Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Bedre kjøp: Sierra Wireless, Inc. vs Cypress Semiconductor

Anonim

Investorer har i dag et enormt antall alternativer når det gjelder aksjer som drar nytte av Internett-ting - det vil si den økende trenden med internett-tilkoblede enheter i dagens stadig mer høyteknologiske verden.

Men ikke alle ting i internett av ting vil overleve og trives på lang sikt. Så la oss se nærmere på to av de mest lovende selskapene som spiller sentrale roller i utviklingen av dette voksende markedet: Sierra Wireless

(NASDAQ: SWIR)

og Cypress Semiconductor

(NASDAQ: CY)

.

Saken for Cypress Semiconductor

Først oppnådde Cypress Semiconductors konkurransefortrinn en enorm økning da selskapet fullførte sine 5 milliarder dollar fusjon med Spansion for to år siden. Kombinasjonen skapte effektivt en $ 2 milliarder leder i mikrokontrollere og spesialiserte minner for innebygde systemer.

Mer nylig har Cypress Semiconductor-aksjene hittil klatret nesten 17% i 2017 på grunn av denne skrivingen - like før den brede Nasdaq- indeksens respektable 13% avkastning - takket være at selskapet utvider sin vane med å slå forventningene med sin sterke finanspolitiske andre kvartalsrapport i slutten av april. I denne rapporten leverte Cypress solid 26, 9% vekst i kvartalet i kvartalet til $ 531, 9 millioner, spesielt med 30% vekst i år fra selskapets trådløse tilkoblingssegment og en ny kvartalsvis salgsrekord satt av sin bilindustri . Justert inntjening nesten også doblet i samme periode til $ 45, 9 millioner, eller $ 0, 13 per aksje. Begge tallene overgikk enkelt Cypress 'veiledning gitt tre måneder tidligere.

For å være rettferdig, bør Cypress styrke i bil ikke komme som en overraskelse. Bransjens etterspørsel etter bilbransjer vokser raskt, og segmentet besto av nesten en tredjedel av Cypresses totale omsetning i fjor. Faktisk utvikler sju av verdens topp åtte OEM-biler allerede neste generasjonsteknologi ved hjelp av Cypress 'Wi-Fi og Bluetooth-løsninger.

På forbrukssiden - som kjørte nesten 30% av salget i fjor - var Cypress også gjenstand for oppmuntrende ord bare i forrige uke fra analytikere i Barclays, som spekulerte på at selskapets rolle som leverandør til Apple

(NASDAQ: AAPL)

kan vokse med neste generasjons ladeteknologi som kreves for den kommende iPhone 8. Og i større grad har Cypress sine lange fingre i en rekke høyt potensielle forbrukermarkeder, alt fra smart home-teknologi til trådløse tilkoblingschips for spillkonsoller som Nintendo- bryteren .

Cypress er heller ikke redd for å forfølge ytterligere oppkjøpsmessig vekst hvis det er nødvendig. For litt over et år siden kjøpte det Broadcoms Wireless Internet of Things-virksomhet for 550 millioner dollar, og utvidet Wi-Fi, Bluetooth og Zigbee IoT-produktlinjer og intellektuell eiendom.

Alt fortalt, med aksjer som handler på under 13 ganger i års estimerte inntjening, og forutsatt at Cypress fortsetter å kapitalisere på sine mange strykejern i brannen, tror jeg aksjene bør fortsette å slå markedet herfra.

Saken for Sierra Wireless

Sierra Wireless er en forholdsvis liten bedrift med en markedsverdi på rundt 900 millioner dollar, eller omtrent en femtedel av Cypress 'markedsverdi som i denne skrivingen. Og akkurat som navnet tilsier, serverer Sierra Wireless det bestemt mer fokuserte markedet for å designe og lage trådløst kommunikasjonsutstyr. Dette gjør at det er en av de få rentene av Internett av Ting som er tilgjengelige for investorer i dag.

Men selv som et mindre selskap ser Sierra Wireless 'relative topplinjevekst ikke like imponerende ved første øyekast. Inntekter siste kvartal klatret "bare" 13, 3% året over, til $ 161, 8 millioner.

Imidlertid kom denne figuren lett over den høye enden av Sierra Wireless 'egen veiledning, som konservativt krevde inntekter på $ 152 millioner til $ 161 millioner. Sierra Wireless krediterte sitt slag stort sett til solid etterspørsel fra etablerte OEM-kunder og flere programmer på tvers av bil-, energi-, nettverk, betalings- og mobilmarkeder. Dette bidro til en 10% økning i omsetningen for sitt kjernemessige OEM Solutions-segment, til 133 millioner dollar.

I mindre grad har Sierra Wireless hatt en solid 44, 8% vekst i sitt mindre Enterprise Solutions-segment (til 21, 7 millioner dollar), takket være nye produkter, bedre markedsmessige muligheter og - som Cypresss smak for oppkjøpsmessig vekst - Kjøpet av det trådløse flåtehåndteringsteknologiselskapet GenX Mobile, selv om avtalen ble rammet for en mye mindre pris på $ 7, 8 millioner. Mer enn noe, er Sierra Wireless 'oppkjøp på dette stadiet mindre om å finne inkrementelle inntekter, og mer om å utvide produktporteføljen og immaterielle eiendeler.

I mellomtiden har Sierra Wireless 'justerte inntjening tredoblet i samme periode til $ 7, 7 millioner, eller $ 0, 24 per aksje, og knuste den høye enden av selskapets forventede $ 0, 13 til $ 0, 20 per aksjeutvalg.

Så hvorfor er dette så oppmuntrende? Og hvorfor er aksjer i Sierra Wireless et utrolig 75, 8% år hittil? Merk bare to kvartaler siden, rapporterte Sierra Wireless negativ inntektsvekst, da sta makroøkonomiske headwinds skapte en midlertidig lull i etterspørselen fra eksisterende OEM-kunder. Alligevel fortsatte Sierra Wireless med å investere for å opprettholde sitt teknologiske lederskap, og fortsatte å rakke opp designvinster som uunngåelig lot den posisjonere seg for å oppnå et sterkere selskap for det.

Dommen

Så ville investorer gjøre det bra å kjøpe aksjer av Sierra Wireless etter den siste klatringen? Tatt i betraktning ser det ut til at omdreiningen er i full gang, og med tanke på at Sierra Wireless-lager fortsatt sitter rundt 43% under begynnelsen av 2015-tallet (da disse OEM-utfordringene først begynte å bære sitt stygge hode), tror jeg det.

Mer relevant for målet med denne artikkelen, ville investorer bedre kunne fange Sierra Wireless på vei opp i stedet for å investere i den mer stabile bransjelederen som er Cypress Semiconductor? Igjen - og med forbehold om at det kanskje er skarp trekk underveis på tegn på svakhet - tror jeg det. Det er ikke å si at Cypress ikke vil kunne fortsette å slå markedet, selv om det bare er med noen få prosent som det har hittil i 2017. Men for investorer som er villige til å tåle mer volatilitet og holde fast med det på sikt, tror Sierra Wireless lager har større sjanse til å levere overordnede gevinster.