Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Bedre Kjøp: Himax Technologies (HIMX) vs Qualcomm (QCOM)

Anonim

Chipmakers Himax

(NASDAQ: HIMX)

og Qualcomm

(NASDAQ: QCOM)

tok investorer i helt forskjellige retninger i 2017. Himax økte 73%, mens Qualcomm limped til slutt med et 2% nedgang.

Jeg sammenlignet disse to aksjene i september og fortalte investorer om å unngå begge aksjene. På den tiden trodde jeg at Himaxs aksje var overvurdert, og at Qualcomm møtte for mange juridiske headwinds fra regulatorer og OEM. Men ser frem til 2018, vi bør revurdere begge chipmakere for å se om det er verdt å kjøpe aksjer.

Hva gjør Himax og Qualcomm?

Himax genererer mesteparten av inntektene fra salg av displaydriver ICs (integrerte kretser) for skjermer, tabletter og smarttelefoner. Etterspørselen etter disse kretsene er syklisk, og ble smurt av svakt LCD-salg i løpet av det siste året.

For å svinge vekk fra skjermdriverens IC-er, begynte Himax å produsere flere komponenter som ikke er drivere for forstørret virkelighet, virtuell virkelighet og 3D-sensing-enheter. Dens LCOS-produkter (flytende krystall på silisium) er spesielt viktige for AR- og VR-enheter, siden de avklarer bilder ved å blokkere lys med svært reflekterende krystaller.

Qualcomm genererer mesteparten av inntektene fra salg av mobile brikkesett. Dens Snapdragon SoCs (system on chips) - som kombinerer applikasjonsprosessorer, grafikkbehandlingsenheter og basebandmodemer - gjør den til den beste mobile chipmakeren i verden.

Qualcomm genererer imidlertid mesteparten av fortjenesten fra sin portefølje av trådløse patenter. Disse patenter la Qualcomm ta et kutt (opptil 5 dollar) av engrosprisen på hver telefon solgt over hele verden. Qualcomm bruker tradisjonelt denne høyere margin-virksomheten til å støtte sin chipmakervirksomhet med lav margin.

En nærmere titt på Himax

Himaxs inntekter har falt årlig for tre rette kvartal på grunn av mykheten i LCD-markedet, og analytikere forventer at helårsinntektene og inntektene til henholdsvis 14% og 43% faller.

Denne prognosen ser dårlig ut, men analytikere forventer også at LCD-markedet vil komme litt tilbake i finanspolitikken 2018 på høyere etterspørsel etter LCD-skjermer og nye TV-er. Enda viktigere, forventer de at Himax ikke-førers inntekter øker vesentlig på veksten av AR, VR og 3D-sensing markeder.

Den virksomheten har noen store backers. Alfabetets Google, som brukte Himax-komponenter i Google Glass, eier allerede en eierandel på 6% i selskapet. Himax leverer også WLO (wafer-level optics) chips for Face ID-funksjonen i Apples iPhone X, samt chips for Microsofts HoloLens AR-headset.

Disse katalysatorene, sammen med etterspørselen fra andre AR, VR og 3D-sensing kunder, forventes å løfte Himaxs omsetning og inntjening med henholdsvis 30% og 75% i finanspolitikken 2018, som startet 1. januar. Men hvis etterspørselen etter AR og VR-enheter forblir lette, Himax kunne kjempe for å møte disse estimatene.

En nærmere titt på Qualcomm

Qualcomm postet topplinjefall for to rette kvartal på grunn av løpende problemer med lisensvirksomheten. Enheten er beleiret av regulatorer og OEM'er, som alle hevder at Qualcomms lisensavgift er urimelig høy og bare skal dekke de trådløse komponentene i stedet for hele enheter.

Qualcomm var allerede bøtelagt nesten $ 1 milliard i Kina, og appellerer om 1, 7 milliarder dollar i ytterligere bøter i Sør-Korea og Taiwan. Dessverre står den dessuten overfor lignende sonder i USA og Europa. I mellomtiden fortalte Apple sine leverandører å stoppe alle lisensbetalingene til Qualcomm, som angivelig inspirerte en annen stor OEM (sannsynlig Huawei ) for å stoppe utbetalingene.

Alle disse headwinds truer med å dumpe Qualcomms mest lønnsomme virksomhet. Qualcomm forsøkte å diversifisere seg vekk fra disse mobilproblemer ved å kjøpe NXP Semiconductors, verdens største automotive chipmaker, men at buyout nå er i limbo, med europeiske regulatorer som vurderer avtalen og NXP-investorer beholder sine aksjer. For å ytterligere komplisere ting forsøker Broadcom å kjøpe Qualcomm (og muligens NXP) i en fiendtlig overtakelse.

Wall Street forventer at Qualcomms inntekter og inntjening henholdsvis faller 2% og 17% i år. Men for finanspolitikken 2019, som vil starte 25. september, kan omsetningen øke med 3% da inntjeningen øker med 7%.

Verdsettelsene og utbyttene

Himax handler på nesten 200 ganger etterfølgende inntjening, sammenlignet med bransjens gjennomsnitt på 26 for halvledere. Men det fremover P / E på 43, mens det fortsatt er høyt, ser rimeligere ut.

Qualcomm handler med 40 ganger etterfølgende inntjening på grunn av lisensavkastningene som øker inntjeningsveksten, men fremgangen P / E på 17 ser mye billigere ut. Qualcomm betaler også et utbytteutbytte på 3, 5%, som er høyere enn Himaxs 2, 2% utbytte.

Vinneren: Himax

Jeg kjøper fortsatt ikke noe lager til disse prisene ennå, men Himaxs lysere vekstutsikter, sin beste i rase-posisjon i LCOS-markedet, og en potensiell gjenoppretting i LCD-markedet i år gjør alle det til en bedre investering enn Qualcomm.