Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Bedre Kjøp: Editas Medicine vs Sangamo Therapeutics

Anonim

Beholdningen av bioteknologi fokusert på genredigering har ikke vært veldig bra nylig. To har utført spesielt dårlig. Andeler av Editas Medicine

(NASDAQ: EDIT)

er nede rundt 40% de siste 12 månedene, mens Sangamo Therapeutics

(NASDAQ: SGMO)

bestanden gikk nesten 60% i samme periode.

Denne dårlige fortidens prestasjon betyr ikke nødvendigvis at Editas og Sangamo ikke vil være vinnere i det lange løp. Hvilke av disse to biotekniske aksjer er det bedre valget for investorer? Slik er Editas og Sangamo stablet opp mot hverandre.

Saken for Editas Medicine

Når en nøkkelforvalter forlater en liten bioteknologi, kan spekulasjonen bak avreise ta en avgift på selskapets aksjekurs. Det skjedde med Editas Medicine to ganger de siste månedene, med tidligere finansdirektør Andrew Hack, som annonserte sin avreise i desember, etterfulgt av Katrine Bosley, som gikk ned som administrerende direktør i januar. Rediger har imidlertid fortsatt å fortsette, til tross for omsetningen øverst, med industriveteran og styremedlem Cynthia Collins som midlertidig administrerende direktør til en erstatning er funnet.

I flere henseender er Editas i en bedre posisjon enn det noen gang har vært. Bioteknologien og partneren, Allergan, forventer å starte en fase 1/2 klinisk studie i andre halvdel av 2019, evaluering av CRISPR genredigeringsbehandling EDIT-101 ved behandling av pasienter med Leber medfødt amaurose type 10 (LCA10), den viktigste årsaken til genetisk blindhet. Dette vil bli den første in vivo (inne i kroppen) CRISPR klinisk studie utført hos mennesker.

Editas mener at tilnærmingen tatt med EDIT-101 gir seg godt til å behandle andre genetiske årsaker til blindhet. Det neste målet er Usher syndrom type 2A (USH2A). Editas planlegger å presentere proof-of-concept data for sin eksperimentelle USH2A genredigeringsbehandling på American Society of Gene & Cell Therapy møtet i mai.

Biotechs presentasjon ved American Society of Hematology (ASH) i fjor med data fra sin forskning i CRISPR-terapi for behandling av sjeldne blodsykdommer beta-thalassemi og seglcelle sykdom ble valgt som en av de 11 "beste av ASH" -abstrakter valgt fra over 5000 innganger. Editas mener at dens tilnærming til behandling av disse sykdommene kan være tryggere og mer effektiv enn andre genredigeringsterapier i utviklingen.

Editas jobber også med Celgene for å utvikle utviklede T-celler for å bekjempe kreft. Selskapet har ikke avslørt for mye om disse anstrengelsene, men forventer å gi viktige oppdateringer senere i år.

Når det gjelder CRISPR-genredigering, hevder Editas Medicine uten tvil den mest imponerende intellektuelle eiendommen rundt. Selskapet har rettigheter til CRISPR patenter holdt av Broad Institute, Harvard, Massachusetts Institute of Technology og Massachusetts General Hospital. Editas lisensiert rettigheter til CRISPR / Cpf1 gen-redigeringsteknologi oppdaget av sin medstifter, Feng Zhang. Og bioteknologien har over 70 utstedte patenter i tillegg til rundt 600 patentsøknader i avvente av godkjenning.

Ta en titt på de siste inntektsskriftene for Editas Medicine og Sangamo Therapeutics.

Saken for Sangamo Therapeutics

Sangamo Therapeutics 'bekymringer har ikke vært om ledere som forlater. Bioteknologien har imidlertid blitt hardt rammet av pipeline tilbakeslag for et par sinfingernuklease (ZFN) genredigeringsterapier. I september annonserte Sangamo skuffende foreløpige resultater for SB-913 ved behandling av sjeldne genetiske sykdommer mucopolysaccharidosis type II (MPS II). Selskapet rapporterte også i februar at en annen ZFN-terapi, SB-318, ikke ga en signifikant klinisk fordel for pasienter med MPS I, en genetisk sykdom som ligner på MPS II.

Med to skuffelser, hvorfor bør investorene fortsatt vurdere å kjøpe Sangamo lager? Selskapet har flere andre pipeline kandidater, samt flere store partnere interessert i sin teknologi.

Pfizer sluttet seg sammen med Sangamo for å utvikle SB-525, en genterapi (som introduserer fremmed DNA i celler i stedet for redigering av DNA) rettet mot behandling av hemofili A. Sangamo forventer å rapportere viktige data fra sin kliniske studie på SB-525 senere i år. Bioteknologien planlegger også å annonsere data fra en fase 1/2 studie av det heleide programmet, SB-FIX, i hemofili B i 2019.

Sangamo og Sanofis Bioverativ datterselskap jobber sammen på tidlig stadium cellebehandling ST-400 i behandling av beta-thalassemi. Sanofi gjennomfører også en fase 1/2 studie som evaluerer celleterapi BIVV-003 i behandling av seglcelle sykdom.

Gilead Sciences forventer å arkivere for godkjenning for å starte en klinisk prøve for celleterapi KITE-037 i andre halvdel av 2019. KITE-037 blir utviklet ved hjelp av Sangamo's ZFN-genredigeringsteknologi. I tillegg håper Sangamo å fremme et par egne programmer til tidlig stadiums klinisk testing i år - genterapi ST-920 ved behandling av Fabry sykdom og celleterapi TX200 for å forebygge avstengning av fast organtransplantasjon.

Bedre kjøp

Hvilke av disse aksjene er det bedre kjøpet? For mange investorer er svaret heller ikke. Både Editas Medicine og Sangamo Therapeutics er svært risikable. Det er ingen garanti for at biotechs rørledningskandidater vil lykkes.

Sangamo har flere skudd på mål enn Editas gjør. Dens kliniske programmer er også mer avanserte enn Editas 'programmer er. Noen investorer som ikke er opptatt av å kjøpe en spekulativ aksje, kan foretrekke Sangamo siden det antagelig har høyere utsikter for å få et godkjent legemiddel på markedet før.

Jeg eier egne aksjer i Editas Medicine og fortsatt som aksjens langsiktige prospekter mer enn jeg gjør Sangamo. Etter min mening, Redigeras forhold til Feng Zhang, som fortsetter å pionerer CRISPR-genredigeringsmetoder, sammen med solida immaterielle rettigheter, gjør bioteknologien attraktiv for aggressive investorer som er villige til å vente en stund.