Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Utover det sosiale nettverket: Facebook ønsker å forstyrre disse 3 bransjene

Anonim

Facebook 's

(NASDAQ: FB)

kjernevirksomhet er blomstrende, med sterkt engasjement for selskapets navnebransjen sosiale nettverk og dets instagram datterselskap kjører imponerende topp-og bunnlinjen vekst. Her er en titt på hvordan momentumet fra selskapets sosiale nettverk oversatt til resultatresultat siste kvartal:

1. kvartal 2017Q1 2016Endring
Daglige aktive brukere1, 28 milliarder kroner1, 09 milliarder kroner18%
Månedlige aktive brukere1, 94 milliarder kroner1, 65 milliarder kroner17%
inntekter$ 8, 03 milliarder$ 5, 38 milliarder49%
Opptjening per aksje$ 1.04$ 0.6073%

Siden Facebook siden har passert 2 milliarder månedlige aktive brukere og ledelse som indikerer at annonseplassering på det sosiale nettverket er nær et metningspunkt, kan veksten være vanskeligere å levere fremover, men selskapet ligger nesten ikke på sin laurbær. Ledelsen i sosialt nettverk jobber med initiativer som har potensial til å skape store fordeler for kjerneproduktene og åpne opp nye forretningsveier nedover linjen.

VR som den neste store databehandlingsplattformen

Fra oppfinnelsen av fjernsynet gjennom mobiltelefonens oppgang har skjermen vært i sentrum av informasjonsalderen, men dramatiske endringer for skjermteknologi kan ligge i horisonten. Virtual reality (VR) fikk sin første store kommersielle presse i 2016, og har nå nisjeanslag, men Facebook satser på teknologiens potensial og lystfiske for å spille en ledende rolle i å bringe den til det vanlige. Den sosiale media-gigantens virtuelle virkelighetstrykk er trolig selskapets mest kjente innovasjonsinvestering, med sitt oppkjøp på $ 3 milliarder av VR-firmaet Oculus genererer mye press og viser en klar entusiasme for displayinnovasjon.

Facebooks Oculus Rift-hodesett har kommet til en litt skuffende start, med enheten mottatt en rekke pristillegg etter svakere enn forventet salg og etterfølgende HTCs konkurrerende Vive-maskinvare, men CEO Mark Zuckerberg har gjentatt en tro på VR som neste store databehandlingsplattform, og har sitt firma jobbet med en rekke maskinvare- og innholdsinitiativer som kunne legge grunnlag for fremtiden for teknologien.

Selskapet lanserte nylig Facebook Spaces, en plattform som lar brukerne opprette en avatar til hangout og dele bilder og video i virtuelle chatrom. Det har også nylig samarbeidet med Samsung for utgivelsen av Facebook 360 app, som bringer det sosiale nettverkets panoramafoto og videoinnhold til Gear VR-plattformen.

I 2016 foretok Facebook en investering på $ 250 millioner i VR-innhold, og Zuckerberg har antydet at selskapet planlegger å investere ytterligere $ 3 milliarder i løpet av det neste tiåret for å forbedre VR og drive adopsjon. Selskapet har også planer om å utvikle utvidede realiteter (AR) -tilbud langt utover de filtre som nå finnes på Instagram, og angir i sitt siste inntjeningsanrop at den planlegger å investere aggressivt i innhold og infrastruktur for å bygge sin posisjon i AR. Disse teknologiene har potensial til å endre måten verden ser på og samhandler med informasjon, og hvis de tar av seg, vil de åpne opp innovasjonsmuligheter i næringer som spenner fra detaljhandel til helsetjenester.

Dekker verden med internett

Facebook jobber for å bringe gratis (eller i det minste lavpris) internett til verden, et skritt som dramatisk vil utvide sitt adresserbare marked - og en som kan true internettleverandører (ISPer) og trådløse operatører. Selskapet lanserte nylig Express Wi-Fi, et partnerskapsprosjekt med en gruppe Internett-leverandører i Afrika og Asia for å utvide rekkevidden av tilkobling, og det har enda mer ambisiøse planer i verkene. Her er et Zuckerberg-sitat fra Facebooks seneste inntjeningsanrop om fremdriften selskapet gjør med sitt Internett-strålende flyprosjekt:

På tilkoblingssiden, i april lyste vi med hell samtidig 16 gigabyte data i hver retning mellom et sted på bakken og et Cessna-fly som sirkler mer enn 7 km unna. Til slutt skal vi bruke denne teknologien sammen med Aquila, vårt soldrevne fly som vi bygger, for å utstråle Internett til deler av verden som for øyeblikket ikke har tilgang.

Selskapet jobber også med å levere internett via satellitt. Av de rundt 7, 5 milliarder menneskene på jorden er det for tiden 3, 7 milliarder knyttet til internett, slik at utvide rekkevidden til nettverksforbindelse presenterer Facebook med store vekstmuligheter.

Å bygge sin posisjon i telekommunikasjonsfeltet gir Facebook måter å sidestille datakap og gassproblemer selskapet står overfor fra internasjonale Internett-leverandører, samt innenlandske leverandører, inkludert Verizon, AT & T og Comcast - problemer som kan bli mer uttalt som det sosiale nettverket lager streaming video innhold en større del av plattformen. For tiden er Facebooks innsats konsentrert om å gjøre internett mer globalt tilgjengelig, men på lang sikt kan det være betydelig mindre avhengig av dagens telekomledere å øke leverandørfunksjonene.

Åpner nettverksmaskinvare

Facebook tar også sikte på å shakeup nettverksmaskinvaren, og har distribuert design for "white box" -alternativer og samarbeider med produsenter for å gjøre dem tilgjengelige for bedriften. Disse er laget med ikke-proprietære deler og kjører på åpen programvare, og utgjør en betydelig trussel mot nettverksselskaper, inkludert Cisco Systems

(NASDAQ: CSCO)

og Juniper Networks fordi de tilbyr nivåer av fleksibilitet og tilpasning utover produkter fra dagens bransjeledere. De har også potensial til å dramatisk redusere prisstyrken for ruting, bytte og datasenter.

Økninger i videostreaming og bruk av VR- og AR-teknologier vil legge til press på datasentre og øke kostnadene for bedrifter. Facebook har en interesse i å lette disse teknologiene, og redusere utgiftene knyttet til nettverksmaskinvare har potensial til å fjerne en sentral veisklokke for deres progresjon. Å redusere kostnadene ved nettverksinfrastruktur er også sannsynlig å spille en stor rolle for å bringe internettforbindelse til områder som for tiden er uten det, så det er et forstyrrende initiativ som kan ha stor utbetaling og bane vei for utviklingen av det sosiale nettverket.