Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Bedre kjøp: Microsoft Corporation vs HP Inc.

Anonim

Microsoft

(NASDAQ: MSFT)

og HP

(NYSE: HPQ)

formet PC-markedet de siste tiårene. Microsoft Windows ble det mest populære operativsystemet for PCer, og HP forsvarte sin posisjon som verdens beste PC-produsent.

Men i løpet av det siste tiåret har begge selskapene slitt med oppveksten av mobile enheter. Microsoft forsøkte å være relevant med Windows Phone, noe som førte til det katastrofale oppkjøpet av Nokias smarttelefonenhet. HP sliter med botched produktlanseringer, ledelsesproblemer og forferdelige oppkjøp.

Framtiden så dyster for Microsoft og HP, men begge selskapene klarte å gjenoppfinne seg selv. Microsoft, under ledelse av administrerende direktør Satya Nadella, reduserte avhengigheten av eldre programvarelisenser og forvandlet seg til et skygtjenester selskap. Det pustet også frisk liv inn i PC-markedet med overflaten, noe som utgjorde en formfaktorrevolusjon blant OEM-er.

HP deltok i to selskaper i slutten av 2015, med sitt navnefirma som beholder PC- og skriverenheter, og Hewlett-Packard Enterprise overtok bedriftens maskinvare, programvare og tjenester. Både Microsoft og den "nye" HP blomstrede under sine nye forretningsmodeller.

I løpet av de siste 12 månedene har aksjer i Microsoft og HP samlet henholdsvis 50% og 30%. Men er enten "moden" teknisk aksje verdt å kjøpe etter de store gevinster? La oss ta en nærmere titt på begge selskapene for å finne ut.

Hvor fort er Microsoft og HP vokser?

Microsoft splitter sin spredt virksomhet i tre hovedområder - Mer personlig databehandling, som inkluderer Windows, søk og maskinvareenheter; Produktivitet og forretningsprosesser, som inkluderer Office, Dynamics og LinkedIn; og Intelligent Cloud, som inkluderer Windows Server, Azure og andre tjenester.

Microsoft kompenserer for den langsommere veksten i segmentet More Personal Computing med den sterkere veksten i produktiviteten og forretningsprosessene og intelligent Cloud-virksomheten. Slik genererte det dobbeltsifret salgsvekst i løpet av de tre første kvartalene av finanspolitikken 2018, og hvorfor analytikere forventer at salget øker med 13% for hele året når det rapporterer årsresultatet 19. juli.

HP har bare to kjernevirksomheter - Personlige systemer (PCer) og skrivere. PC-virksomheten har konsekvent vokst opp det overordnede markedet med godt mottatte 2-i-1-enheter og high-end bærbare datamaskiner mens de stjeler markedsandeler fra konkurrenter som Lenovo . Dens skrivervirksomhet har også utviklet seg og utvidet, lanserte nye mobilprintere og industrielle 3D-skrivere, og kjøpte Samsungs utskriftsvirksomhet.

Som et resultat av dette trodde HPs PC- og skrivervirksomhet forventninger med sterk salgsvolum, noe som bidro til å generere tosifret salgsvolum de siste tre kvartaler. Analytikere forventer at HPs totale inntekter øker med 11% for hele året.

Hvor lønnsomme er Microsoft og HP?

Microsoft og HP er svært forskjellige selskaper, slik at deres marginer og lønnsomhet ikke er virkelig sammenlignbare. Microsoft selger for det meste programvare, slik at det konsekvent legger inn høyere marginer enn HP, som omhandler nedre maskinvare.

Vi bør imidlertid merke til at mange av HPs rivaler sliter med å opprettholde sammenlignbare marginer og salgsvekst i de overfylte PC- og trykkeriene. Lenovo, for eksempel, rapporterte en bruttomargin på bare 13, 8% i fjor.

Stigende driftskostnader forblir en mindre bekymring hos Microsoft, siden den trenger å bruke mer penger til å utvide sitt økosystem for sky og mobiltjenester med nye produkter og markedsføringstrykk. Likevel er dette trykket i stor grad kompensert av den robuste salgsveksten til nøkkeltoljetjenester som Azure, Dynamics og Office 365.

Wall Street forventer at Microsofts inntjening vil vokse 17% i år, og at HPs inntjening vil stige 21%. Det er imponerende vekstpriser for såkalte "modne" tech-selskaper. Imidlertid handler Microsoft for tiden med 26 ganger fremoverinntekter, sammenlignet med HPs mye lavere P / E på 11.

Denne forskjellen indikerer at investorer ser Microsoft som en stor vekst "cloud" -beholdning, og HP som en eldre maskinvareprodusent. Tallene tyder imidlertid på at HPs lager er billigere i forhold til potensialet for inntjeningsvekst enn Microsoft. HPs fremtidige utbyttepris på 2, 4% øker også Microsofts 1, 7% avkastning.

Vinneren: HP

Microsofts komeback under Nadella har vært utrolig, og vil trolig vedvare i årene som kommer. HP har imidlertid sterkere inntjeningsvekstpotensiale, aksjene er billigere, og utbyttet er høyere. Så hvis jeg måtte velge en over den andre, ville jeg holde fast med HP.