Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Bedre lager: Amazon (AMZN) vs Walmart (WMT)

Anonim

Det var ikke så lenge siden at detaljhandel ble vunnet og tapt basert på forholdet ditt med Walmart

(NYSE: WMT)

. Selskapets størrelse og skala betydde at den hadde enestående prismakraft som kunne presse lokale mom-and-pop-butikker og tilby kundene de beste tilbudene mulig.

Mens mye av den fordelen gjenstår i dag, har Walmart blitt usurped av fremveksten av e-handel. Ingen selskap belyser denne trenden mer enn Amazon.com

(NASDAQ: AMZN)

, og selskapets dominans over Walmart på denne fronten har blitt reflektert i utførelsen av aksjen: siden de mørkeste dagene i den store resesjonen har Amazon-aksjen returnert 2, 250% for aksjonærer - eller over 13 ganger Walmarts avkastning.

Men hvilken lager er den bedre innsatsen fremover? Etter mange år med fumling av e-handelsspillet, har Walmarts anskaffelse av Jet.com vist seg å være katalysatoren selskapet trengte. Er det nok til å presse det over Amazonas dyre lager?

Selv om vi aldri kan vite med 100% sikkerhet hvilken lager som vil overgå over det lange løp, kan vi få en bedre ide om hva vi betaler for ved å evaluere dem gjennom tre forskjellige linser.

Bærekraftig konkurransefortrinn

Hvis du er en langsiktig, buy-to-hold investor, er det ikke noe viktigere å undersøke enn et selskaps bærekraftige konkurransefortrinn - noen ganger omtalt som en vollgrav. I den enkleste forstand er det en vollgrav som holder kundene tilbake til deg i stedet for dine rivaler i årevis, mens du holder konkurransen i sjakk i flere tiår.

Amazon og Walmart har begge fordeler av sterke merkenavn. Ifølge Forbes kommer Amazon i syvende globalt, med en merkevare verdt over 54 milliarder dollar. Walmart kommer i 24., med en merkevareverdi på 24 milliarder dollar.

Det er ikke den eneste fasetten hvor Amazon har overhånden. Walmart har brukt skalaen til å tilby lave kostnader, men Amazon har oppnådd den fordelen ved å ikke bare tilby produkter til lav pris, men garanterer levering i to dager eller mindre for en svært liten kostnad - noe ingen andre i verden kunne gjøre - takket være sitt nettverk av oppfyllelsessentre.

Amazon har også fordeler av kraftige nettverkseffekter: Etter hvert som flere kunder strømmer til nettstedet, er tredjepartsleverandører incentivized til å liste sine varer på nettstedet og bruke Fulfillment by Amazon. Som flere tredjeparts selgere lister sine varer, florerer flere brukere til nettstedet, og skaper en dydig syklus som bidrar til å gi Amazon en bredere vollgrav enn Walmart.

Vinner = Amazon

Finansiell styrke

Deretter har vi økonomisk styrke. Vanligvis vil investorer i Amazon se ekstra penger bli pløyet tilbake til fremtidige vekstinitiativer. Walmart tiltrekker seg en annen type investor: en fokusert på at penger blir returnert til aksjonærer via utbytte og tilbakekjøp av aksjer.

Men det er noe å si for å holde en kjedelig haug med penger på hånden. Det er fordi hvert selskap, på et eller annet tidspunkt, kommer til å møte vanskelige økonomiske tider. Når disse tider treffer, kan kontantrike selskaper faktisk bli sterkere gjennom tilbakekjøp av aksjer, oppkjøp av mindre industrispillere, eller ved å blomstre ut konkurrentene ved å underkaste dem på pris.

Husk at Amazon har nesten dobbelt så stor kapitalmarkedsføring av Walmart, her er hvordan de to stakk opp.

Selskap

Penger

Gjeld

Fri pengeflyt

Amazon

31 milliarder dollar

58 milliarder dollar

$ 6, 5 milliarder

Walmart

7 milliarder dollar

41 milliarder dollar

$ 18, 7 milliarder

Inntil nylig hadde Amazon en mye mindre leveransebalanse. Men oppkjøpet av Whole Foods endret det, og for første gang om en gang har selskapet sports mer gjeld enn penger. Når det er sagt, er innflytelsen ikke noe i forhold til hva Walmart har tatt på.

Men hvis vi ser på den utrolige frie kontantstrømmen som Walmart er etablert nettverk av butikker produserer, ser vi at disse to er på en ganske jevn måte, med Walmart som har overlegen kontantstrøm og Amazon har en sunnere balanse.

Vinneren = Tie

verdivurdering

Endelig har vi verdsettelse. Det er ingen enkelt metrisk som kan fortelle oss hvilket lager er et bedre kjøp. I stedet hjelper det å konsultere en rekke forskjellige figurer for å bygge opp et mer helhetlig bilde.

Selskap

P / E

P / FCF

PEG-forhold

utbytte

FCF Utbetaling

Amazon

320

108

6.3

N / A

N / A

Walmart

24

16

3.2

1, 9%

37%

Selv om Amazon nylig postet sin høyeste nettoinntekt noensinne, er selskapet fortsatt latterlig dyrt etter tradisjonelle beregninger. Walmarts prislapp på 16 ganger fri kontantstrøm er en veldig rimelig pris for et selskap som nylig fant sin e-handelsspor, og gjør det til en bedre avtale om verdsettelse til dagens priser.

Vinneren = Walmart

Vinneren er...

Så der har du det: vi har et slips. Når dette skjer, bruker jeg alltid den sterkere vollgraven som slipsbryteren. I dette tilfellet betyr det Amazon. Dette er ikke overraskende, da styrken til selskapets vollgrav er hvorfor jeg har tillatt det å fortsette å vokse til å tegne seg for 20% av mine virkelige holdninger.

Samtidig er jeg veldig imponert over hva Walmart har vært i stand til å oppnå i løpet av det siste året, og til disse prisene er jeg villig til å gi selskapet en "outperform" rating på min CAPS-profil også.