Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Bedre Kjøp: CVS Health Corporation vs Walgreen Boots Alliance

Anonim

To gigantiske apotekskjeder - CVS Health Corporation

(NYSE: CVS)

og Walgreens Boots Alliance

(NASDAQ: WBA)

- har vært i forkant av fusjoner og oppkjøpsaktivitet i løpet av det siste året. CVS Health annonserte planer om å kjøpe Aetna

(NYSE: AET)

. Walgreens prøvde å skaffe Rite Aid, men i stedet satte seg for å skrape opp en stor del av selskapets butikker etter å ha kjørt i regulatoriske veier.

Disse trekkene har ikke nødvendigvis hjulpet aksjeprestasjonen for CVS Health eller Walgreens, skjønt. Begge aksjene er nede på 20% de siste 12 månedene. Men hva er potensialet for disse apotekene på lang sikt? Og hvilken lager er det bedre valget for investorer? Slik sammenligner CVS Health og Walgreens Boots Alliance tre hovedområder.

Vekst

Både CVS Health og Walgreens kan ha nytte av demografiske trender. Som enkeltpersoner alder, har de en tendens til å ta flere reseptbelagte legemidler. Det gir muligheter for begge selskapers detaljhandelapotek.

Hvilket selskap er bedre posisjonert for å utnytte disse mulighetene? Det er vanskelig å si. Walgreens har utstrålet CVS Health de siste 18 månedene, og tok bort et par store kontrakter fra sin konkurrent. Både CVS Health og Walgreens bør imidlertid kunne fortsette å tiltrekke seg kunder i fremtiden.

De to selskapene har også vekstutsikter utenfor detaljhandelapoteket. CVS Health driver en av de største apotekets fordelere (PBM) i verden. Som tidligere nevnt håper selskapet også å kjøpe Aetna, det femte største helseforsikringsselskapet i US Walgreens Boots Alliance, er en av de største grossistforhandlerne, takket være fusjonen med Alliance Boots i 2014 og selskapets eierandel på 26% av AmerisourceBergen

(NYSE: ABC)

.

CVS Healths PBM-virksomhet har vært den primære katalysatoren for selskapets vekst de siste årene. Det er mulig at Cignas planlagte kjøp av Express Scripts kunne åpne opp flere nye forretningsmuligheter for CVS Healths PBM.

Selv om noen observatører har vært skeptiske til CVS Healths planlagte fusjon med Aetna, er det noen grunner til at en avtale kunne hjelpe selskapet å vokse. Kanskje den mest spennende muligheten er at den kombinerte enheten skal tilby kundene flere tjenester.

Walgreens Boots Alliance's farmasøytiske engrosvirksomhet er ikke en stor drivkraft for vekst for selskapet. Det kan imidlertid forandre seg om Walgreens kjøper resten av AmerisourceBergen. Wall Street Journal rapporterte i begynnelsen av februar at selskapene var i diskusjoner om en potensiell fusjon, men disse samtalene avsluttet tilsynelatende uten en avtale.

Jeg tror at Walgreens sannsynligvis har de bedre generelle vekstutsikterne, unntatt virkningen av fremtidige oppkjøp og fusjoner av begge selskaper. Denne oppfatningen er primært basert på Walgreens aggressivitet når det gjelder å skaffe nye kunder og det voksende detaljhandelsavtrykket som følge av Rite Aid-avtalen.

verdivurdering

Ved første øyekast synes CVS Health å være verdsatt mer attraktivt enn Walgreens. CVS Health Stock handler på litt over 10 ganger etterfølgende 12 måneders inntjening og litt mindre enn 10 ganger forventet inntjening. Walgreens på den annen side hevder et etterfølgende tolvmåneders pris-til-resultat-forhold på nesten 19 og en fremtidsinntekt på 10, 6.

Imidlertid påvirker disse verdsettelsesmålingene ikke vekstpotensialet for begge selskapene. Etter min mening gir Walgreens overlegne vekstutsikter det en fordel.

utbytte

Denne kategorien ser ut til å være en slam-dunk for CVS Health. Selskapets utbytte gir i dag bare under 3%, godt over Walgreens utbytte på 2, 33%. I tillegg bruker CVS Health kun 31% av inntektene til å finansiere utbytteprogrammet, mens Walgreens utbetalingsgrad står på nesten 43%.

Det er imidlertid en fangst. CVS Health vil sannsynligvis ikke øke sitt utbytte som det har de siste årene hvis Aetna-avtalen går gjennom. Forutsatt at CVS Health fryser utbytte på dagens nivå, og Walgreens fortsetter å øke utbyttet ved dagens utvikling, kan Walgreens utbytte komme opp til konkurrentene sine innen få år.

Det er selvsagt ikke sikkert at CVS Health vil fryse utbytte på ubestemt tid. Det er heller ingen garanti for at Walgreens vil fortsette å øke utbyttet slik det har vært tidligere. Derfor tar CVS Health utbytte prisen.

Bedre kjøp

Det er ting å like om begge disse aksjene. Men hvis jeg måtte velge bare en, ville det være Walgreens Boots Alliance. Etter min mening kommer det ned til vekst. Og mens jeg generelt er positiv om CVS Healths planlagte oppkjøp av Aetna, liker jeg ikke den gjelden som selskapet må pådra seg for å finansiere avtalen.

Min personlige oppgave er imidlertid at det er bedre investeringsmuligheter enn noen av disse aksjene. Den potensielle inngangen til Amazon i detaljhandelapoteket kan være forstyrrende. Jeg tror ikke at Amazon vil sette CVS Health eller Walgreens ute, men det kan skade begge selskapers vekstutsikter. Det er for tidlig å vite hvordan ting vil riste ut, men med usikkerheten er visningen min å se andre steder for nå.