Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Bedre Kjøp: Enbridge Inc. vs Magellan Midstream Partners, LP

Anonim

Enbridge Inc.

(NYSE: ENB)

har omtrent 6% utbytte, mens Magellan Midstream Partners, LP

(NYSE: MMP)

tilbyr en litt lavere 5, 5%. Før du bare kjøper det høyere utbyttet midstream-selskapet, gå tilbake og vurder risikoen for hver i dag. Når du gjør det, ser det litt lavere utbyttet på Magellan mye mer fristende. Her er hva du trenger å vite for å avgjøre hvilket som er bedre kjøp: Enbridge eller Magellan.

Bevegelige deler

Enbridge er en nesten 60 milliarder dollar markedet cap kanadiske energi gigant, med en sterk konsentrasjon i midstream sektor. Dens diversifiserte fotavtrykk krysser Nord-Amerika og når til og med over dammen til Storbritannia (via vindkraftinvesteringer). Selskapet har oppnådd imponerende suksess, fremhevet av et utbytte som har økt hvert år i 22 påfølgende år. Årlig utbyttevekst i løpet av det siste tiåret, var i mellomtiden en iøynefallende 12%.

Problemet i dag er at Enbridge går gjennom noen ganske store endringer. Den har omformet porteføljen ved å selge ikke-kjerneverdier, og kanskje mest bemerkelsesverdige akkurat nå, er midt i et forsøk på å kjøpe fire kontrollerte (men separate) enheter, inkludert handelsforhandlede mesterforetak Enbridge Energy Partners, LP og Spectra Energy Partners, LP . Det har endelig kommet en avtale med alle de tilknyttede selskapene, måtte betale mer enn det som opprinnelig ble tilbudt for noen. Men nå begynner det harde arbeidet, da Enbridge faktisk må fullføre alle avtalene og integrere eiendelene i porteføljen.

Selv om det antas at Enbridge lykkes i å gjennomføre sin aktivitetsopprullingsplan som for tiden er utformet, forenkling av selskapsstrukturen underveis, må den fortsatt jobbe mot to flere mål: gjeldsreduksjon og fortsatt kapitalinvestering. Dette er konkurrerende mål, for å være sikker. Enbridge jobber gjennom en komplisert periode av sitt liv i dag. Jeg tror det vil fungere godt på lang sikt og fortsette å belønne investorer med stabile og voksende utbytte. Imidlertid må investorene holde øye med hva som skjer akkurat nå. For aktive investorer som er villige til å overvåke alle de bevegelige delene her, vil det sannsynligvis vise seg å være en fin langsiktig investering. Men når du sammenligner det med Magellan, ser risikoen / belønningshastigheten mindre tiltalende ut.

Hvem liker ikke kjedelig?

Magellan er en mye mindre enhet enn Enbridge, med en relativt liten markedsverdi på 15 milliarder dollar. Samlingen av midstream-eiendeler er konsentrert i Midt-og Øst-USA, uten direkte eksponering mot Canada eller noe annet land (eller andre aktivetyper, som fornybar kraft). Det har imidlertid ikke stoppet partnerskapet fra å belønne unitholders med distribusjonsvekst. Magellan har opped sin distribusjon hvert eneste kvartal siden kommer offentlig i 2001 (omtrent 18 år). Den årlige distribusjonsveksten i løpet av de siste tiårene kommer i mellom på litt under 11%. Det kan stå tå til tå med Enbridge når det gjelder distribusjoner, et testament til sin langsiktige suksess.

Den store forskjellen er at Magellan lenge har vært en av de mest konservative midstream-selskapene rundt. For eksempel er Magellans gjeld til EBITDA, med en beskjeden 3, 5 ganger, i den lave enden av næringen og betydelig under Enbridge. Og Magellan annonserte nylig at det ville slå tilbake distribusjonsveksten litt slik at det kunne sikre distribusjonst dekning på 1, 2 ganger de neste årene. Selv med denne tilbakekallingen forventes distribusjonene å vokse opp til 8% i året frem til 2020. Denne veksten støttes av rundt 2, 5 milliarder kroner i ekspansjonsprosjekter, hvorav de fleste har kunder som allerede har lined opp.

Magellan jobber i utgangspunktet med samme lekebok det har alltid: sikkerhet først støttet av en sakte, stabil og slags kjedelig forretningsmessig tilnærming. Og for mer konservative investorer er det litt lavere avkastningen på Magellan trolig den bedre risikoen / belønningen avviket her. Det er spesielt sant gitt at Magellan fortsatt har gode utsikter for distribusjonsvekst støttet av svært forutsigbare investeringsplaner.

Vet hva du kommer inn på

Det er ikke noe spesielt galt med Enbridge, Inc. Faktisk, for mer aktive inntektsinvestorer, kan det meget vel være verdt den ekstra innsatsen for å hente ytterligere 0, 5% avkastning over Magellan. Men du må være villig til å overvåke de komplekse hendelsene som foregår i dag. Magellans mer konservative tilnærming, høy avkastning og godt støttede distribusjonsvekstprospekter ser i mellomtiden ut som en bedre risiko / belønning avvei for de fleste investorer, spesielt de som er risikovillige eller som ikke vil bruke sin tidsporing deres investeringer på daglig basis.