment for å forbedre bunnlinjen.

Selv om Byrne ønsker å selge Overstocks detaljhandel til å bli et sant blockchain-fokusert selskap, har dette ikke skjedd, og det vil sannsynligvis være vanskelig å sikre godkjenning fra et aksjonærflertall som investerte i en nettforhandler. Til slutt, hvis du har nøye veid risikoen for denne nye aktivaklassen og fortsatt vil ha eksponering, er det bedre måter å gjøre det enn å investere i disse to selskapene.