Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Bedre Kjøp: The Walt Disney Company vs Time Warner

Anonim

Du kjenner Walt Disney

(NYSE: DIS)

og Time Warner

(NYSE: TWX.DL)

som to av de største og mest kraftfulle mediekonglomerer i amerikansk og global kultur i dag. Sammen produserte deres filmstudioer 50 av de 100 største kassekontorene på alle tidspunkter. Hvert selskap selv sykepleier sitt eget galleri av superhelter, da Disney eier Marvel-merkevaren, og Time Warner er hjemmet til DC Entertainment.

Så, media gigantene har mye til felles, men hvilken er den bedre investeringen i dag? Som det viser seg, kommer en håndfull åpenbare forskjeller sammen for å gjøre dette til et ganske enkelt valg.

Kjøpere og selgere

Begge selskapene er kneddy i enorme fusjonsaksjoner. Time Warner har et tilbud på USD 85 milliarder fra telecom titan AT & T

(NYSE: T)

på bordet. Disney ønsker å kjøpe det meste av 21st Century Fox

(NASDAQ: FOX)

(NASDAQ: Foxá)

for 52 milliarder dollar, sparking en budkrig med kabel gigantiske Comcast

(NASDAQ: CMCSA)

.

Begge disse foreslåtte tilbudene er store spillbyttere. AT & T / Time Warner-kombinasjonen ville skape en annen kombinasjon av medieproduksjon og innholdsdistribusjon kraftverk, tilsvarende Comcast plukke opp NBC og Universal Studios for ti år siden. Hvorvidt Fox ender opp i Disney eller Comcasts armer, ser vi på noen av Hollywoods mest store navn som kaster opp sammen.

Men begge fusjoner står også overfor alvorlige utfordringer. I Disneys tilfelle kvitterer selskapet mot en rekke motbud fra Comcast - en verdig utfordrer som veldig godt kan gjøre House of Mouse gange tomt. Time Warners telekom-flavored fremtid er truet av en antitrust søksmål av det amerikanske justisdepartementet. Siden AT & T / Time Warner-avtalen har ventet siden høsten 2016, har aksjekursene i AT & T falt langt under den beskyttende kragen som skulle holde budet jevnt på $ 107, 50 per Time Warner-aksje, og avtalen ville stoppe på $ 100, 55 per aksje hvis den ble stengt i dag.

Du kan satse på store fusjoner som endrer bildet for både Disney og Time Warner, men du må også vurdere muligheten for at begge avtalene kan mislykkes. Så, hvilket selskap vil du helst eie hvis de foreslåtte avtalene ble blokkert i enighet?

Her er kickeren: Disney er bare en bedre bedrift

For meg, det spørsmålet koker ned til et enkelt faktum: Disney er den mer effektive kontantmaskinen, med en lang skudd.

Uansett om du måler effektiviteten i ledelsen etter netto marginer, avkastning på eiendeler, avkastning på egenkapital eller avkastning på investert kapital, har Disney Time Warner slått med en behagelig margin ved hver tur:

Metrisk (etterfølgende 12 måneder)

Walt Disney

Time Warner

Netto margin

20%

17%

Avkastning på eiendeler

12%

8%

Avkastning på egenkapitalen

26%

20%

Avkastning på investert kapital

18%

1. 3%

Fri kontantstrømsmargin (FCF / inntekt)

19%

1. 3%

Noen av disse forskjellene er små og andre større, men de hælder alltid i Disneys favør. Legg til i det faktum at Disneys topplinjeinntektsstrøm er 80% rikere enn Time Warner, og jeg går bort med en solid følelse at Disney driver en overlegen virksomhet.

Med eller uten mega-fusjoner, vil jeg mye mer eie Walt Disney enn Time Warner. Faktisk kan jeg ganske enkelt ikke tenke på mange aksjer jeg vil ha i høyere grad enn House of Mouse. Disney aksjer er en solid kjøp akkurat nå, handler med bare 16 ganger etterfølgende inntjening og 13 ganger gratis kontantstrømmer.