Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Bedre marijuana lager: Canopy Growth Corporation vs Hydropothecary Corporation

Anonim

Sats alt eller ingenting?

Det er et tilfelle som skal gjøres som er det beste perspektivet når det gjelder å investere i kanadiske marijuana-aksjer. Og det er ikke noe større kanadisk marijuana lager akkurat nå enn Canopy Growth Corporation

(NYSE: CGC)

.

På den annen side kan enkelte investorer hevde at det er noen fordeler med mindre aksjer med en solid nisje - ikke minst er potensialet for å bli ervervet av en større spiller. The Hydropothecary Corporation

(NYSEMKT: HEXO)

, for eksempel, er en lisensiert produsent (LP) i det canadiske canadismarkedet i Canada, med en markedsdekning kun en åttende størrelsen på Canopy Growth.

Hvilke av disse to marijuana-aksjene er det bedre valget for investorer? Her er hvordan Canopy Growth og Hydropothecary stakk opp mot hverandre.

Saken for Canopy Growth

Canopy Growth er allerede en stor styrke i det canadiske medisinske marihuana markedet. Alle øyne er nå på mulighetene for å selge marihuana til rekreasjonsbruk over hele landet senere i 2018. Canopy Growth forventer å utnytte sin nåværende lederposisjon til å bli den beste detaljhandeln for cannabis distributør i nær fremtid.

Estimater varierer i forhold til hvor stor marijuana markedet i Canada vil være etter legalisering av rekreasjons cannabis. Men det går nesten helt sikkert til topp 5 milliarder kanadiske dollar årlig og kan realistisk være mye større enn det. I ikke-fjern fremtid kan Canopy generere årlige inntekter målt i milliarder dollar i stedet for millioner.

Selskapet bør være i sterk posisjon for å levere cannabisbutikk. Canopy driver åtte anlegg med over 2, 4 millioner kvadratmeter produksjonskapasitet. Dens ekspansjonsprosjekter forventes å mer enn doble sin årlige produksjonskapasitet.

Canopy Growth er også allerede en sentral aktør i det globale medisinske marihuana markedet, som har potensial til å være mye større enn det totale kanadiske markedet. Selskapet kjøpte MedCann i 2016, et trekk som gir Canopy en solid base for vekst i Tyskland, så vel som i andre europeiske nasjoner.

Med sin nylig oppkjøp av pappa Cann Lesotho har Canopy Growth nå operasjoner på fem kontinenter. Denne avtalen stiller selskapet til rette for det medisinske marijuana-markedet i Sør-Afrika når regelverket er ferdigstilt. Canopy er også aktiv i Australia, Brasil, Chile, Danmark, Jamaica og Spania.

Takket være selskapets samarbeid med Constellation Brands, kan Canopy også vinne i et annet marked. Constellation kjøpte en eierandel på 9, 9% i Canopy i fjor. De to selskapene jobber sammen for å utvikle cannabisinfiserte alkoholprodukter.

Saken for Hydropothecary

Hydropothecary Corporation er en stor fisk i en liten dam. Selskapet er for tiden toppleverandør av medisinsk cannabis i den canadiske provinsen Quebec med en markedsandel på 35%. Hydropothecary signerte også den største forsyningskontrakten i canadisindustriens historie med en femårig avtale med Quebec.

Hydropothecarys nåværende årlige produksjonskapasitet på 3.600 kg er bare en nedgang i bøtte sammenlignet med Canopy Growths kapasitet. Men Hydropothecary utvider sin kapasitet raskt. I august i år forventer selskapet å ha en årlig produksjonskapasitet på 25.000 kiiogram. Kapasiteten skal øke til 108 000 kilo per år innen mars 2019.

Et annet pluss for Hydropothecary er dens relativt lave produksjonskostnad. For bare et år siden var selskapets vektede gjennomsnittlige kostnaden for tørket cannabis solgt til 1, 73 dollar per gram. Men, Hydropothecarys gjennomsnittskostnad er bare $ 0, 97 per gram.

Selskapet har flere faktorer som arbeider i sin favør for å holde ned produksjonskostnadene. Den ene er dens lave strømrate. En annen viktig fordel er det nye utstyret som bidrar til bedre avlinger.

Hvis større marijuanaavlere ser ut til å foreta ytterligere oppkjøp, er det mulig at Hydropothecary kan være på listen over kandidater. Selskapets fotfeste i Quebec og økt kapasitet kan gjøre det til et topputkjøpsmål.

Bedre kjøp

Hvilken er bedre valg for investorer? Min stemme ville være Canopy Growth.

Bunnlinjen etter min mening er at størrelsen er viktig i den globale cannabisindustrien. Canopy internasjonale operasjoner gir den en stor fordel i forhold til de fleste andre marijuanaavlere. Selskapets forhold til Constellation Brands er også et stort positivt. Mens Canopy står overfor noen risikoer - spesielt potensialet for ugunstige forsyningsbehov ubalanser - fortsetter jeg å tro at det står som en av de beste marijuana-aksjene på markedet.