Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Bedre kjøp: NVIDIA Corporation vs Cypress Semiconductor

Anonim

Du kan bli fristet til å tro at selskaper som opererer i halvlederindustrien vil ha lignende virksomheter, men i dette tilfellet kan det ikke være lenger fra sannheten. På den ene siden har du en bransjeleder som dominerer sin kjernevirksomhet, mens du blir en nøkkelspiller i en ny og fremvoksende teknologi. Den andre har en eldre virksomhet som har blitt en vare og holder konsekvent selskapet tilbake fra lønnsomhet ettersom det går inn i et nytt og lovende marked.

NVIDIA Corporation

(NASDAQ: NVDA)

er bransjens ledende innen gjengivelse av grafikk for spillere og har gjort imponerende trekk inn i kunstig intelligens. Cypress Semiconductor Corporation

(NASDAQ: CY)

, i mellomtiden har en minnesvirksomhet som er i tilbakegang, men har gjort store trekk inn i markedet for voksende internett av ting (IoT).

Investorer som har fulgt disse selskapene, kan bli fristet til å komme til en konklusjon om hvilket er et bedre sted for nye penger, men det er alltid verdt å ta et skritt tilbake for å se på det store bildet og se hvilket selskap som har bedre vekstutsikter fremover.

Finansiell styrke

NVIDIA har en klar fordel her som Cypress er for tiden ikke lønnsomt og mired i gjeld. Cypress kjøpte Spansion i 2015 og kjøpte Broadcoms tilkoblingsvirksomhet i fjor i å presse inn på internett av ting og tilkoblede bilmarkeder for å motvirke nedgang i sin minneprodukt divisjon. Disse oppkjøpene plasserer selskapet i vekstmarkeder, men NVIDIA har dermed en mye sterkere balanse.

Selskap

Penger

Gjeld

Netto inntekt (TTM)

Gratis kontantstrøm (TTM)

NVIDIA

$ 6, 21 milliarder

$ 1, 98 milliarder

$ 1, 96 milliarder

11, 46 milliarder dollar

Cypress

$ 122, 47 millioner

$ 1, 17 milliarder

($ 628, 1 millioner)

171, 27 millioner dollar

Vinner: NVIDIA

Nylige resultater og vekstutsikter

Cypress har hatt noe av en renessanse i det siste etter å ha sett aksjekursnedgangen for det meste av 2015, og deretter gjenvinne noe av det grunnlaget i 2016. Selskapet produserer halvledere i to brede kategorier: mikrokontroller og tilkoblingsavdeling (MCD), som betjener den tilkoblede bilen og IoT-markeder, og dets minneprodukter divisjon (MPD), som har fortsatt å avta og blir en mindre relevant del av selskapets virksomhet.

Cypress har gjort et aggressivt trekk i det tilkoblede bilsegmentet og er rettet mot flere muligheter i IoT-markedet. I det siste kvartalet så Cypress inntektsøkningen med 27% året før til $ 531, 9 millioner, mens netto tap på $ 46 millioner var en forbedring fra ($ 104 millioner) det tapte i kvartalet i fjor. På en justert ikke-GAAP basis, som utelukker aksjebaserte kompensasjons- og anskaffelseskostnader, produserte selskapet netto inntekter på $ 46 millioner, doblet USD 23 millioner i foregående periode.

NVIDIA har fortsatt dominans i sitt kjerne spillmarked, da grafikkbehandlingsenheter (GPUer) er sett på som noe av en nødvendighet av spillere ved hjelp av stadig flere datasøke systemer. Selskapet har fortsatt å skyve inn i kunstig intelligens (AI), da GPUene for øyeblikket ikke har noen match for den rene nummerkremen som kreves for å trene AI-systemer. Selskapet har et uovertruffen antall partnerskap med bilprodusenter og leverandører av tier 1-deler, da det ser ut til å bli industristandardteknologi for selvkjørende biler.

I det siste kvartalet økte NVIDAs omsetning 48% til 1, 9 milliarder dollar året etter, med 24% vekst i bilsegmentet, 49% vekst i spillesegmentet, og en sterk 186% vekst i datasenterinntektene, som huser dets AI-inntekter. Selskapets inntjening per aksje økte med 144% året før til $ 507 millioner.

Mens Cypress ønsker å bryte seg inn i et nytt marked, blir resultatene holdt tilbake av den fortsatte sekulære nedgangen i minnesbransjen. NVIDIAs spillsegment fortsetter å vokse, mens AI-virksomheten blomstrer.

Vinner: NVIDIA

Aksjeprestasjon og verdivurdering

Cypress har sett aksjeprisen økning imponerende 25% i løpet av det siste året, slå de bredere markedene økning på 14%. I løpet av samme periode har NVIDIA returnert en tankebrytende 200%.

Gitt at Cypress for øyeblikket ikke er lønnsomt, ville ingen av de vanlige beregningene, for eksempel P / E-forhold eller PEG-forhold, gi noen nyttig sammenligning. Ved å bruke pris til salg som en proxy, har Cypress et multiplum på 2, 28, sammenlignet med NVIDIAs dyrere 14, 23.

Så, mens NVIDIA har lagt bedre avkastning, har Cypress et billigere lager.

Vinner: Slips

Og vinneren er ... NVIDIA!

Gitt de respektive situasjonene i disse selskapene, er resultatene sannsynligvis ikke for overraskende. NVIDIAs gjennomføring i det siste har vært nær feilfri, mens Cypress har jobbet for å gjenoppfinne seg selv. Mens overgangen har vært pågående, vil det sannsynligvis vare litt lenger tid før investorer vet om det har vært vellykket. Med NVIDIA har suksessen allerede kommet og vil trolig fortsette i overskuelig fremtid.